Nieuw tv-duo gaat voor NPO de Gay Pride verslaan

Geplaatst op Mon 09 Jul 2018 om 12:20

Rik van de Westelaken volgt de naar RTL vertrokken Art Rooijakkers niet alleen op bij Wie is de Mol, maar ook als presentator van de jaarlijkse homoparade tijdens Gay Pride in Amsterdam. Dat heeft Avrotros laten weten. De afgelopen jaren deed Rooijakkers de kanaalparade samen met Richard Groenendijk, maar nu kiest de Avrotros voor een geheel nieuw duo. Van de Westelaken gaat het verslag presenteren met een andere Wie is de Mol-bekendheid, namelijk Ellie Lust.

Nog een nieuwtje is dat de Avrotros dit jaar meedoet met een Songfestivalboot. “Het thema van de Pride Amsterdam 2018 is ‘Heroes’ en daarom is er op deze boot niet alleen aandacht voor songfestivalhelden, maar ook voor lokale LHTBIQ+ helden.”

Avrotros roept middels een online actie mensen op om hun lokale LHTBIQ+ held in het zonnetje te zetten. “Iemand die zich belangeloos inzet voor de community. Drie van deze helden krijgen een ereplaats op de Songfestivalboot tijdens de Canal Parade. Opgeven kan via avrotros.nl/gaypride.”

De Gay Pride-registratie is op zaterdag 4 augustus om 22.00 uur te zien op NPO 1. De parade is daarnaast live te volgen op NPO3.nl.

Foto: Talent Kitchen
27 Reacties op “Nieuw tv-duo gaat voor NPO de Gay Pride verslaan”


 1. Tator

  Gadverdamme

 2. Jamai

  Zin in!!!

 3. Wolter

  Raaf kom er maar in.
  Ga maar los op de homo’s

 4. Herman

  Het jaarlijkse ritueel van de hippies. Goh!

 5. Raaf

  Ik heb geen mening over (nog gevoelens bij) The Gay Pride.

  Maar zouden ze cajones hebben dan zouden ze een Gay Pride organiseren in Saoedi Arabië, Iran, Qatar, Koeweit, Sudan, Pakistan, Egypte, Gaza, Luton of Malmo.
  De Arabische lente and all that !

  De Gay pride wordt wel elk jaar in Israël gehouden, daarom heeft schijnheilig links (en hun Staatsmedia) ook zo’n enorme hekel aan dat piepklein dapper democratisch landje.

 6. FvD en SGP zijn niet gek.

  ————-Ik verwacht niets anders dat de linkse publieke omroep opkomt voor minderheden………………………………………..

 7. Joop55

  Waarom neemt RTL de uitzendrechten niet over? die hebben meer presentatoren die in de categorie vallen dan NPO lijkt me zo.

 8. Guus

  @Raaf
  Mon 09 Jul 2018 om 12:38
  De Gay Pride wordt ook in Beirut (Libanon) en Turkije gehouden en niet in Rusland. De landen die je benoemt hebben een goed georganiseerde (al dan niet gedoogde) gayscene. Ik ben zelf homo en kom graag in Egypte, Tunesië en Libanon. Ik weet waarover ik praat.

 9. Otto Groeneveld

  Verschrikkelijke onzin vind ik het, nutteloos en inhoudsloze bullshit. Maar ieder wel zijn eigen muk. Als je het leuk vindt net als al die hersenloze personen die er aan meedoen ga lekker je gaan. Mis nog wel een boot met Marokkies en Arabieren of Turken. Shit daar komen natuurlijk geen homo’s voor. En raar dat dit niet wordt uitgezonden op de regionale omroep van Amsterdam want buiten Amsterdam zullen niet veel mensen kijken naar dit middelpunt van het universum.

 10. Raaf

  Guus dank U voor de info

  Van Libanon wist ik het niet ofschoon het natuurlijk het meest gemixte land is van het Midden-Oosten (op Israel na)
  Ik vrees dat the Gay Prides in Turkije in de toekomst zullen verdwijnen. Dat land is rap aan het islamiseren.
  Tunesië is inderdaad het meest vrijgevochten land van Noord-Afrika. Laten we hopen dat de jonge Tunesiërs de duistere islamistische tegenkrachten kunnen weerstaan (maar vergeet niet dat het aandeel Tunesiërs in ISIS het grootste was van alle buitenlanders !)
  Over de andere landen (muv. Perzië wat toch een broedervolk (zelfde taalgroep) is en die een enorme populatie jonge, goed opgeleide en moderne meiden en jongens kent die ondermeer de onderdrukkene hoofddoek verwerpen) ben ik uiterst pessimistisch.
  Ofschoon -fair is fair- Trump het voor elkaar heeft gekregen dat de vrouwen in ieder geval mogen autorijden in de dystopie Saoedie Arabia. Dat is in ieder geval een piep, piepkleine sprankje van hoop.

  In Israël kun je (buiten de extreem orthodoxe gebieden) als homo veiliger over straat dan in delen van het tolerante A’dam.

 11. q8

  ik zou holland ook niet aanraden voor een gay wandeling door de kracht/ pracht wijken in de grotere steden,
  kun je beter door Moskou/sint petersburg wandelen,

 12. Chiel

  Zo goed die Ellie, alleen nog maar klussen op tv die met haar werk te maken hebben. *einde sarcasme*

 13. De schuld van Vladimier Poetin

  Voor de duidelijkheid, ik heb er niets mee te maken voordat Alex, Mark en Sybrand weer los gaan op mij.

 14. shrink

  Wat valt er aan een Gay Pride te verslaan? Gekkenhuis Amsterdam is sowieso dagelijks één zwakzinnige parade van bezopen dan wel doorgesnoven malloten (hetero/homo/whatever), of het nou in bootjes of op straat is.

 15. loki

  Al die mensen die meedoen, zijn reclamezuilen voor de commercie en overheid. In Nederland is het stoute eraf en alleen nog een suffe huis, tuin en keukennichtenparade.

 16. tim

  \het gaat om de deelnemers en het publiek niet de presentatoren

 17. Simon

  Stop de verellielustisering van de Nederlandse TV

 18. Japie

  Homo carnaval, kijk mij eens homo zijn. En ik hou niet van carnaval!

 19. Henk

  Al dat gepraat hoeft van mij niet, of het nu voetbal is of de parade. Laat de beelden spreken. Euronews had ook altijd zo`n blokje zonder commentaar. Heerlijk.

 20. Simon

  @Otto, die boot met Marokkanen en Turken zit er al jaren bij. Natuurlijk uitbundig gesteund door alle subsidie slurpenden verbindende Marokkaanse en Turkse instellingen in Amsterdam. Oh nee dat niet …

 21. SOLANGE

  Gay pride is in de Jordaan een gekkenhuis… net zoals Koningsdag je kan rustig binnen blijven want er lopen alleen maar imbecielen die dronken zijn over straat

 22. witte druif

  Wat dacht je van de gay parade NIET verslaan. Ophouden hiermee ! Ben het zat !

 23. Jeroen

  Leuk, dit hoort bij Nederland, cultuur. Artikel gaat over de nieuwe presentatoren, leuke variatie, niks mis mee!

 24. aammehoela

  Zoals al vaker aangegeven mijd ik Amsterdam die dag en de tv komt zeker niet aan op de zenders die er aandacht aan schenken. Ik steun hierbij de homo’s die hun afkeer van dit ranzige feestje, ook op deze site, hebben laten blijken.

 25. Robbie

  Voor mij hoeft die hele Gay parade niet. Maar er zijn genoeg mensen die het wel leuk vinden. Dus laat ze hun gang maar gaan. Ik hoef niet Amsterdam en ik kan ook gewoon een andere programma kijken. Ik ben namelijk van mening dat de Gay parade helemaal niet bijdraagt aan de acceptatie van Homofielen. Maar ook daar hebben anderen weer een andere mening over en dat mag. Nogmaals voor mij hoeft het niet en ga het niet kijken op tv en ik ga het ook niet bekijken in Amsterdam.

 26. Stefan

  Uit veel van de bovenstaande reacties blijkt weer hoe hard het nodig is om aandacht te blijven vragen voor rechten van homo’s en acceptatie van andermans seksuele geaardheid.

  Het is overigens de normaalste zaak van de wereld dat er programma’s op tv zijn die slechts een bepaalde doelgroep aanspreken. Ik moet het eerste programma nog tegenkomen dat 100% marktaandeel heeft.

 27. Janny

  Waarom niet door een reguliere presentator. Waarom perse door een homo en lesbo. Dit is ook discriminatie.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.