Paul de Leeuw vindt kritiek Wilfred Genee onterecht

Geplaatst op za 07 jul 2018 om 10:30

Paul de Leeuw vindt de kritiek van Wilfred Genee dat hij vergane glorie is en hij op televisie steeds maar weer in herhaling valt niet terecht. Dat laat de presentator, die dit jaar overstapt van BNNVARA naar RTL 4, weten op Twitter. Tot het jaar 2008 was De Leeuw een zeer succesvolle tv-presentator, maar in dit jaar hielp de introductie van Ik Hou Van Holland op RTL 4 hem finaal de afgrond in. Daarna is hij nooit meer echt succesvol geweest op televisie, ondanks de vele pogingen.

Nu stapt De Leeuw over naar RTL, maar Genee is niet onder de indruk. De presentator zei: “Ik heb een beetje het gevoel dat hij op is, heel eerlijk gezegd. Hij doet altijd hetzelfde kunstje.

De Leeuw vindt dat onterecht, vooral na wat hij vorig jaar heeft laten zien met Lekker Laat. “Had het gevoel dat lekker laat vorig jaar wel weer iets nieuws en energieks had. Het enige wat ik kan doen is bewijzen er nog wel toe te doen…

De presentator wordt op Twitter gesteund door columnist Jan Dijkgraaf en oud-NPO 1-baas Ton F. van Dijk. “Waarom niet iets meer respect voor een van de grootste televisiemakers van Nederland?“, zegt Van Dijk. En Dijkgraaf: “Sowieso, handen af van Paul de Leeuw.

De Leeuw: “Dank je wel jongens…

Lees ook: Wilfred Genee vindt Paul de Leeuw vergane glorie (gisteren)

Foto: Olivier Thijssen, BNNVARA
66 Reacties op “Paul de Leeuw vindt kritiek Wilfred Genee onterecht”


 1. Ron

  Lekker Laat kwam wat moeizaam op gang maar dat was wel weer een Paul de Leeuw die ik graag zag. Jammer dat dit er niet is deze zomer. Maar misschien mag hij hier een vervolg aan geven bij RTL.

 2. Bart

  @Ron Helemaal mee eens!

 3. Sjaak

  Alsof Wilfred Genee zichzelf ieder jaar opnieuw aan het uitvinden is.
  Die zie ik op TV ook altijd maar 1 kunstje doen, beetje slap over voetbal zeuren.

 4. Pee

  Is dat niet zo dan? We leven nu in een andere tijd en niemand zit meer te wachten op meer vulgariteit op Tv. Het is gewoon op, dat gebeurt met alles een keer! Tijd van komen tijd van gaan.

 5. age

  Ik verwacht dat Wilfried Ge (nee dank je).. vandaag gaat aankondigen dat Johan Derksen vanavond in VI Oranje Paul de Leeuw helemaal gaat afbranden!

 6. Jan

  Wilfred zegt wat iedereen denkt……
  Paul denkt dat hij tot in de eeuwigheid recht heeft op zendtijd….
  Echter, heel NL is hem zat….

 7. Sander

  Was het niet zo dat het succes van Paul stopte met het stoppen van Mooi weer de leeuw!?

 8. ycheweiz

  Paul de Leeuw heeft nog nooit iets goed gedaan, behalve bob en Annie, de rest heeft hij te danken aan de gasten in zijn programma’s. De Leeuw op tv kon alleen doordat hij minderheden vertegenwoordigd, dikke mensen, brildragende mensen, homo’s, getrouwde homo, homo met kinderen, zwarte kinderen. Alleen hierom en niet om het talent.

 9. Pee

  @age, dat is ook niet de bedoeling, die man moet over voetballen praten en niet mensen afbranden op Tv.

 10. Klaas

  @ycheweiz, voel jij je soms verheven boven anderen, hoogheid? Jij bent erger dan de Leeuw!

 11. robb

  Sorry Wilfred ik mag je graag maar hier zit je fout ,je ben niet bij veronica gekomen omdat jij zo goed bent maar omdat de beide heren dat afgedwongen hebben ,bij vi doen jullie ook altijd hetzelfde kunstje .

 12. amsterdammer

  Paul de Leeuw: Links lullen, rechts zakken vullen, over de ruggen van alle z.g. minderheden in dit land.

 13. robb

  Jan : wie ben jij dat je voor heel Nederland praat.

 14. Vrijdag

  13. VI Oranje Blijft Thuis (RTL4) 627.000

  Wat een bagger kijkcijfers.

 15. Jan

  @robb ik ben Jan, de man die alles kan

 16. Bart

  @mc Ycheweiz 10:46 graag verwijderen

 17. *Jort

  Paul is absoluut vergane glorie, alleen leuk voor 60plussers. Niks mis mee natuurlijk. Maar na iedere grappig bedoelde opmerking in de camera kijken is na 30 jaar ook niet grappig meer.

 18. tja tja

  Ik hoop dat Paul de Leeuw terugkomt met Laat de leeuw en Lekker laat. Paul op z,n best.. Ik persoonlijk denk dat Paul één van de beste tv makers is van deze tijd.

 19. Bart

  @tj tja Hij mag zeker terug komen met Lekker Laat. Op zaterdagavond met
  De Kadoshow en de comedy Seth en Fiona. Daarnaast zou het leuk zijn als hij bijvoorbeeld samen met Linda een Nederlandse versie zou maken van het Belgische programma Fata Morgana en/of weer iets als Sterrenslag gaat doen. De laatste weer vanuit De Efteling. Die met Paul uit de jaren 80 blijft het leukste seizoen van dat programma.

 20. Q

  Ik hoop dat Paul de Leeuw nooit meer terugkomt. Deze vent vind ik niet vernieuwend. Ik vind het ook niet fijn om naar hem te kijken hij is dik, hij schreeuwt en lelijk dus doe ik dat niet meer.

  @Ycheweiz
  Helemaal juist.

 21. Marc E. Putto

  Moven de Leeuw naar Amerika en snel!! Doen!

 22. joost

  Plaats eens een recente foto van de Leeuw en niet een van 30 jaar geleden.

  Ik kijk nooit meer naar hem.

 23. Stefan

  Paul de leeuw is een van de beste presentatoren en mensen die zeken over zijn figuur hebben zelf geen inhoud. Losers zijn dat

 24. K

  Genee is een smerig ventje…het is hem maar zijn bolletje gestegen…zonder maatjes Gijp en Derksen is hij niks…mafklapper

 25. Wolter

  Dwing de Kwis af bij Sven!

 26. Q

  Stefan, jij bent vast dik LOL

  Paul de Leeuw is verschrikkelijk en een belabberde presentator en dat mag ik gelukkig vinden en nee ik ben geen loser. Ik mag ook vinden dat ik het een enge lelijke dikke gilnicht vind.

 27. KingAlert

  Genee is een goede host. Kan menig talkshowhost nog wat van leren.

 28. Peter

  Het probleem van de afgelopen jaren met Paul de Leeuw was dat hij een nieuw format heeft bedacht, dat een aantal weken doet en dan stopt het weer. Net als met Lekker Laat, dat kreeg steeds meer vorm en dan ineens is het weer van de buis. Hetzelfde met die theatershows, dat moest eerst ook groeien en je zag dat het steeds beter was en dan ineens weer stop.

 29. Jan

  Genee heeft wel degelijk gelijk. De Leeuw was goed en dat is heel lang geleden.

 30. IP Reclame

  Mag ik Maggi Magnetron Menu van u?

 31. chris

  De Leeuw is wars van zelfkritiek.

 32. Otto Groeneveld

  Wat een gek is het toch. Vanaf zijn geboorte een verschrikkelijk gedragsgestoorde. Eikel die alleeen maar zwakkere mensen belachelijk kan maken, vals PISNICHT

 33. Lodewijk zelf homo

  De Leeuw nog even als vanouds grapjes maken over de lengte van de lul van negers? Of doen we dat niet meer? Schijnheilige vent.

 34. gtstfites

  Blij dat ie weggaat naar commerciel !! kijk ik toch nooit

 35. Bambam

  Goedkope onderbroeken lol.

 36. YOU

  Laat Paultje lekker bij RTL zitten
  Het zou mooi zijn als John de Mol nog wat centen zou besteden aan het
  wegkopen van nog meer van dit soort “talent” bij de NPO.
  Alles lekker op RTL of wat John betreft op SBS , dan kom ik dit volk niet
  overal tegen.

 37. Irene

  Al 10 jaar sukkelen op tv? Wilfred heeft gelijk, vergane glorie.

 38. Elvis

  Paul de Leeuw is al jaren passé, maar wil het zelf niet zien.

 39. Jelle

  Dit wordt een spannende tijd voor De Leeuw. De Vara bleef hem maar op de primetime zaterdagavond stoppen, en ook met zijn programma’s doorgaan bij matige kijkcijfers. Bij een commercieële omroep is drie weken slechte kijkcijfers einde programma en bij nog twee flops een klus als YouTubefilmpjes-aanelkaarprater. Ben benieuwd.

 40. Freek

  “Tot het jaar 2008 was De Leeuw een zeer succesvolle tv-presentator” Dat is tien jaar geleden. Dus Genee heeft in die zin gelijk. Maar ook aan het kunstje van Genee en consorten komt een eind.

 41. aammehoela

  Vergane glorie is De Leeuw. Dat is gewoon een feit. Nog een paar kunstjes doen bij RTL. Prima, kijk er toch niet naar.

 42. Simon

  Paul de Leeuw is vooral leuk als quizmaster. Mooi weer de Leeuw en variaties op die formule geven je het gevoel van die man die de hele camping probeert mee te krijgen maar vooral zichzelf heel leuk vindt.

 43. ycheweiz

  Bart en Klaas, de waarheid is hard. daarom moet Nederland stoppen met het tolerante gedoe op alles, wees eens intolerant en dan wordt het heel duidelijk wie dit land leid. Onze leiders zijn er niet voor ons, maar voor de mensen buiten onze landgrenzen, wat raar is voor volksvertegenwoordigers van Nederland.

 44. Uuuh

  Paul de Leeuw heeft inmiddels teveel verleden om nog een toekomst te hebben.
  Dat verleden zit hem duidelijk in de weg. Hij is te ver afgedreven van zijn basis, de kleinkunst, zijn plek tussen de coulissen. Hij is alleen nog maar bezig om ‘relevant’ te blijven. Al zijn uitprobeersels zijn de afgelopen jaren een vroege dood gestorven omdat hij alleen maar een miljoenenpubliek wil (moet) hebben. Dat beeld lijkt te worden bevestigd nu hij in Holland’s got talent gaat zitten. Het ‘merk’ Paul de Leeuw past kennelijk niet (meer) bij kwaliteit maar bij kwantiteit. Paul is een leeuw die graag nog wil laten zien dat hij kan brullen. Maar net als alle oude leeuwen moet ook Paul op een keer de aftocht blazen, zijn wonden likken en in de schaduw zijn laatste dagen slijten. En dat gun ik hem. Hij kan tevreden terugkijken op een productief leven. Hij heeft het als kleinkunstenaar toch best ver geschopt. Het heeft hem roem en rijkdom gebracht. Van al die grammofoonplaten, cd’s, dvd’s, boekjes, films en stoffige VHS banden met al zijn tv-hoogtepunten uit lang vervlogen tijden zou hij een heel Afrikaans dorp kunnen adopteren. Zijn necrologie zal aanzienlijk zijn (vooral met de titels van zijn mislukte tv programma’s van na 2008) maar de kwalificatie ‘televisiemaker’ zal daarin toch echt ontbreken. Dat zou namelijk geschiedvervalsing zijn! Wat een seniele oud NPO baas ook zegt. Bovendien heeft Paul het volk al lang genoeg voor de gek gehouden.

 45. Poenwasi

  Een oud gezegde: JE HOUDT VAN HEM OF NIET, JE VINDT HEM GOED OF NIET.PUNT

 46. Ernst

  Wilfred kent ook maar 1 kunstje, dat doet hij overigens wel heel goed.

 47. Kathie jansen

  Liever Paul de leeuw als Gordon .

 48. Paul van Vugt

  Paul de Leeuw.. ONE TRICK PONY en een erg irritante zelfingenomen kerel

 49. weethetbeter

  En dit keer heeft Wilfred gelijk ,Paul kan niet kritisch naar zich zelf kijken het is al jaren vergane glorie .
  Sukses RTL.

 50. Piet

  Ik ben geen fan van de Leeuw maar die Genee vind ik ook een etter.

 51. Rogier

  Paul is zo ontzettend flauw geworden dat rtl het komend jaar wel eerder van de buis gaat halen wat hij produceert. Andere personen maken er nog iets van maar hij is zelf zo voorspelbaar… weg ermee!!

 52. Pineut

  En weer ben ik het niet eens met Paul de Leeuw. Wilfred heeft een irritante manier van interviewen. Altijd maar weer drammen en mensen niet uit laten praten. Regelmatig naar de bekende weg vragen en meestal weinig respectvol en arrogant. Nee, de stijl van Genee gaat al snel irriteren. Zodanig zelfs dat het me niet zal verbazen dat hij eens een keer een flinke muilpeer zal moeten incasseren.

 53. Lies

  Nooit gedacht dat PdL naar RTL zou gaan.
  Waarom?
  Daar krijgt hij geen mogelijkheden om zich als programmamaker te ontplooien.
  Om eerlijk te zijn waren zijn formats kwalitatief niet goed genoeg dat was de reden dat hij slechte kijkcijfers scoorde de laatste jaren bij de VARA.
  Voor je het weet ben je een hasbeen, a la Henny Huisman.

 54. Lies

  Btw Wilfred is een zak hooi.

 55. Me

  Hoi Lies , hij is net zoals vele Vara mensen gewoon een graaier
  Links l*llen en rechts vullen.

 56. HJ

  Als iemand goed bij Nederland-hatend RTL4 past, is het oud-Zwarte Piet Paul de Leeuw wel. Nu is hij tegen alles dat Nederlands is. Tegen tradities. Tegen ZWARTE Piet. Typisch RTL. En daar gaat het net zo bergafwaarts mee, als met Paul de Leeuw.

  Overigens is die Wilfred ook een vreemd type. Slechte interviewer. Denkt dat hij heel wat is.

 57. IP Reclame

  Did you have your Choc today?

 58. Dick

  Leuk voor tv rijnmond hoef ik hem nooit meer te zien die kwal

 59. Karél DuParél

  Paul was succesvol door zijn smakeloze grappen. Dat mag niet meer in 2018. Dus respect? Ja! Maar Paul is al 10 jaar vergane glorie. De kwis was leuk door het kwartet grappenmakers. Niet dankzij de Leeuw.

 60. Suzanne van den Brink

  Wat die vara big vindt is onbelangrijk. Wanneer gaat hij eens d++d?

 61. Wim

  Post 8.23.
  Het is geen Vara big meer maar ’n RTL big.
  Maar dan zul je er geen probleem mee hebben, denk ik.

 62. Joop55

  Paul de Vreetleeuw, begint ook een obsessie van zichzelf te worden, maar goed RTL heeft weer een andere grapnigt nodig, nu psychopaat Gordon H. naar de Talpa club vertrekt.

 63. Criticus Maximus

  Paul de Leeuw is als een oud huis…. er is van alles mis mee….. Paul de Leeuw is alleen maar meer van hetzelfde.
  Het management is ruhk…. Paul was goed in bepaalde programma’s … dat is wat hij als enige goed kan… voor de rest is hij infantiel en simpel.
  Ik wou dat hij zijn talent weer oppakte en wegbleef bij die onzin tv. Dat maakte legendarische tv.. ipv massa tv.

 64. Criticus Maximus

  Paul de Leeuw is als een oud huis…. er is van alles mis mee…..
  Paul de Leeuw is alleen maar meer van hetzelfde.
  Het management is ruhk…. Paul was goed in bepaalde programma’s … dat is wat hij als enige goed kan… voor de rest is hij infantiel en simpel.
  Ik wou dat hij zijn talent weer oppakte en wegbleef bij die onzin tv.
  Dat maakte legendarische tv.. ipv massa tv.

 65. Eindbaas

  Het aantal reacties daalt met de dag, net als zijn kijkcijfers.

 66. Henk

  Dat Paul de Leeuw nooit met zijn mond vol tanden staat en vaak alert reageert is op zich een verdienste. Maar zijn verschrikkelijke narcisme en ‘humor’ ten koste van anderen hebben mij nooit kunnen bekoren.

  Hij heeft ook vaak een gigantisch bord voor zijn kop. Ik herinner mij een fragment uit een of andere show, dat hij aan het publiek probeerde uit te leggen waarom hij een hoog salaris voor hem terecht zou zijn… Die pretentie alleen al.

  Nu sputtert PdL weer dat zijn zoveelste egocentrische show in een te lange rij,
  ‘Lekker Laat’, vernieuwend was…

  Paul Leeuw is passé. Veel succes als opvulling/onderbreking van de eeuwig durende reclamebagger op RTL!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.