Nederlands elftal in elk geval tot 2022 te zien op NPO 1

Geplaatst op ma 09 jul 2018 om 16:13

De NOS houdt alle wedstrijden van het Oranje van bondscoach Ronald Koeman in huis. De omroep heeft de rechten gekocht van de kwalificatiewedstrijden voor EURO 2020 en het WK 2022, en de duels in de Nations League. Dat heeft de omroep laten weten. Ook de vriendschappelijke interlands van Oranje worden uitgezonden door de NOS. “Aangezien de NOS ook verslag doet van EURO 2020 en het WK 2022, zijn alle prestaties van Oranje op een vaste plaats te zien“, aldus de NOS.

Gerard Timmer, de algemeen directeur van de NOS, is blij dat al het voetbal te zien blijft op één plek: NPO 1. “Oranje hoort bij de NOS, bij de publieke omroep”, zegt hij. “Sport in het algemeen en voetbal in het bijzonder is in staat mensen in alle geledingen van de samenleving te verbinden. Dat zien we ook deze weken weer met het WK.

Het Nederlands elftal start de weg naar EURO 2020 met een oefeninterland tegen Peru, op donderdag 6 september. Vervolgens start de Nations League, een nieuwe landencompetitie van de UEFA, bestaande uit vier divisies.

Nederland komt uit in de hoogste divisie en ontmoet tussen september en november tweemaal Frankrijk en Duitsland. In oktober oefent Oranje tegen de Belgen.

De EK-kwalificatiereeks begin in maart 2019. Ook eventuele play-offs daarna zijn te zien bij de NOS.

Foto: NOS
31 Reacties op “Nederlands elftal in elk geval tot 2022 te zien op NPO 1”


  1. Fox Mulder

    Moeten ze wel meedoen natuurlijk!

  2. chris

    In ieder geval verzekerd van betere verslaggeving

  3. Shaniquilia vd Put

    Fijn hoor, als je kan bieden met andermans geld. Dan zou ik ook elke keer de bieding winnen.

  4. johan

    Bodemloze put die NPO

  5. Doe

    Alleen weer de mannen, jammer. In 2022 doen ze zeker niet mee, hebben ze geen zin in.

  6. Lamberto

    Die foto laat ik uitvergroten!

  7. Zondag

    Verzekerd van veel reclame inkomsten.

    TOP NPO

  8. Paul de Wit

    Ben je klaar mee. Wil trouwens Bert van Oostveen en heel die gore Ajax kliek bij de KNVB en Telegraaf kliek nog bedanken dat we er niet bij zijn. Het blijft een raadsel dat Koeman, nadat de Ajax kliek hem een mes in zijn rug stak, is terug gekomen om die ellende te trainen.

  9. Peter Dekker

    NOS en NPO weigeren nadere mededelingen te doen over de bedragen die zijn gemoeid met de sportrechten. In totaal zou de publieke omroep voor een periode van vier jaar 24 tot 28 miljoen euro investeren in live voetbalrechten van Oranje. Daar komen de kosten voor de twee eindtoernooien en voor de productie van de uitzendingen nog bij.

  10. bjorn

    Bewijst maar weer eens dat de npo nog veel meer kan bezuinigen. Dit kan ook uitgezonden worden bij de commerciele omroepen.

  11. chris

    @Peter Dekker: U krijgt geen informatie over de bedragen, maar U noemt ze zelf al.
    Als U van sport houdt is het sowieso fijn dat ze bij de kundige NPO zitten.

  12. A.Zijn

    Die rechten is Talpa TV dus kwijt. Mooi pakket voor de NOS

  13. Wolter

    Ook weer 2 flinke reclameblokken in de rust, dus NOOIT meer zeiken op de commerciële omroep.

  14. Wim

    Beste nieuws vandaag.
    Proficiat NOS en proficiat voetbal liefhebbers.

  15. Henk

    De overheid stopt enorm veel geld in voetbal. Neem alleen al Feyenoord City en al die clubs en stadions (groot en klein) en de KNVB die met subsidie overeind worden gehouden. Alle voetbalrechten zouden gratis en voor niets aan de NPO aangeboden moeten worden.

  16. Raaf

    Ben op het ogenblik werkloos, Ali….

  17. Rubicon

    Hoe je het ook wendt of keert sport is het beste onderdak bij de PO. Kijk naar de cijfers iedere avond. Geldt ook voor Tour. Uitzondering is F1 bij ziggo maar die hoeven niet ook Ons Eibernest tegen DOS (Door Oefening Sterk) uit te zenden. Terecht dat ze vol voor Oranje gaan.

  18. b

    Heel mooi dat het bij de NOS te zien is.

  19. John van Daalen

    Dit hoort totaal NIET thuis bij de NOS. Over het paard getilde miljonairtjes die te stom zijn om voor de duvel te dansen en geen bal kunnen raken. Breng dit naar de snelle commerciële boys en ga tussendoor dan lekker reclame uitzenden.l.p.v. in de pauze. Niet meer bij de publiek.

  20. tonio

    daar gaat je goeie geld, waar doen ze het van???????????????????????????

  21. Ljouwert

    In 2022 bestaat lineaire tv niet meer.

  22. chris

    @Wolter, tijdens de rust reclameblokken is wat anders dan tijdens de wedstrijd.
    Kan je een kopje thee drinken of wat anders. Leuk toch,

  23. dhr. drs. Aloé Hel (docent Duits)

    Voetbalrechten worden zwaar overschat. Wat pas echt voor kijkdichtheid zou zorgen is een programma over sterke werkwoorden en naamvallen. Ik ben bereid om een omroep met een format te helpen over de Nullgruppe in de tweede naamval en over klinkerwissels bij verleden tijden in het Duits. Dat kan niet anders dan een hit worden, want iedereen heeft het op school gehad en dus is het herkenbaar en sluit het aan bij de belevingswereld van het hele land. En het wordt hoog tijd dat al dat domme volk weer eens wat leert, de algemene ontwikkeling over werkwoorden en andere voorzetsels is uiterst droef in dit land.

  24. Kiekeboe

    Als de commerciële zenders erbgeen brood in zien, moet je nagaan wat de kosten zijn. Rechten, productie team op lokatie, productie team in de studio en dan nog de gages.

    Door deze aktie laat de NPO zien,dat er nog meer vezuinigd kan worden.

  25. Peter

    Tijd dat Den Haag HARD ingrijpt.

  26. boeruh

    Goede berichten : tenminste goede verslaggevers ,dus geen sukkels al a Veronica ,vooral Wietse uit de Goot brrr de zenuwpees , N

  27. Henk K.

    Dit kan dus prima naar FOX.

  28. Deadly Viper

    Ze hebben natuurlijk zoveel geld geboden dat je het geld er niet uit kan halen met reclame inkomsten vandaar dat de commercielen dankzij publieksgeld door de NOS buitenspel gezet worden.

    Maar goed Journalistieke programma’s die er amper bij de commercielen zijn kunnen natuurlijk wel wegbezuinigd worden bij de NPO zodat ze sportrechten kunnen binnenhalen.

  29. Roelof

    Nederlands HERENelftal in elk geval tot 2022 te zien op NPO1.

    Gratis correctie, graag gedaan!

  30. Peter

    Haha boeruh, goeie grap.

  31. arie

    Zonde van het belasting geld. Weggegooid.

    Het Nederlands elftal is niks en wordt niks.
    Groot gebrek aan kwaliteit met spelers die nog geen lantarenpaal kunnen passeren.

    Duurt nog generaties voordat we weer een Johan Cruyff krijgen.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.