Kijkers vinden talkshows NPO heel erg links

Geplaatst op do 05 jul 2018 om 9:30

De programma’s van de NPO hebben te vaak een linkse signatuur en daarom is de publieke omroep bij veel partijen in Den Haag niet geliefd. Dat heeft Bert Huisjes, directeur van de rechtse omroep WNL, gezegd op NPO Radio 1. Huisjes wijst op een onderzoek waaruit blijkt dat álle dagelijkse talkshows als links worden gezien: DWDD wordt door 52 procent van de kijkers als links ervaren en door 8 procent als rechts, bij Pauw is dat 41 versus 12 procent, bij Jinek 26 versus 16 procent.

Het is logisch dat mensen zich dan tegen de NPO keren, aldus Huisjes. “De politiek houdt niet zo heel erg van de publieke omroep. Dat is een beetje gek, want van het Rijksmuseum zegt niemand: ‘Daar moet eens een stuk af.’ Ze vinden de publieke omroep gewoon heel erg links.

En dat is ook wel zo, vindt hij. “We hebben er een onderzoek naar gedaan: als je kijkt naar het electoraat van dit kabinet – we hebben nu een middenkabinet – dan vinden ze bijna alles links gepositioneerd. Dat heeft tot gevolg dat je wat minder draagvlak hebt in Den Haag.”

Volgens Huisjes kan de NPO wel wat rechtser. “Als we wat breder gedragen zouden zijn, dan zou niemand zeggen dat ze de publieke omroep pijn willen doen. Die 60 miljoen euro stelt op de rijksbegroting niets voor. Dat is nu wel het geval.”

Het onderzoek dat door Huisjes wordt aangehaald:

Foto: DWDD
81 Reacties op “Kijkers vinden talkshows NPO heel erg links”


 1. Karel

  Veel mensen vinden sociaal gedrag al links, en Bert huisjes is er 1 van

 2. Raaf

  De Staatsmedia is strak links.

  Pro Islam
  Pro Suikerfeest
  Pro massa-emigratie
  Pro corrupte organisaties als Oxfam en Artsen Zonder Geweten
  Pro Open Grenzen
  Pro Frau Merkel
  Pro EUSSR
  Pro Hillary Clinton
  Pro Identity Politics
  Pro Multicul
  Pro KleurPieten
  Pro Afschaffen nederlandse tradities
  Anti-Brexit
  Anti-Gas
  Anti-Visigrad landen
  et cetera
  (de radicaal linkse lijst is schier oneindig)

  De Staatmedia hammert op diversiteit
  Met een kardinale uitzondering; diversiteit van opinie.
  Slechts 1 opinie is acceptabel. Een mening van een onuitstaanbaar D-actrie met het IC van lege eierschaal mag op die radicaal linkse talk/nieuwsuur hun mening ventileren maar bijvoorbeeld een professor als Jordan Peterson zal nooit uitgenodigd worden; immers deelt niet exact dezelfde mening.

  Alleen figuren die de Politiek Correcte Deugbijbel, opgesteld in Grachtengordelland, onderschrijft komt aan bod.

  De N(oordkoreaanse)P(ropaganda)O(rganisatie) hanteert de adagia van George Orwell’s 1984

  1. Ignorance is Strength

  2. Freedom is Slavery

  Voor het echte nieuws moet je niet zijn bij linkse Fake News inquisitie genaamd de NPO of de deugmannetjes van RTL maar op het Vrije Internet.
  Vandaar dat ze het internet hoe langer hoe meer willen censureren.

 3. KingAlert

  In Turkije is de Publieke omroep rechts. Kies maar.

 4. Joost

  Als dat zo was dan zou Nederland er anders uitzien.
  Zit Loek Hermans nog bij WNL?

 5. Suzanne van den Brink

  Ja, de enige remedie is om flink diep te snijden en te hakken met de botte bijl in de linkse huil wereld van de geitenwollensokken schreeuwers. Het zijn een stelletje ouwe hippies uit de vorige eeuw . Er kan gewoon 700 miljoen weg gesneden worden bij de po. De po is overbodig, geef dat geld aan de arme tokkies of aan de ouden van dagen in plaats aan de verschrompelde PvdA shula rotzooi.

 6. b

  Vind het vooral onzin verhaal. Heb nog nooit zoveel rechtse figuren langs zien komen dan bij de NPO

 7. Raaf

  Ook in Turkije is de Publieke Omroep strak links.
  Het collectief is alles wat telt.
  1 boodschap
  1 mening

  Links in optima forma
  Vandaar dat Links Nederland ook zo dweept met het islamisme.

  Het collectivisme van Links leid altijd tot totalitaire bewegingen en genocide van Pol Pot tot Mao en van Stalin tot het nationaal socialisme

 8. Joost

  Heb eens gewerkt met iemand die lijkt op Raaf. Verziekte de sfeer door iedereen bang te maken en tegen elkaar op te zetten. Zag hem eens buiten het werk, en toen bleek dat hij niets bij zijn vrouw te vertellen had.

 9. Patty

  Zo, gekke raaf is flink aan het typen geweest haha

 10. Raaf

  Overigens zie je hier die eeuwige Pavlovreactie wanneer iemand een mini onsje aan kritiek durft te leveren op de linkse propaganda van de Staatsmedia.

  Alle radicaal links stemmende mensen gillen hysterisch dat de NPO helemaal niet links is
  Alle niet linkse stemmers argumenteren dat een groot deel van de NLse samenleving simpelweg niet aan bod komt en dat de NPO doordrenkt is met policor.

  Dit gaat zo al zeker 20 jaar zo en aangezien de NPO al die tijd heeft laten zien dat ze simpelweg niet instaat zijn (of de wil hebben) om te veranderen wordt het tijd dat de linkse gillers zelf dit Bastion der Deugers gaat financieren.

  Dus geef de mensen nu eindelijk eens de keuze
  Steun je de NPO .
  Prima dan moet je er voor betalen
  Steun je de linkse propaganda van de NPO niet.
  Ook prima dan hoef je er niet voor betalen.

  Het is krankzinnig dat Nederlanders de policor hersenspoeling van hun eigen kroost moeten bekostigen.

 11. Otto Groeneveld

  Dat het zogenaamd links is hangt af van de defenitie want voorlopig heeft zogenaamd links en rechts in de politiek al 30 jaar handje klap gedaan met elkaar. Kijk naar PvdA en GL zogenaamd 2 linkse parijen hebben in werkelijkheid in alles meegestemd betreft sociale afbraak door D’66, VVD, CDA.
  Een redelijk asociaal en neoliberaal beleid wordt nog steeds gevoerd door deze 2 partijen. Dus die links noemen gaat niet op. De enige partij die misschien een beetje links is zou dan de SP moeten zijn. Maar die partij keurt aanvallen van criminele Marokkaantjes op een WNL verslaggever goed i.p.v. het keihard te veroordelen.Een volstrekt kansloze partij voor een Nederlander. Medewerkers van NPO vullen hun zakken tot de bodem, links lullen, rechts vullen. Die vreselijke engerd Bert Huisjes moet trouwens wel heel snel zijn schijnheilige bakkkies houden want de vreselijke asociale en criminele en ellendig egoïstische samenleving waar we in zitten is voor 90% verantwoordelijk gemaakt door die gore criminele stinkliberalen. Die groep heeft echt nul normen en waarden. Alleen maar leugens en bedrog is afkomstig uit die hoek. Maar daar hoor je dat domme WNL volk niet over. Maken zich belachelijk voor heel Nederland met Pinokkio de Nar.
  Het is een toneelspel van zogenaamd zich links en rechts noemende hufters die fljnk mogen graaien uit de omroepruif en het volk in Nederland dom houden alsof er tegenstellingen zijn. Behalve voor de landelijke verkiezingen want dan zijn er opeens geen tegenstellingen en houden wij tegen het domme Nederlandse volk ons bek ook maar over de voordelen voor de auperrijken over het laten verdwijnen van de dividendbelasting van 6 miljard. Ohohoh wat zijn wij toch tegenstanders van elkaar. Het is een kartel een politiekkartel, stuur er de ‘waakhond’ op af. Je moet je toch dood concurreren in deze samenleving van neoliberalen. Oh wat effe concurreren is voor de melkboer dat geldt niet voor het gutmensch volk. Trap niet in die leugens van dat tuig en denk zelf na beste mensen.

 12. Donderdag

  Een WNL uitzending bestaat uit 100% gratis reclame voor de Telegraaf.

  Iedere uitzending weer. Zowel op TV als radio.

 13. Joost

  Heb je een ban bij het grootste weblok van NL Raaf? Wel knap dat je sneller kan typen dan denken en praten.

 14. Donderdag

  Onderzoek?

  Onderzoek door WNL is net zo krom als het onderzoek van Shell betaald door Shell.

  Uitkomst staat al vast voor het onderzoek.

 15. Jan

  @Raaf

  Lazer eens op met die meuk van je….
  Comments worden onleesbaar op deze manier….

 16. KingAlert

  Is raaf eigenlijk niet V. vd gRAAF

 17. gerdien

  Bert Huisjes vind het vooral zelf heel links maar dat vind hij al gauw. Een veel groter probleem lijkt mij dat WNL, die voor het rechtse geluid zou moeten zorgen, zulke beroerde programma’s maakt waar bijna geen hond naar kijkt en luistert. Doe daar eens wat aan Huisjes in plaats van je maar weer te verschuilen achter ‘de mensen’.

 18. Huiskamer

  Luister eens naar Radio 1.
  Trump Trump Trump, Die-Wilders, Baudet.
  Racisme, Fascisme, Populisme, Seksisme. En dat de hele dag door.
  En tegengeluid ? Alleen terug te vinden op YouTube:
  https://www.youtube.com/watch?v=bbuwlN0CJaw
  Dat hele NPO/RTL gepraat wordt steeds lachwekkender.

 19. Robert

  Ik moet altijd wel lachen om Raaf en daarna de reacties van iedereen.
  Ben het niet altijd met hem eens, maar heeft zeker punten waar ik me volledig in kan vinden.
  Feit is dat er iets van 700 miljoen naar de NPO gaat, wat doen ze daar allemaal mee, dat zou best wel eens verteld mogen worden.
  Velen hebben het over salarissen, maar wat men nooit verteld is dat er producten worden aangekocht van mensen die bij de NPO werken.
  Dus stel Raaf werkt bij NPO en dan word er een k programma gekocht bij Raaf producties, velen zijn hem voorgegaan.

 20. Bart

  Dan heb je als Bert Huisjes de kans om er wat aan te doen en dan ga je met je clubje 6 maanden per jaar een beetje lopen klooien in de ochtend met de programma wat totaal niets toevoegd. Onderwerpen zijn vaak een herhaling van wat er om het half uur in het Journaal te zien is. De andere 6 maanden zijn ze er niet en is er geen ander ochtendprogramma op dat tijdstip. Dat maakt Goedemorgen Nederland in die 6 maanden dat ze er wel zijn dus overbodig. Ze verspillen daarmee niet alleen eigen budget en uitzendtijd maar maken zich ook te weinig zichtbaar in de avond. Hierdoor valt de omroep nauwelijks op bij de kijker.

 21. Willy Dobbe

  We hebben het hier over een steekproef van 225 CDA/VVD/D66/CU stemmers. Is dit significant? Maar voor het gepresenteerde resultaat hoef je geen waardeloos onderzoek te doen. DWDD is van de VARA, Goedemorgen Nederland van WNL en wat daar tussenin zit, zit er ook echt tussenin. Bert Huisjes is vooral goed in het benoemen van non issues!

 22. Suzanne van den Brink

  De linkse geitenwollensokken hippie figuurtjes schieten hier allemaal achter elkaar in een stuipje wanneer Raaf de waarheid zegt. Toch zal de po ontmanteld worden….. dankzij het straffe beleid van Gristen Unie CDA en VVD…….. WEN er maar aan.hihihihihii

 23. Henk

  WNL en Powned in het bestel gekomen dankzij de PvdA.
  Het lijkt mij beter dat de politiek zich helemaal niet met de inhoud bemoeit. De omroepen moeten zelf kleur geven aan de inhoud van de programma`s. Weg met die Haagse bemoeizucht en zendermanagers. Laat elke omroep zijn eigen geluid laten horen, mensen kunnen zelf beslissen of ze lid worden/blijven of niet. Subsidie mag niet gebruikt worden om de omroepen te controleren. Ja, het kan goedkoper maar geef de kijkers meer macht.

 24. amsterdammer

  Het ochtendprogramma van WNL is super! Heerlijk om mee wakker te worden.
  Nu nog zo’n programma voor het slapen gaan! In plaats van Jinek, Pauw, DWDD of Margriet en al die opgefokte linkse shows!

 25. Raaf

  @ Ben het met Bart, Huiskamer, Robert en Otto eens.

  @ Otto Groenveld heeft gelijk

  Links/rechts is inderdaad een verouderde term. Ik vond de term Kartel van Baudet op zich goed gemunt.
  Tussen de PvdA en de VVD of tussen Groen Links of CU, CDA en D’66 zit inderdaad geen millimeter verschil.
  Allemaal handjeklap. Vandaar dat de ‘rechtse’ VVD 95% van de huishoudens van het gas willen afsnijden en de ‘linkse’ PvdA al jarenlang alle kosten verhoogd voor de mensen met de kleine beurs.
  Wel zijn ze allemaal voor de NPO, open grenzen, massa-immigratie, de EUSSR, de transferunie etc cetera

  Douglas Murray schrijft het goed in zijn boek The Strange Death of Europa

  “Europe is committing suicide. Or at least it’s leaders have decided to commit suicide. Whether the European people choose to go along with it is, naturally, another matter”

  @ Huiskamer,
  Heeft inderdaad gelijk wanneer hij stelt dat Staatsradio 1 een dagelijkse orgy is van Deugen. 24/7 exact hetzelfde riedeltje. Dag in, dag uit, week in, week uit, decennium in, decennium uit

  @ Robert heeft vaak gelijk, ook nu weer.
  Ik zou graag meer willen weten over hoeveel centen de baasjes naar zichzelf toespelen.
  Ik vermoed echter dat de ‘kwaliteits’journalisten van de DeugRTL en de Staatsmedia de deksel van de Doofpot er niet af zullen lichten.
  Ik hoop dat een onafhankelijke (echte) journalist zich hier eens induikt.

  En tenslotte
  Ook
  @ Bart heeft het gelijk aan zijn kant staan
  Wanneer hij stelt dat WNL een totale farce is.
  Op Staatsradio1 heb je het wekelijkse Opiniemakers
  “Het Debat op rechts” luidt de inleiding steevast
  Waarnaar een SP’r, een D’66 en een VVD’r fractie A’dam aanschuiven (en ik de radio weer af kan zetten)

  Fortuyn noemde de NPO ondermeer de Linkse Kerk. Om Otto tegemoet te komen zou je dat kunnen omdopen tot de Kartel Kerk.

  Ook een aanrader
  Lees het boek van Carel Brendel : “Het Verraad van Links”

 26. pieter 52

  @ raaf thuis niks te vertellen maar op MC grote waffel!!! Ga lekker in Turkije wonen
  of op Cuba daar hebben ze ook van die rare ideeen !!!

 27. Ron

  Die Huisjes vind alles te links van de NPO. Maar dat is pertinente onzin en niet waar. De NPO is veel meer naar het midden opgeschoven, grachtengordel D66 zal maar zeggen, een tikkeltje rechts ook vaak. Wat mij betreft mag de NPO best weer wat linkser worden. Niets mis mee, er zal een tegengeluid moeten zijn tegenover alle rechts liberale commerciële TV van SBS en deels ook RTL (wat iets opgeschoven is naar links in de afgelopen jaren)

 28. Raaf

  Beste Pieter 52,

  In Turkije en op Cuba hebben ze inderdaad ook een Orwelliaanse Staatsmedia.
  Net als in Noord-Korea.
  Ook daar zendt de Staatsmedia 24/7 louter 1 waarheid uit.
  Ook daar is diversiteit van opinie verboden
  Ik zou niet graag in deze socialistische en/of islamitische heilstaten willen wonen.

 29. Enigma

  @Robert

  Ik vind het knap de je ze moeite neemt het te lezen. Als ik ‘Raaf’ zie staan, skip ik de post. En ik zal niet de enige zijn.

 30. Ome H

  @b 9.48 klopt, maar 5,10 jaar geleden was het nog erger, langzaamaan komt er een rechts tegengeluid

 31. dynamische dennis

  @babyboomer hierboven

  Raaf slaat de spijker op z’n kop. En zo te zien heb jij geen tegenargumenten.

 32. Enigma

  @dynamische dennis

  Hoe kan ik tegenargumenten hebben voor iets wat ik niet gelezen heb? Waar zit je verstand?

 33. chris

  Ik ben pro publieke omroep. Heb ik geen 20 regels voor nodig.

 34. SOLANGE

  Huiskamer heeft gelijk voor hun links gelul pakken ze nog 600.000 per jaar zakkenvullers

 35. SOLANGE

  Huiskamer heeft gelijk linkse gasten die hun zakken vullen

 36. Donderdag

  SOLANGE

  Thu 05 Jul 2018 om 12:01

  Rechts vind het te weinig en komen niet voor een bedrag onder ….. nullen.

 37. Neptunus

  Het beste voorbeeld is dat de gasten steeds gelijkgestemd zijn, vrijwel nooit zie je personen als Roderick Velo, Bert Brussen, Arnold Karskens of Wierd Duk aan tafel, dat geeft ongemak, erg jammer want zo ontstaat er wel debat in plaats van het verkondigen van een eensluidende mening.

  Soms heeft het radioprogramma EO/LDL op vrijdagavond bij het nieuwsforum wel een mix en dan ontstaat direct een dynamiek, zoals laatst tussen de linkse Mei Li Vos en Wierd Duk. Heerlijke radio!

 38. Adriaan

  De linkse cultuur op de redacties van NPO en ook bij RTL is het echte probleem, redacties die voor 100% bestaan uit minimaal betaalde redacteuren/stagiaires m/v opgeleid en geïndoctrineerd door de scholen van de journalistiek en een aantal universiteiten bestuurd en bemand door uitsluitend socialistische/communistische bestuurders en docenten, sluiten is de enige oplossing.

 39. Kaaskijker

  @neptunus Roderick Velo, Arnold Karskens en Wierd Duk komen steeds met totáál niet onderbouwde aannames dingen verkondigen. Dat kan je op Twitter of in je column doen maar op tv klapt je bubble bij een paar kritische vragen.

  Bert Huisjes, dat doe je als WNL zelf je werk niet goed. Half geleden schreef Ozcan Akyol al een column in het AD over hoe kwalitatief slecht de rechtse kijker bediend werd. Links is niet het probleem, de kwalitatieve kloof tussen “linkse” en “rechtse” tv is het probleem!

 40. Kaaskijker

  Daarnaast typeren rechtse lieden diepgaande human interest programma’s al snel als “links” al zonder dat er een zweem van politiek in zit. Er zit een zwaar probleem in de perceptie van rechtse kijkers in het PVV-spectrum. Alles is linkse voor ze.

  Ze willen populistisch hardrechtse taal op tv en geen lastige journalistieke vragen daarop graag. Zoals Trump behandeld wilt worden. “Het is gewoon zo. En zeggen waar het op staat!” en vervolgens moet iedereen begrijpend knikken. Klinkklare bullshit moet onweersproken blijven.

 41. Kaaskijker

  Maar nogmaals: WNL en Powned presteren al JAREN ondermaats en hun kijkersdoelgroep zit op internet hoaxvideo’s te liken en te verspreiden. Bij WNL zit aan de lopende band rechtse signatuur maar die boze rechte mannen kijken en ergeren zich liever aan de gastenlijst van het succesvolle DWDD. Rechtse TV is slecht bekeken en slecht begrepen.

 42. Stefan

  Nog los van de scheve links-rechts-verdeling valt op dat niet één onderzocht programma ongeveer fifty-fifty scoort.

  Vooral bij de talkshows op NPO1 is de balans zoek. Jinek scoort nog wel redelijk, maar de gekleurdheid van DWDD en Pauw laat weinig aan duidelijkheid te wensen over. Toch zijn beide shows tegelijkertijd te zien. Eentje moest maar eens sneuvelen…

 43. Kaaskijker

  Stefan, zowel Pauw als jinek zijn ontzettend D66. Maar dat is voor jou ook al links.

 44. aammehoela

  Gezeur over links en rechts. Jinek is niet links, maar neutraal. Bovendien zitten regelmatig gasten van De Telegraaf en de VVD bij Pauw en Jinek. Enkel DWDD is links op bepaalde punten, maar dat is VARA. WNL heeft ook programma’s en die zijn dan weer rechts. Nou fijn toch, enkel PVV en Forum voor Dictatuur vinden alles links. Kijk maar naar de Turkse staatsmedia, verschrikkelijk eenzijdig gebracht. Bovendien kijk eens naar Polen en de Hongaren. Hun regering is exteem-rechts, nationalistisch, en die gooien alle democratische waarden omver. Hetzelfde geldt voor extreem-links, Venezuela en Panama. Ook daar is het een zooitje. Ook Trump heeft neigingen om er een puinhoop van te maken. Zijn leugens zijn de waarheid en de echte waarheid is “fake-news”,

 45. chris

  ook DWDD heeft vaak gasten van rechtse signatuur.

 46. ali

  Veel oorlogen en mensenleed zijn ontstaan door rechtse partijen kijk maar terug naar bv: Hitler, Mussolini, Bush etc…..

 47. anoniem

  Onze publieke omroep is niet links.. Alleen misschien nog niet zo extreem rechts zoals een deel van ´het volk´ wil?

 48. Karél DuParél

  Publieke omroep is niet Links. Hahahahahahahahahahahaha!! Verslik mij bijna in mijn thee. Dat noemen we ook niet links Anoniempje. Dat noemen we extreem politiek correct waarbij leugens en nieuws weglaten of wegsnijden niet geschuwd wordt om de publieke opinie te beïnvloeden volgens de wensen van Den Haag en Brussel.

 49. anoniem

  @Karél DuParél: Wat is er mis met politiek correct zijn? U heeft het liever allemaal wat platvloerser?

 50. pieter 52

  Omroep links??? Als iedereen elkaar na praat… ja als een ieder voor zich een eigen mening zou gevenweet men het niet, men weet het alleen omdat ze weten dat andere het schrijven of zeggen!
  En wat maakt het uit of een omroep links , in het midden of rechts is
  Ga je dan je tv avond afstemmen op politieke kleur
  dus GTST is van een linkse zender, nee dan kijken we niet
  of de AVRO is rechts , dus daar kijken we niet meer
  en de christelijke omroepen zijn in het midden nou daar moeten we maar niet naar kijken hoor !
  Wat is dan een neutrale omroep of zender… SBS? Maar daar kijkt toch niemand naar ? En als we zo lopen te zeuren over de linkse omroep ,waarom kijken ze dan
  naar die linkse VARA als DWDD er weer is
  Nederlanders klootjesvolk heeft totaal geen verstand wat nu een politieke stroming is , de massa zijn papagaaien en iedereen praat elkaar na!!
  Dat gezeur heb je alleen in Nederland aar men steeds zijn mening
  men zegt overal zoveel , zonder eigenlijk iets te zeggen

 51. Shaniquilia vd Put

  Wat een fantastische analyses van Raaf. Die vogel heerst!

 52. pieter 52

  @S v d PUT

  Nou, geweldig!!!! , Raaf is een gevaar voor de democratie,met zijn ERDOGAN neigingen
  Alleen domme mensen staan achter zijn uitspraken!

 53. HJ

  Volledig eens met Raaf. Behalve op gebied van Zwarte Piet. Die ia juist zwart geworden. Was altijd bruin, is sinds 2017 zwart. Een mooie winst!

 54. K

  Ja Pietertje 52..het kan verkeren he…je kan over Raaf zeggen wat je wilt maar hij heeft het niet zoals jij steeds over ik..ik en ik en kijk eens hoe geweldig ik ben…dat doe jij dan weer wel…wil jij door iemand op gevallen worden of zo…denk eerder dat jij een gevaar voor jezelf bent.

 55. Sjaak

  Goed stuk van die Raaf, spijker op de kop.
  Ik lees hier ook nog ergens dat Eva Jinek neutraal is hahaha dat is een gotspe.
  Het D66 sausjes druipt er elke avond vanaf, oh oh wat ziet Eva zichzelf toch graag als moeder overste van de gutmenschen.

 56. anoniem

  @Sjaak: D66 is niet echt links te noemen..

 57. Foute krant en gladde aal Huisjes

  Omdat de Nederlandse kijker helemaal maar dan ook helemaal niets heeft met WNL, de reclame zender van de foutste krant van Nederland, gaat gladde aal Huisjes zijn theatrale woede op de NPO botvieren.

  De foute Telegraaf krant ziet zelf geen mogelijkheden meer om de NPO kleiner te maken en gaat nu proberen om gladde aal Huisjes met nietszeggende argumenten in te zetten om de kritische NPO van binnen uit te raken.

  Gaat niet lukken Huisjes, die geldverslindende WNL waar niemand naar kijkt gewoon stoppen en de gelden die door WNL worden verbrand om de foute Telegraaf te pleasen gewoon over te maken aan de NPO dat zou pas stoer zijn.

 58. Sjaak

  @anoniem

  Ik had het ook niet over links.
  Iemand riep dat Jinek neutraal was en ik zeg dat de D66 saus er af druipt.
  Los daarvan zijn D66ers wel van het ergste soort als het gaat om anderen politiek correct de les te lezen.

 59. anoniem

  @Sjaak: Dan heb ik het verkeerd begrepen. Sorry.
  Ook sorry voor het feit dat ik misschien nogal onnozel overkom, maar ik ben, wat men noemt, een allochtoon.
  Het liefst zie ik dat Nederland verandert in een islamitisch kalifaat.

 60. Vaffanculo

  @anoniem 20.50

  Trol.

 61. anoniem

  Tja, ‘ t is ook wel een compliment als iemand je probeert te imiteren.. :-D

 62. anoniem

  @Sjaak: Meneer Wilders mocht het bij Jinek over zijn poesjes hebben, terwijl er vast dringendere onderwerpen te bespreken waren..

 63. chris

  Kijkers vinden NPO’s talkshows links.
  Alle kijkers, sommige kijkers, vele kijkers ?

 64. BRAAK

  Klopt, het is een linkse bende.

 65. Joop55

  Dat gezeik altijd omdat Links vs. Rechts, dat Calimero-gejank komt wel vaak van de Baudet tribune, je weet wel de partij die Nederland in de uitverkoop doet aan Trump en Poetin, twee maffiamaatjes pur sang.

  Deal with it, de NPO is onafhankelijk en journalistiek.

 66. Ano Nymous

  Nu ben ik het wel met je eens Joop.
  Als het aan Baudet ligt worden we dadelijk een staat van VS.
  We zijn al aardig op weg.
  Rutte is een mak schoothondje van met name Trump…

 67. Joop55

  Vind dat Rutte nog aardig zelfstandig opereert , heeft Trump meerdere malen voor pispaal gezet (en terecht).

  Compare it: ruim 800.000 banen in de VS dankzij NL en andersom minder, done with Fascist USA.

 68. Ano Nymous

  VS. Bracht ons vele oorlogen, AIDS, terreurdreigingen en een gigantische economische crisis…
  Wat een fantastisch land om mee samen te werken..

 69. Anootje

  De staatsschuld van VS is groter dan die van alle Afrikaanse landen bij elkaar. Het land is compleet failliet maar niemand die het durft te zeggen.Qua economie voorbij gestreeft door China en Brazilië…

 70. toxilogic

  Deze WNL zakkenvuller blaat maar wat, Nederland heeft geen midden kabinet maar een rechts kabinet waarbij het CDA onder leiding van die patricier Haagsma Buursma de VVD rechts probeert in te halen. Als D66 nog voort wil bestaan moeten ze zo snel mogelijk de stekker eruit trekken.

 71. Johann

  Ik snap hem wel. Neem nou DWDD, onderwerpen als wetenschap, muziek, popmuziek, nieuwe gadgets, ontwikkelingen op medisch gebied etc zijn ook wel heel erg links….wat een dombo die vent

 72. Johann

  @joop55 … het is zinloos . Zolang creeps als Baudet, Wilders en Martin Bosma huilie huilie doen over die linkse staatsomroep zal hun zombieaanhang dat klakkeloos aannemen,

 73. rooie rinus

  de PO zet ook in de omschrijving bij een uitzending van WNL dat het een rechts georienteerd prg is. Dat BNN/VARA talkshows links georienteerd zijn hoeft blijkbaar volgens links niet benoemd te worden. En dat wordt toch wel een keertje tijd.

 74. Henriette

  Op papier is het links, in werkelijkheid niet.

 75. rooie rinus

  @johann. DWDD is zo ontzettend links, ze zingen nog net niet dagelijks de internationale. En klassiek links. Vinden de RK kerk een farce, want dat is allemaal onzin, maar omarmen vol overgave een nieuwe sekte. Zetten allochtonen aan tafel omdat het allochtonen zijn. De term excuus allochtoon is ook nergens beter toepasbaar dan bij BNN/VARA. Maken van minimale activistische darmdampen een enorme ophef, maar weigeren daarna ook maar een greintje verantwoordelijkheid te nemen. Activisme is bij BNNVARA een vorm van amusement geworden. Je kon het nog t beste zien toen omroep MAX dat tijdslot overnam. Weg ophef, weg activisme, weg deugen, maar gewoon informatief. Het kan dus wel.

 76. rooie rinus

  @henriette Dat klopt ook, want de zakken worden bijzonder goed gevuld. Het is ook modern links. het is namelijk enorm makkelijk om lekker links te zijn, als je een bankrekening hebt met 6 nullen. maar begin eens met het beestje bij de naam te noemen, en niet alleen rechts gaan labelen.

 77. Ano Nymous

  Vinden de RK kerk een farce, want dat is allemaal onzin,

  Dat ís ook onzin, rooie rinus.
  Al die geloofsgemeenschappen zijn eng…

 78. Ano Nymous

  Johann.
  Baudet komt maar al te graag bij de NPO. Die s u kk e l moet je sowieso niet al te serieus nemen…

 79. rooie rinus

  @ano Nymous Zeker, maar de moderne linkse BNNVARA kerk omarmt met een krampachtige obsessieve drang een nieuwe sekte. Want als we gaan turven, wanneer zitten er Zwarte Kousen, Jehova’s, streng religieuze joden aan tafel? Waarom geen Joodse gelovigen in hun kledij in t publiek? Waarom geen Zwarte kousen aan t woord?
  Antwoord is simpel, daar moet Links niks van hebben.

 80. rooie rinus

  En dan nog iets waar BNNVARA mee loopt te dwepen. Het zogenaamde Afro-slachtofferschap. Je komt dit bij geen andere omroep tegen. nergens. Maar juist BNNVARA lijkt ook daar geïnfiltreerd te zijn door een handvol activisten. Je ziet geen Duitser, Chinees, Braziliaan, Engelsman, Amerikaan, etc etc daar zitten, en vertellen over hun mare en moeite met integratie in Nederland. En daar is de rest van NL toch langzamerhand wel klaar mee.
  Kortom, de tijdsloten op primetime mogen eens onder de loep, dan komen kijkers vanzelf terug. Zie het uitermate incorrecte ( en daarom succesvol en grappig ) Luizenmoeder.

 81. Doe

  Vind dwdd rechts.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.