RTL 5, de 3FM van televisie, weer bijna uit top 15

Geplaatst op Thu 12 Jul 2018 om 8:30

RTL 5, de 3FM onder de tv-zenders, is woensdagavond bijna wéér uit de zender top 15 gevallen. De serie-avond met Player en Tyrant blijft dramatisch slecht bekeken, ook als er rekening wordt gehouden met de concurrentie van voetbal. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Door deze combinatie op prime time vloog RTL 5 twee weken geleden voor het eerst uit de dagelijkse top 15 van meest bekeken zenders van de avond, en gisteren bleef de zender steken op plek vijftien.

Player was op prime time goed voor 23.000 kijkers (0,4 procent) en Tyrant voor 17.000 kijkers (0,3 procent). De series concurreerden met de halve finale van het WK Voetbal tussen Engeland en Kroatië, maar ook in de vooravond – toen geen voetbal te zien was – waren de cijfers slecht. Het marktaandeel piekte in dat tijdvak op 1,7 procent.

RTL 5 werd op de avond van de halve finale van het WK aan alle kanten ingehaald. De nichezenders TLC, Eurosport, FOX Sports Eredivisie 1, Discovery Channel en BBC First deden het stuk voor stuk beter, blijkt uit de cijfers over gisteren.

De jongerenzender van RTL scoort alleen sporadisch goed, namelijk met eventseries als Expeditie Robinson en Temptation Island. Het station mist met name een herkenbare programmering in de vooravond en op de late avond.

Lees ook: RTL 5 is de 3FM van televisie: niet meer in zender top 15 (28 juni)

Foto: RTL
21 Reacties op “RTL 5, de 3FM van televisie, weer bijna uit top 15”


 1. ;)

  Wie heeft dit stemmingsmakende bericht geschreven?

 2. ;)

  moet zijn: stemmingmakende

 3. Henk

  Hahaha, van dit soort humor kan ik enorm genieten. :D

 4. Sjaak

  Gooi de Gouden Kooi er weer op.
  Het is een jongerenzender zonder ballen nu.

 5. Sander

  Heb naast Expeditie Robinson alleen maar rotzooi op die zender zien verschijnen. Ik begrijp wel dat er geen homd meer kijkt.

 6. Bart

  Onbegrijpelijk dat Werner van Es dit van RTL5 hebt gemaakt. Dan doe je iets niet goed. Hoelang mag deze man nog blijven zitten?

 7. Petra

  Boulevard goeie cijfers!

 8. RaymondVL

  Hamvraag blijft…. hoe deden RTL8 en het immer succesvolle RTLZ het gisteravond?

 9. Deadly Viper

  Gelukkig is SBS9 zo’n succes.

 10. Lodewijk

  Dat hebben die giganten weer prachtig gedaan. Was vroeger de enige leuke RTL zender. Leuk nieuws, leuke Engelse humorserie daarna leuke film of documantaire niet te veel kutreclame tussendoor. Wow en dat vakkundig om zeep geholpen door die kenners. Wat zijn ze toch dom bij RTL.

 11. Bart

  @Deadly Viper SBS9 is zeker geen succes en onbegrijpelijk dat SBS deze zender toen is begonnen. Echter gaat de vergelijking RTL5/SBS9 natuurlijk niet op. SBS9 heeft in tegenstelling tot RTL5 nauwelijks budget en zit veel verder op de afstandbediening. Sommige providers geven SBS9 niet eens door. RTL5 is al jaren een rommeltje en verdiend allang niet meer het plekje 5 op de afstandsbediening.

 12. Coeus

  Laat dat maar aan Werner van Es over.

 13. Ron

  RTL 5 heeft gewoon een goede vooravond knaller nodig. Wat Utopia voor SBS is, zou b.v. Big Brother voor RTL 5 kunnen zijn.

 14. Raaf

  RTL
  Bar, dor, uitbundig saai en grenzeloos geestverstillend.
  Breinstopverf.
  Wat zou het een mooie dag zijn wanneer ze gaan fuseren met hun tweelingzusje; de NPO.
  Exact dezelfde zenders.
  Blauwdrukken van elkaar
  Fuseren dus
  En commercieel verder gaan
  Zodat NLrs niet langer gedwongen(!!!) worden dit oeverloos vacuüm gelardeerd met extreem linkse (wegmetons) propaganda te financieren.
  Win-Win

 15. Anti-Raaf

  Wat een onzinnig betoog van Raaf. RTL 5 kan wel fuseren of beter gezegd opgaan in RTL 7. Raaf had de afgelopen week naar Jinek moeten kijken. Van de week al 2 VVD-gasten aan tafel en gisteravond het betoog over “het gelijk van Trump”.

 16. Raaf

  Beste Anti-Raaf

  Bent U daadwerkelijk van mening dat er een millimeter verschil zit tussen de VVD en let’s say het CDA, de PvdA, D’66, CU of Groen Links ?

  Och germ.

 17. Tim

  Maar Net5 dan? Alsof die de pannen van het dak scoort

 18. Japie

  Is bijna compleet een herhaling zender geworden.

 19. Bart

  @;) Stemmingmaken? Zeg maar wat jij hier komt doen?

 20. Wyatt

  Alsof een lineare jongerenzender in 2018 de pannen van het dak zou gaan scoren.

 21. Joop55

  3FM verdient een betere associatie , begrijp me goed ook ik vind dat 3FM er beter mee kan nokken, maar 3FM heeft in tegenstelling tot RTL 5 geen hoog tokkie gehalte.

  Dat gezegd hebbende: heel RTL begint een zinkend schip te worden.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.