NPO noemt homo’s ‘bijzonder’, AVROTROS is boos

Het lijkt wel of de NPO het prettig vindt om onder vuur te liggen. Terwijl de publieke omroep al hevig bediscussieerd wordt, komt ze nu met een promo waarin homoseksuelen en mensen met het syndroom van Down ‘bijzonder’ worden genoemd. Dat is de afgelopen dagen te zien op NPO 3. De NPO gebruikt in de promo de bekende Juf Ank-uitspraak ‘dat vinden wij niet raar, dat vinden wij alleen maar heel bijzonder’, een kwalificatie waar deze groepen uiteraard niet op zitten te wachten.

Gaykrant-redacteur Kenneth Steffers reageert kritisch bij Spreekbuis.nl: “Een bijzondere video waar goed uit blijkt hoe ver NPO van de samenleving is afgedreven. Homo’s zijn niet bijzonder en we willen niet als promotiemateriaal voor de kar van omroeporganisaties gespannen worden.

Een saillant detail is dat de AVROTROS, de omroep die niet alleen De Luizenmoeder (Juf Ank) maar ook de Gay Pride uitzendt, de NPO voorafgaand aan de uitzending van de promo heeft aangegeven hier niet gelukkig mee te zijn.

De AVROTROS laat aan Spreekbuis weten: “We hebben aan NPO doorgegeven dat we de promo discutabel vonden. De zwarte humor van Juf Ank (‘dit vinden wij niet raar, dit vinden wij alleen heel bijzonder’), zou in een promofilmpje van tien seconden volgens ons niet goed begrepen kunnen worden.

De NPO ontkent de bezwaren van AVROTROS en zegt: “We krijgen tot nu toe alleen maar positieve reacties.

Foto: NPO

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen