Matthijs van Nieuwkerk: ‘Te grof tegen Martijn van Dam’

Martijn van Dam streed ruim drie jaar geleden met Diederik Samsom om het partijleiderschap van de PvdA. Zijn eerste tv-optreden als kandidaat was bij DWDD, maar na vijftien minuten met Matthijs van Nieuwkerk waren zijn kansen verkeken: Van Dam zweette zich door het interview heen. Karaktermoord, noemde Trouw het. Gisteren kwam Van Nieuwkerk in de behind the scenes-documentaire van DWDD terug op het beruchte tv-interview: “Het geschut was iets te grof aan mijn kant.

Van Nieuwkerk vond Van Dam simpelweg niet geschikt, stelt hij nu. “Hij zat aan tafel in de tijd dat hij campagne voerde voor zichzelf. Het geschut was iets te grof aan mijn kant, maar ik had geen geduld met die zouteloze ambtenarenzinnetjes die daar gedebiteerd werden.

Het werd destijds flink afgestraft door de VARA-ster. “Mag ik u iets zeggen? Het wordt helemaal niks“, zei hij tegen de politicus.

Van Nieuwkerk nu: “Het is allemaal kramp waar je naar kijkt. Daar wil ik dan van af. Hier waren de vragen een stuk interessanter dan de antwoorden, zal ik maar zeggen. Maar of dat de bedoeling is, weet ik niet.

Bekijk het fragment terug:

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen