Telegraaf denkt dat RTL-formule Gabbers uitgewerkt is

De RTL Live Entertainment-formule Gabbers, waarin vier cabaretiers bij elkaar worden gezet in de hoop een aantal Ziggo Dome’s te vullen, lijkt uitgewerkt. Dat schrijft De Telegraaf in een vernietigende recensie over de twee shows die ze vrijdag en zaterdag gaven. Het Gabbers-kwartet bestond in 2016 en 2017 uit Roué Verveer, Jandino Asporaat, Guido Weijers en Philippe Geubels en was succesvol, maar dit jaar werkte Verveer samen met Najib Amhali, Ali B en Martijn Koning

Het nieuwe kwartet zou eigenlijk drie shows geven, maar dat is teruggeschroefd naar twee. En zelfs die waren niet uitverkocht. Maar goed ook, aldus recensent Esther Kleuver, want het was volgens haar kommer en kwel.

Het lijkt wel alsof er geen enkele chemie is tussen de vier cabaretiers, aldus Kleuver. “En dat wreekt zich in een aantal nogal geforceerd ogende, nergens echt grappige sketches over onder meer etnisch profileren en begrafenissen.”

Na het eerste gezamenlijke optreden deden de komedianten ieder hun eigen stand up-blok. “Amhali trapt af en zijn optreden is ronduit pijnlijk“, aldus Kleuver, die de cabaretier ‘niet grappig’ en zelfs ’tenenkrommend’ vond.

Koning deed het beter, Verveer wil het vooral gezellig houden en Ali B? “Het gaat hem redelijk af, maar in zijn soloprogramma’s komt hij toch echt beter tot z’n recht.”

Al met al was het gemakzuchtig en ongeïnspireerd, zegt ze. “Gabbers lijkt daarmee na het aanvankelijke megasucces al vrij snel een vroege dood te sterven.

De Telegraaf-recensie ‘Formule Gabbers nu al uitgewerkt?’ kunt u lezen op de Telegraaf-site.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen