KRO-NCRV vindt NPO veel te wispelturig programmeren

Geplaatst op Tue 17 Jul 2018 om 17:29

Yvonne de Haan, baas van KRO-NCRV, komt nu ook al in opstand tegen de NPO-top. Ze hekelt de manier waarop de NPO de bezuinigingen doorvoert, maar vindt dat er ook te wispelturig geprogrammeerd wordt. Dat heeft ze laten weten via de omroepsite. KRO-NCRV is een van de slachtoffers van de bezuinigingen; na een jaar wordt het vernieuwde Brandpunt+ alweer van de buis gehaald. “Als KRO-NCRV kijken we met grote zorgen naar de bezuinigingen en de programmakeuzes.

Door continu dingen van de buis te halen en weer iets nieuws te proberen, krijg je geen herkenbare programmering, aldus De Haan. “Programmering, zoals dat nu met bijvoorbeeld Brandpunt+ op NPO 2 gebeurt, wordt al binnen enkele maanden weer uit de uitzendschema’s wordt geschrapt.

De Haan vindt dat een verkeerde keuze. “Teveel wisselingen in programmering en programmatitels hebben tenslotte ook het risico in zich dat programma’s niet meer worden gevonden en kijkers en luisteraars juist worden weggejaagd van de NPO-zenders.”

Ook is ze woest over de bezuinigingen op journalistiek en levensbeschouwing. “Als directie van KRO-NCRV voeren wij in principe de gesprekken over onze programma’s met degenen die bij de NPO gaan over plaatsing van onze programma’s, niet via de pers. Dat past niet bij waar we als omroep voor staan.”

Ook in onze programma’s zoeken we juist de dialoog op. Niet schreeuwen, maar praten en luisteren is ons devies. Maar wij vinden het wel belangrijk om onze leden en onze kijkers en luisteraars, goed te informeren over ons standpunt en over datgene waar we anders in staan dan de NPO. Vandaar dit bericht.”

Het hele bericht van Yvonne de Haan is een stuk langer en kunt u lezen op de omroepsite van KRO-NCRV.

Foto: KRO-NCRV
11 Reacties op “KRO-NCRV vindt NPO veel te wispelturig programmeren”


 1. Ook leuk

  Brandpunt daar kijkt geen hond naar dus lekker wegbezuinigen en met wat beters komen.

 2. Anne E.

  Zij ziete ruit als Lesbiene maar ken haar niets dus weet niet zeker marr meeestal klopt et wel als ik zo kijk.
  Denk wel les
  bie #3

 3. Andre

  KRO-NCRV is toch wel de meest truttige omroep die er is. Op Jinek na. Dat vierdaagse programma nu ook weer.

 4. Lodewijk

  Ach gossie de gutjes woorden met elkaar?

 5. RaymondVL

  Die Eucharistievieringen bij de KRO dat is echt top amusement net als de bijbelse talkshows van de NCRV. Maar zet KRO-NCRV bij elkaar en je krijgt vertruttings tv.

 6. Ano Nymous

  Dat soort dingen juist eerst op bezuinigen dat gezeur over een boek en de sprookjesfiguren daaruit.
  Onzin dat Bijbelgezeur.

 7. Bart

  Waarom heette dit programma in eens Brandpunt +

 8. gtstfites

  Tijd om de NPO op te heffen en een aantal omroepen die leden hebben het over gaan nemen.

 9. Bas

  Levensbeschouwing alleen nog online aanbieden en het budget voor Levensbeschouwing gebruiken voor journalistieke programmering.

 10. roel

  “Niet schreeuwen”….waarom heeft Ruud de Wild dan een verlenging van zijn contract gekregen?

 11. BRAAK

  Het linkse reisbureau, gesponsord door ons allen!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.