Ook Eric Wiebes dit jaar te gast in Zomergasten

Eric Wiebes, minister van economische zaken en klimaat, is dit jaar de vijfde gast van het Zomergasten-seizoen. Hij gaat op 26 augustus een avond in gesprek met presentatrice Janine Abbring. Dat heeft de VPRO laten weten. Wiebes is veelvuldig in het nieuws omdat hij over de afbouw van de gaswinning in Groningen gaat. In maart van dit jaar kondigde hij aan dat de gaskraan uiterlijk in 2030 dichtgaat, maar daarmee lijkt het vertrouwen van de Groningers nog lang niet hersteld te zijn.

Over zijn deelname aan Zomergasten zegt Wiebes: “Ik doe nooit mee aan die de-mens-achter-de-politicus-programma’s. Waarom nu wel? Omdat ik vroeger altijd naar Zomergasten keek, denk ik. Mijn avond gaat over vooruitgang. Omdat mijn hele leven gericht is op vooruitgang.

 

​Dit najaar​ staat Wiebes voor de taak om de gevolgen van de eerste Nederlandse klimaatwet en het klimaatakkoord ​uit te leggen aan burgers en bedrijven. ​Deze wet moet ervoor moet zorgen dat Nederland in 2050 vijfennegentig procent minder CO² uitstoot ten opzichte van 1990.

De Zomergasten van dit jaar zijn Romana Vrede, Louis van Gaal, Marleen Stikker, Pieter Waterdrinker en Eric Wiebes. Er moet nog één naam worden bekendgemaakt.

Foto: VPRO, Lenny Oosterwijk

Meer in VPRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen