Joop complimenteert MAX voor omgang met Van Duin

Geplaatst op za 14 jul 2018 om 9:30

Joop van den Ende heeft Omroep MAX gecomplimenteerd voor de manier waarop ze omgaat met een grootheid als André van Duin. Dat vertelt omroepbaas Jan Slagter in de VARAgids. Van Duin is nu een echte MAX-ster geworden, terwijl hij al in de nadagen van zijn carrière zit. De komediant had zelf nooit verwacht dat hij nog een thuis zou vinden bij een televisieomroep. “André heeft het gevoel nodig dat hij gewaardeerd wordt en dat wordt hij bij de Omroep MAX-familie“, aldus Slagter.

Van den Ende vindt het goed dat MAX het talent van Van Duin op waarde schat. Slagter: “Ik kreeg laatst een brief van Joop van den Ende. Hij complimenteerde mij met het feit dat André een nieuw huis heeft gevonden bij Omroep MAX en dat ik een goede huisvader was. Een huis waarin hij acteur én presentator is. Dat vond ik een fantastische reactie.”

Voor Van Duin is Van den Ende een belangrijk adviseur. Dat merkte Slagter toen hij hem benaderde om Martine Bijl op te volgen bij Heel Holland Bakt. “Binnen een halfuur was het in kannen en kruiken, althans, hij had nog twee voorwaarden 1: Martine moest het goed vinden, en 2: Joop van den Ende moest het goed vinden.

Martine zei direct: ‘Moet je doen,’ en Joop zei, na een aantal grote gebaren met de handen: ‘Moet je doen.’

Het VARAgids-interview met Jan Slagter kunt u lezen via Blendle.

Foto: KRO-NCRV
25 Reacties op “Joop complimenteert MAX voor omgang met Van Duin”


 1. Me

  André is en blijft gewoon een kanjer.

 2. Johan

  Nu Henny nog terug op TV. Surprise show, maar dan niet volgens het slappe format zoals het bij SBS was, maar meer in de stijl van de 90’s.

 3. Bert

  Zoals Andre zich de laatste jaren ontwikkeld heeft, kan je maar 1 ding concluderen.

  Hij is de grootste

 4. age

  Eens met Me.

  Wij ‘ouderen’ zijn opgegroeid met Andre van Duin, van gekke bekkentrekkende bandparodist, nog op zwart-wit tv via de Dik voor mekaar shows op de radio tot de revues en veel liedjes etc etc en nu bij de MAX- familie.

  Vlgs mij zou de huidige generatie ook nog genieten van herhalingen veel oudere programma’s?

 5. A.Zijn

  En Ron Brandsteder. Ook een fantastische tv maker van slow tv

 6. Bert

  Fijn dat tot nog toe geen negatieve reacties zijn geplaatst (zijn ook niet nodig).

 7. aammehoela

  Inderdaad, types zoals Andre van Duin zijn een voorbeeld hoe een homo zich ook kan gedragen. Net zoals Jos Brink worden ze door vrijwel iedereen geaccepteerd. Iets wat je van een Gordon bv. niet kan zeggen. Daarom gunt iedereen Andre dit succes bij Max.

 8. Rodrigo

  aammehoele, waarom haal je het woord homo erbij, dat slaat helemaal nergens op en heeft niets te maken met de presentatiekwaliteiten van Andre, welke overigens zeer goed zijn

 9. Remi

  Als 53-jarige vind ik het ongelofelijk knap dat André van Duin
  zolang als ik me kan herinneren, sinds mijn vroegste jeugd,
  beroemd is. Niemand doet hem dat na.

 10. robb

  Ik denk dat Andre zich heeft aangepast en meer zichzelf is geworden ,dat zou Gorden ook moeten doen beetje serieuzer minder onderbroeken lol dat valt hij best wel mee.

  Max is ook een uitzondering en kijk naar kwaliteit en wat mensen kunnen ,vaak word er gekeken of je een mooi tv kopje hebt jong bent en toevallig bent opgevallen in een ander tv programma zoals Olcay Gulsen nog nooit iets gedaan en krijgt meteen een primetime programma.

 11. Piet

  André is helemaal fantastisch en een echte vakman. Straalt veel ‘gewoonheid’ en sympathie uit. Bovendien oprecht. Ik hoop nog vele jaren van André in de media te kunnen genieten.

 12. Mark

  Komkommertijd: weer een VARA gids uit de oud papierbak.

 13. ArnieAlberts

  Ik zei het eerder en ik zeg het opnieuw: André van Duin heeft zich briljant opnieuw uitgevonden. Ik mis zijn revues en theatersketches, maar hij heeft de zelfkennis om niet een truukje te herhalen. Dat siert hem. Enorm.

 14. Mike

  MAX is de beste omroep van Nederland

 15. Nope

  Johan
  Sat 14 Jul 2018 om 10:08

  Henny huisman eet pizza’s met sterren.

 16. Eindbaas

  Daar is clowntje Tako weer, http://www.eenlevenlangtheater.nl/Joop%20van%20den%20Ende/Biografie/De%20artiest die kotsvent die denkt dat hij een bijdrage heeft geleverd aan de NL-se cultuur.

 17. Peter

  HHB presenteert hij leuk maar dat Wijdbeens en Animal Crackers lekker in het verleden laten

 18. Peter

  HHB presenteert hij leuk maar dat Wijdbeens en Animal Crackers lekker in het verleden laten.

 19. Eindbaas

  Net als Paul de Leeuw, moet André van Duin vooral niet denken dat hij mooi kan zingen. Tenenkrommend.

 20. Telstar

  Aldus de grote media dictator.

 21. tim

  Joop heeft gelijk, voor Andre kan je alleen maar respect hebben

 22. Wollter

  Pisnicht van Duin moet met Pensioen!

 23. Ernst

  Van Duin is gewoon een vakman. Ik heb weinig met die man maar bewonder wel zijn inzet en vakkundigheid op meerdere vlakken.

 24. Ballengooyen

  @Eindbaas: en toch krijg ik kippenvel en emoties van het liedje ‘mijn allergrootste fan’ sjongejonge….wat is dat mooi. Echt, wij moeten deze held koesteren!!!!

 25. Anne

  André van Duin is top. Zet een vakman als André naast een Gordon, dan zie je hoe zeer groot de verschillen zijn. Gordon, een erg platte enge nicht en Andre de professionele vakman.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.