NOS verklaart vele media-aandacht voor grotjongens

Geplaatst op Tue 10 Jul 2018 om 9:38

De NOS besteedt net als andere media zo veel aandacht aan de Thaise grotjongens, omdat het een spannend verhaal is. “De Thaise reddingsactie lijkt wel een filmscript“, aldus de omroep. Er zitten allemaal hoogte- en dieptepunten in, aldus de omroep. “Het verhaal maakt ook een positieve ontwikkeling door, met de eerste jongens die de grot uit zijn gekomen. Daar staat tegenover dat er een duiker is overleden tijdens de operatie. Dit soort gebeurtenissen zuigen je het verhaal in.”

Verslaggever Henrik-Willem Hofs benadrukt bovendien dat iedereen heel saamhorig is. “Dat mensen zo betrokken zijn komt onder meer doordat er geen tegenstanders zijn. Het is wat dat betreft een eenzijdig verhaal, waarbij iedereen hetzelfde doel heeft: die jongens moeten uit de grot gehaald worden.

Monique Timmers, mediapsycholoog aan de Universiteit van Amsterdam, legt uit dat het grotdrama ook precies lang genoeg duurt. “Het is nog wel een tijdsbestek waarbij mensen hun aandacht erbij kunnen houden, alsof ze naar een spannende film zitten te kijken.

Niet iedereen is fan van dit nieuwsverhaal. Blendle-baas Alexander Klöpping vindt dat de omroep ‘exorbitant’ veel zendtijd besteedt aan de grotjongens.

RTL-verslaggever Koen de Regt daarop: “Hoezo exorbitant? Waarom moet de NOS zich toch altijd verantwoorden als ze over dit soort dingen berichten? De kranten schrijven er ook pagina’s over vol. Zijn die ook exorbitant bezig?

Het NOS-artikel ‘Thaise reddingsactie lijkt wel een filmscript’ kunt u hier lezen.

Foto: NOS
14 Reacties op “NOS verklaart vele media-aandacht voor grotjongens”


 1. Anna

  Waarom moest Hofs daarnaartoe als De Vries daar al zat?

 2. Sjoukefia Oosthavenkercken

  Liever zulk nieuws dan die vreselijk overdreven voetbalhysterie die ons al een maand lang door de strot wordt geduwd!!

 3. Henriette

  Beter dit nieuws dan verzonnen verhalen over wolven.

 4. ycheweiz

  Hiermee groot uitpakken, hoeven ze geen aandacht te besteden aan de echte problemen in dit land of gedeelte van de wereld. Bij voorbeeld, criminaliteit onder allochtonen, klimaathysterie die niets oplost, behalve ego gehalte bij de deugers, maar de bevolking klauwen met geld kost, immigratie (alleen toegang op uitnodiging)
  Fraude onder bestuurders, mismanagement van publieke organisaties (npo, nvwa, enz. Het handelen van diverse ministeries, Defensie en IenW. Nieuws genoeg maar geen aandacht, want geen kritiek op de hand die u voedt.

 5. Coeus

  Het Journaal is ook entertainment. Er wordt elke dag 25 minuten gevuld, ongeacht het aantal zaken dat echt van belang is voor mensen.

 6. Kaaskijker

  De NOS hoeft zich niet te verantwoorden voor zo’n verhaal. Weer eens wat anders dan een modderlawine in Peru of iets dergelijks.

  Hoe het nu op Sint Maarten is na storm Irma zouden ze wel een update over kunnen doen. Want ik zag al een nieuwe storm naderen voor de komende dagen. Het zijn wel Nederlanders daar, het is Nederlands grondgebied waar wij zorg over dragen met o.a. de Koninklijke Marine en de Kustwacht paraat.

 7. Ljouwert

  Als ze een correspondent er heen zenden, dan weet je dat dit uitgemolken gaat worden. Net zoals die Chilenen, zijn we dit binnen een halfjaar vergeten.

 8. Andre

  Inderdaad Kaaskijker.

  Bij de orkaan in Sint Maarten waren ze veel te laat en slecht met berichtgeving.

 9. Er ist wieder da.

  Lijkt wel een hele spannende cliffhanger…

 10. Wish

  Koen de Regt weer te jammeren. Waarom is die man journalist als hij niet objectief kan lezen? Als Klöpping vindt dat er exorbitant veel zendtijd aan dit verhaal wordt besteed, zegt dat helemaal niks noppes nada over wat hij vindt van de hoeveelheid ruimte die de kranten erover vol schrijven.

 11. JanD

  Ja, tegenwoordig is nieuws geen nieuws meer maar een jongensboek en hoe spannender hoe mooier. De feiten worden uit het oog verloren en men zou een naar de ons omringende landen moeten kijken hoe deze het nieuws brengen.

 12. Japie

  Maak maar eens een kritisch programma over ontspoorde en criminele allochtonen en zuipende Poolse en Roemeense chauffeurs op onze wegen!
  En wat het kabinet daar eindelijk eens denkt aan te willen doen, maar daar zijn ze
  te links voor

 13. Joke

  Economisch belang boven alles Japie. Volgens mij haal je een paar dingen door elkaar.

 14. Simon

  De ramp in Japan is veel groter maar het dramatisch element in het Thaise grot verhaal maakt het boeiender. Opvallend ook hoe weinig beelden er waren en toch de aandacht bleef.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.