Rick van Velthuysen aan de slag voor omroep PowNed

Geplaatst op Fri 27 Jul 2018 om 11:50

Radio-dj Rick van Velthuysen gaat vanaf januari 2019 aan de slag voor omroep PowNed. Hij gaat voor de omroep vier dagen per week tussen twee en vier uur ‘s nachts het programma RickvanV doet 2 presenteren op NPO Radio 2. Dat heeft de omroep laten weten. Omroepbaas Dominique Weesie is blij. “Rick draagt met zijn jarenlange ervaring bij diverse andere zenders een schat aan ervaring mee en heeft in het verleden al laten zien dat hij excelleert in radio maken.

Is Van Velthuysen wel een beetje PowNed? Weesie vindt van wel. “Zijn persoonlijkheid en stijl van radio maken passen goed bij de identiteit van onze omroep.”

Het radioprogramma past goed bij de nieuwe strategie die PowNed is ingeslagen, zegt hij. “Naast lineair en online hebben we ook de ambitie om ons als omroep de komende jaren op de radio te profileren. NPO Radio 2 is de best beluisterde zender van het land en dus een perfect platform om deze ambitie op uit te bouwen. Met Rick aan boord gaat dat zeker lukken”, aldus Weesie.

Van Velthuysen verheugt zich erop: “Het wordt open en eerlijke radio. Geen gesprekken met meel in de mond, maar gewoon zaken durven benoemen zoals ze zijn. Scherp en natuurlijk met ruimte voor een lach. Daarmee ademt het PowNed. Ik heb er ongelooflijk veel zin in!

Rick van Velthuysen was eerder actief bij PowNed als voice-over voor het NPO 3-programma De Week van PowNed. Zijn nachtelijke escapades op de radio begonnen tien jaar geleden met MiddenInDeNachtRick op Radio 538.

Ook was hij tussen 2008 en 2016 te beluisteren op Radio Veronica met zijn ochtendshow Rick in de Morgen. Met die show won hij in 2014 de Gouden Radioring. Twee jaar geleden werd hij de laan uitgestuurd.

Van Velthuysen keerde juni vorig jaar terug op de radio bij Traffic Radio.

Foto: Persbericht Omroep PowNed
17 Reacties op “Rick van Velthuysen aan de slag voor omroep PowNed”


 1. rh

  Top. Nu worden mijn nachtdiensten weer wat dragelijker.

 2. Bart

  Goede aanwinst voor Radio 2, al mag onder tussen wel eens het mes in de dj lijst van de zender. Het zijn er wel erg veel inmiddels.

 3. Gilаmonster

  Dat lijkt meer op een foto van Marco Borsato na een bezoek aan een all-you-can-eat-schnitzelrestaurant.

 4. Otto Groeneveld

  Draaide vroeger, geloof ik, ook voor randstaradiofm voordat hij in Hilversum kwam. Niet zo bijzonder trouwens

 5. Bjorn

  Nou das een toptijd tussen 2 en 4 uur s nachts. Not

 6. Tan

  Ach ja. Als je maar op de radio bent. Desnoods verkoop je je ziel aan Powned.

 7. magere marc

  Zo te zien excelleert v velthuysen vooral in het eten van hamburgers en frikadellen.

 8. Ron

  Wat een onmogelijke uitzendtijd. Had het gewoon begin van de nacht geprogrammeerd.

 9. Andre

  Verjonging

 10. Fox Mulder

  Op NPO Radio 2? Zijn ze nou helemaal gek geworden. Die gast krijgt geen één zin zonder hakkelen zijn mond uit. Laat niemand uitpraten en heeft het meer dan de gemiddelde DJ over ik ik en ik! Het is niet voor niets dat hij inmiddels alle stations heeft gehad. Past totaal niet bij NPO Radio 2.

 11. bram

  Zo Rick, de koek was op? niemand wilde je meer hebben? radio Schubbekutteveen wilde liever een nieuwe leasebak voor de receptioniste dan jou op hun zender? Dan zit je nu officieel op je plek :)

 12. Ano Nymous

  Aan de slag voor PowNed.
  Niet bepaald een carrièreboost…

 13. Corrie

  Ik vind het geen frisse man om te zien. Groetjes, Corrie

 14. ramon

  Wat een stappen maakt deze topjock..not…naar de nacht van Radio 2…”dames en heren, dit is het eind station, uitstappen graag”.

 15. Kees

  Dat word roofbouw, om 07:00 word er opnieuw een prestatie verwacht. Rick is dan op twee zenders tegelijk te horen. Succes, hou het langer vol dan p.k

 16. jodokus

  WHAHAHhaaaaa Wat een comments allemaal!
  Nou Rick je bent MEGA geliefd zo te zien…en ach ja ….ook JIJ moet je hypotheek betalen….SOLD!!!

 17. rh

  Wat een stelletje azijnzeikers hier bij Mediacourant.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.