Johan Derksen blijft bij kritiek: ‘Het is een kutredactie’

Johan Derksen blijft bij zijn kritiek dat de redactie die VI Oranje Blijft Thuis bestiert op niet-VI-avonden, dus de avonden dat Johan Derksen en René van der Gijp er niet zijn, incompetent is. Dat liet hij gisteren weten in de uitzending op RTL 4. Als de heren er wel zijn wordt de show gewoon gemaakt door de VI-redactie, maar als de heren er niet zijn dan neemt de oude redactie van Humberto Tan het over. Derksen zorgde in de allereerste aflevering voor commotie door die redactie te beledigen.

Een paar weken later constateert Derksen dat de gastenlijst op niet-VI-avonden stuitend slecht is. Zo zag hij maandag Ryanne van Dorst en Dave von Raven van The Kik aan tafel zitten. “Zaten die mensen die gisteren hier waren in een inrichting en waren ze tot twaalf uur losgelaten of zo? Het was niet te geloven.

Von Raven moet je niet laten praten in een voetbalprogramma, vindt hij. “Die jongen van The Kik heeft alleen maar onzin uitgeslagen en alles weer goedgemaakt door met een collega van The Kik een prachtig liedje te zingen, maar als hij dat alleen gehad had en zijn bek gehouden had, dan hadden we een topavond gehad.”

Van Dorst is zo mogelijk nog ergert, stelt hij. “Dat vreselijke vrouwtje uit Rotterdam. Ze zit alleen maar hier voor aandacht. ‘Als ik een hoop lullen in mijn bek doe, komt er vanzelf geld uit’, riep ze. Dan zegt mijn vrouw: ‘Zit je in zo’n programma?’ Toen zei ik: ‘Ja, maar Wilfred grijpt niet in, die laat de boel de boel.‘”

Genee: “De reden waarom al die mensen voorbijkomen is dat jullie niet elke dag willen komen.”

Derksen: “Achteraf hebben wij wel eens tegen elkaar gezegd dat dit geen gelukkige keuze is geweest, want je hebt het verstandige inhoudelijke gepraat wat wij doen en de overgang naar al die gekkies is dan wel heel groot.”

Ter verdediging van Wilfred moet ik zeggen: als je zo’n tafel met idioten hebt, maakt hij er toch nog een programma van. Dat is zijn verdienste. Ik zeg voor de laatste keer: we hebben nog drie avonden bij dat RTL, maar ik heb nog nooit zo’n kútredactie meegemaakt als op die programma’s van jou zit.”

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen