Rick van Velthuysen aan de slag voor omroep PowNed

Radio-dj Rick van Velthuysen gaat vanaf januari 2019 aan de slag voor omroep PowNed. Hij gaat voor de omroep vier dagen per week tussen twee en vier uur ’s nachts het programma RickvanV doet 2 presenteren op NPO Radio 2. Dat heeft de omroep laten weten. Omroepbaas Dominique Weesie is blij. “Rick draagt met zijn jarenlange ervaring bij diverse andere zenders een schat aan ervaring mee en heeft in het verleden al laten zien dat hij excelleert in radio maken.

Is Van Velthuysen wel een beetje PowNed? Weesie vindt van wel. “Zijn persoonlijkheid en stijl van radio maken passen goed bij de identiteit van onze omroep.”

Het radioprogramma past goed bij de nieuwe strategie die PowNed is ingeslagen, zegt hij. “Naast lineair en online hebben we ook de ambitie om ons als omroep de komende jaren op de radio te profileren. NPO Radio 2 is de best beluisterde zender van het land en dus een perfect platform om deze ambitie op uit te bouwen. Met Rick aan boord gaat dat zeker lukken”, aldus Weesie.

Van Velthuysen verheugt zich erop: “Het wordt open en eerlijke radio. Geen gesprekken met meel in de mond, maar gewoon zaken durven benoemen zoals ze zijn. Scherp en natuurlijk met ruimte voor een lach. Daarmee ademt het PowNed. Ik heb er ongelooflijk veel zin in!

Rick van Velthuysen was eerder actief bij PowNed als voice-over voor het NPO 3-programma De Week van PowNed. Zijn nachtelijke escapades op de radio begonnen tien jaar geleden met MiddenInDeNachtRick op Radio 538.

Ook was hij tussen 2008 en 2016 te beluisteren op Radio Veronica met zijn ochtendshow Rick in de Morgen. Met die show won hij in 2014 de Gouden Radioring. Twee jaar geleden werd hij de laan uitgestuurd.

Van Velthuysen keerde juni vorig jaar terug op de radio bij Traffic Radio.

Foto: Persbericht Omroep PowNed

Meer in PowNed

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen