KRO-NCRV vindt NPO veel te wispelturig programmeren

Yvonne de Haan, baas van KRO-NCRV, komt nu ook al in opstand tegen de NPO-top. Ze hekelt de manier waarop de NPO de bezuinigingen doorvoert, maar vindt dat er ook te wispelturig geprogrammeerd wordt. Dat heeft ze laten weten via de omroepsite. KRO-NCRV is een van de slachtoffers van de bezuinigingen; na een jaar wordt het vernieuwde Brandpunt+ alweer van de buis gehaald. “Als KRO-NCRV kijken we met grote zorgen naar de bezuinigingen en de programmakeuzes.

Door continu dingen van de buis te halen en weer iets nieuws te proberen, krijg je geen herkenbare programmering, aldus De Haan. “Programmering, zoals dat nu met bijvoorbeeld Brandpunt+ op NPO 2 gebeurt, wordt al binnen enkele maanden weer uit de uitzendschema’s wordt geschrapt.

De Haan vindt dat een verkeerde keuze. “Teveel wisselingen in programmering en programmatitels hebben tenslotte ook het risico in zich dat programma’s niet meer worden gevonden en kijkers en luisteraars juist worden weggejaagd van de NPO-zenders.”

Ook is ze woest over de bezuinigingen op journalistiek en levensbeschouwing. “Als directie van KRO-NCRV voeren wij in principe de gesprekken over onze programma’s met degenen die bij de NPO gaan over plaatsing van onze programma’s, niet via de pers. Dat past niet bij waar we als omroep voor staan.”

Ook in onze programma’s zoeken we juist de dialoog op. Niet schreeuwen, maar praten en luisteren is ons devies. Maar wij vinden het wel belangrijk om onze leden en onze kijkers en luisteraars, goed te informeren over ons standpunt en over datgene waar we anders in staan dan de NPO. Vandaar dit bericht.”

Het hele bericht van Yvonne de Haan is een stuk langer en kunt u lezen op de omroepsite van KRO-NCRV.

Foto: KRO-NCRV

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen