NPO hekelt beschuldiging aan adres Martijn van Dam

De beschuldiging van verduistering aan het adres van NPO-bestuurder Martijn van Dam is beschadigend, kwalijk en onterecht. Dat heeft een zegsman van de publieke omroep laten weten. De NPO ligt deze week onder vuur, omdat ze de publicatie van een kritisch rapport over de publieke omroep zou hebben verboden. Volgens mediasite Spreekbuis zit Van Dam, die vorig jaar overstapte van de PvdA naar NPO, achter de ‘verduistering’, maar dat ontkent de publieke omroep ten stelligste.

Er is helemaal niets van waar, zegt de persvoorlichter. “NPO vindt het kwalijk en beschadigend dat nu individuele personen ten onrechte worden beschuldigd van een publicatieverbod of zelfs van verduistering.

De NPO komt nu samen met het opleidingsinstituut NSOB, waar het onderzoek is uitgevoerd, met een verklaring. “NPO en NSOB willen graag duidelijkheid scheppen naar aanleiding van de commotie die is ontstaan na publicaties in de media.”

De verklaring luidt als volgt: “De NPO is eind vorig jaar door de NSOB benaderd met de vraag om een afstudeeropdracht te formuleren. Daaraan is gehoor gegeven. In de uitwerking is de oorspronkelijke opdracht door de deelnemers aan de MPA-opleiding in bestuurskundige zin geherformuleerd. Daarin heeft de NPO zich uiteindelijk onvoldoende herkend.”

NPO heeft aan NSOB daarom laten weten niet de verantwoordelijkheid voor de opdracht op zich te kunnen nemen. De NSOB heeft dat geaccepteerd en is met de NPO overeengekomen te volstaan met een samenvatting die naar de respondenten is gestuurd. Om aan alle speculaties een einde te maken is deze week gezamenlijk alsnog besloten het rapport openbaar te maken.”

Lees ook:
Journalisten verbaasd: NPO verduistert onderzoek (gisteren)
‘Martijn van Dam zit achter verduistering NPO-rapport’ (vandaag)

Foto: Michel Schnater, NPO

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen