NOS verklaart vele media-aandacht voor grotjongens

De NOS besteedt net als andere media zo veel aandacht aan de Thaise grotjongens, omdat het een spannend verhaal is. “De Thaise reddingsactie lijkt wel een filmscript“, aldus de omroep. Er zitten allemaal hoogte- en dieptepunten in, aldus de omroep. “Het verhaal maakt ook een positieve ontwikkeling door, met de eerste jongens die de grot uit zijn gekomen. Daar staat tegenover dat er een duiker is overleden tijdens de operatie. Dit soort gebeurtenissen zuigen je het verhaal in.”

Verslaggever Henrik-Willem Hofs benadrukt bovendien dat iedereen heel saamhorig is. “Dat mensen zo betrokken zijn komt onder meer doordat er geen tegenstanders zijn. Het is wat dat betreft een eenzijdig verhaal, waarbij iedereen hetzelfde doel heeft: die jongens moeten uit de grot gehaald worden.

Monique Timmers, mediapsycholoog aan de Universiteit van Amsterdam, legt uit dat het grotdrama ook precies lang genoeg duurt. “Het is nog wel een tijdsbestek waarbij mensen hun aandacht erbij kunnen houden, alsof ze naar een spannende film zitten te kijken.

Niet iedereen is fan van dit nieuwsverhaal. Blendle-baas Alexander Klöpping vindt dat de omroep ‘exorbitant’ veel zendtijd besteedt aan de grotjongens.

RTL-verslaggever Koen de Regt daarop: “Hoezo exorbitant? Waarom moet de NOS zich toch altijd verantwoorden als ze over dit soort dingen berichten? De kranten schrijven er ook pagina’s over vol. Zijn die ook exorbitant bezig?

Het NOS-artikel ‘Thaise reddingsactie lijkt wel een filmscript’ kunt u hier lezen.

Foto: NOS

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen