RTL 5 is de 3FM van televisie: niet meer in zender top 15

RTL 5 is de 3FM van de televisie geworden. De jongerenzender van de RTL-groep wist gisterenavond voor het eerst in de geschiedenis geen plek te behalen in de zender top 15. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Vlaggenschip RTL 4 heeft het al moeilijk, maar de situatie bij RTL 5 is veel ernstiger. De zender kwam gisterenavond niet verder dan 0,6 procent marktaandeel, met name door een extreem laag marktaandeel voor Franklin & Bash op de late avond (0,3 procent). 

RTL 5 roept het een beetje over zichzelf af. Voor het belangrijk halfnegenslot zet de zender op woensdagavond de mislukte dramaserie The Player in. Die is in de Verenigde Staten na één seizoen geschrapt vanwege lage kijkcijfers. Sterker nog: nog tijdens het eerste seizoen werd het aantal afleveringen ingekort van dertien tot negen.

The Player kwam gisteren niet verder dan 53.000 kijkers (1,0 procent). Aansluitend, om half tien, trok de serie Tyrant 39.000 kijkers (0,8 procent).

Het is kommer en kwel bij RTL 5. Deze horrorscore volgt op het drama van afgelopen maandag, toen de zender door de grens van veertig avonden zonder plek in de zender top tien brak. Het gaat dan alleen over dit jaar 2018: ongeveer op een kwart van alle avonden is RTL 5 geen toptienzender meer.

Door de slechte score van RTL 5 moest de zender gisteren vijf nichezenders voor laten gaan: Discovery Channel, TLC, SBS 9, Comedy Central en National Geographic Channel.

RTL 5 scoorde een gedeelde zestiende plaats met Investigation Discovery. Ook die zender scoorde 0,6 procent marktaandeel en gemiddeld 24.000 kijkers.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen