Bill Clinton vanavond te gast bij Eva Jinek

Een droom komt uit voor Eva Jinek. Vier maanden nadat ze haar idool Hillary Clinton mocht interviewen voor Brandpunt+, spreekt ze vanavond in Jinek met haar andere idool Bill Clinton. Dat heeft KRO-NCRV laten weten. Jinek heeft al van jongs af aan een foto van Bill en Hillary Clinton in huis staan, omdat die foto haar kracht zou geven. Vanavond vertelt de voormalig Amerikaanse president in een exclusief interview met Jinek over zijn drijfveren om aids uit de wereld te helpen.

Clinton is deze week in Nederland voor AIDS2018, het grote internationale congres waar de laatste wetenschappelijke onderzoeksresultaten over hiv en aids worden gepresenteerd.

Na het beëindigen van zijn presidentschap in 2001 richtte Clinton zijn energie en aandacht op zijn eigen liefdadigheidsinstelling, de Clinton Foundation. De stichting maakt zich hard voor verschillende, onderling samenhangende doelen zoals de bestrijding van hiv/aids en malaria, klimaatverandering en het bevorderen van vrouwenrechten.

Bill Clinton zet zich een leven lang in voor anderen: een wereld zonder aids is zijn ultieme droom“, aldus de redactie van Jinek. De uitzending is om 23.00 uur op NPO 1.

Gisteren liep Glennis Grace de oud-president tegen het lijf in Amsterdam. Daar ging ze met hem op de foto:

Foto: KRO-NCRV

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen