Johan Derksen blijft bij kritiek: ‘Het is een kutredactie’

Geplaatst op Wed 11 Jul 2018 om 10:31

Johan Derksen blijft bij zijn kritiek dat de redactie die VI Oranje Blijft Thuis bestiert op niet-VI-avonden, dus de avonden dat Johan Derksen en René van der Gijp er niet zijn, incompetent is. Dat liet hij gisteren weten in de uitzending op RTL 4. Als de heren er wel zijn wordt de show gewoon gemaakt door de VI-redactie, maar als de heren er niet zijn dan neemt de oude redactie van Humberto Tan het over. Derksen zorgde in de allereerste aflevering voor commotie door die redactie te beledigen.

Een paar weken later constateert Derksen dat de gastenlijst op niet-VI-avonden stuitend slecht is. Zo zag hij maandag Ryanne van Dorst en Dave von Raven van The Kik aan tafel zitten. “Zaten die mensen die gisteren hier waren in een inrichting en waren ze tot twaalf uur losgelaten of zo? Het was niet te geloven.

Von Raven moet je niet laten praten in een voetbalprogramma, vindt hij. “Die jongen van The Kik heeft alleen maar onzin uitgeslagen en alles weer goedgemaakt door met een collega van The Kik een prachtig liedje te zingen, maar als hij dat alleen gehad had en zijn bek gehouden had, dan hadden we een topavond gehad.”

Van Dorst is zo mogelijk nog ergert, stelt hij. “Dat vreselijke vrouwtje uit Rotterdam. Ze zit alleen maar hier voor aandacht. ‘Als ik een hoop lullen in mijn bek doe, komt er vanzelf geld uit’, riep ze. Dan zegt mijn vrouw: ‘Zit je in zo’n programma?’ Toen zei ik: ‘Ja, maar Wilfred grijpt niet in, die laat de boel de boel.‘”

Genee: “De reden waarom al die mensen voorbijkomen is dat jullie niet elke dag willen komen.”

Derksen: “Achteraf hebben wij wel eens tegen elkaar gezegd dat dit geen gelukkige keuze is geweest, want je hebt het verstandige inhoudelijke gepraat wat wij doen en de overgang naar al die gekkies is dan wel heel groot.”

Ter verdediging van Wilfred moet ik zeggen: als je zo’n tafel met idioten hebt, maakt hij er toch nog een programma van. Dat is zijn verdienste. Ik zeg voor de laatste keer: we hebben nog drie avonden bij dat RTL, maar ik heb nog nooit zo’n kútredactie meegemaakt als op die programma’s van jou zit.”

Foto: RTL
34 Reacties op “Johan Derksen blijft bij kritiek: ‘Het is een kutredactie’”


 1. mark

  We weten het nu wel dat die plas pop daar alleen voor het geld zit.

 2. Kaaskijker

  *zucht* Derksen, een lelijke hork ben je.

 3. Ralph

  Hahaha, heerlijk dit!

 4. Bart

  Kritiek op Ryanne van Dorst slaat nergens op, want Derksen kraamt zelf de meest gore em ordinaire onzin uit. Hij kan er alleen niet tegen dat het nu niet eens op hem afstraalt.

 5. Mieke

  Heerlijk echte waarheid moet gezegd kunnen worden ben zeker ook weggezapt met deze slechte uitzending

 6. Ron

  Oh zo mee eens. Daarom vind ik deze opzet niet zo geslaagd, het is een compromis geweest en daarom krijg je eigenlijk 2 programma’s in 1. Dat kan niet eigenijk. Maar goed, nog 3 afleveringen en dan is het klaar. Oh wat zullen ze blij zijn dat ze daar weg zijn…

 7. Slap Pe Pie Mel

  Ik krijg altijd een har de pie mel van TV-programma’s met Derksen erin. Heerlijk al die fitties die hij in het hypocriete TV-landje veroorzaakt. Een grote smerige incestueuze baggerwereld is de TV. Top dat ze elkaar afmaken. De beste televisie.

 8. ruben

  johan

  ik ben na 34 jaar werken voor een krant in amsterdam ontslagen omdat ik een raambordeel VERGUNNING hebt.

  In die zelfde krant staan wel sex advertenties.

 9. J

  Heeft niet zoveel met de redactie te maken, maar met de beperkte capaciteiten van Genee te maken.

  Een gesprek voeren kan ie niet; hij kan alleen maar vooraf bedachte voorzetjes geven aan Derksen en Vd Gijp.

  Maar een talkshow leiden is veel meer dan dat.

 10. Remi

  Johan heeft volkomen gelijk.

  Hoe bijzonder is het dat tenminste IEMAND in tv-land durf te zeggen waar het op staat.
  Wat was ik blij dat Johan er weer zat, gisteren.
  Hij zette even de spreekwoordelijke puntjes op de i.

  Voor het eerst in 10 jaar VI ben ik eergisteren weggezapt.
  En dat bij mijn áll time favoriete programma.
  Na 10 minuten was ik er hélemaal klaar mee.

  De hermafrodiet zat er, Ryanne van Dorst.
  Ik zie hem steeds vaker aanschuiven de laatste tijd, in programma’s.
  Nóóit heeft hij iets zinnigs te melden.

  Niet zo lang geleden zat-ie bij DWDD.
  “Wanneer wordt dit programma uitgezonden?” vroeg-ie aan Matthijs van Nieuwkerk.
  Daar is van Dorst goed in … de onbenul uithangen.
  Zich een houdinkje aanmeten. Verschrikkelijk.

  Ik vraag me wel eens af wat hij (nog) heeft hangen, tussen z’n benen.
  Of nee, ik hoef het eigenlijk niet te weten ook.
  Gatverdámme, van Dorst.
  Die stem, alleen al.

 11. anonymous

  Detksen heeft volkomen gelijk, redactie kan geen goede gasten krijgen
  dus is het idd een kutredactie.

 12. anonymous

  Detksen heeft volkomen gelijk, redactie kan geen goede gasten krijgen
  dus is het idd een k*tredactie.

 13. Otto Groeneveld

  Het is inderdaad een kut redactie maar zit er in dat achterlijke tv wereldje überhaupt wel een goede redactie? Allemaal wereldvreemde mensen die van de realiteit niets weten.
  Maak eens een echt programma over wat er gebeurt in Nederland i.p.v. te blijven hangen in dat Amsterdamse wereldje.

 14. Rubicon

  Toevallig gezien maar vond het echt vuige opmerking van Derksen. Redactie kan zich niet verdedigen en enige reden waarom de redactie het zo zwaar heeft is omdat de mannen geen zin hebben. Ook Genee kwalijk optreden. Geen ballen. Wel laten leiden door de redactie maar als je achter ze moet staan laat je ze als een judas vallen. Vals en onbetrouwbaar. Als presentator heb je veel, zo niet alle invloed die je kan pakken. Als je na drie weken nog geen normale line up kan verzorgen ben je als presentator geen knip voor de neus waard en hoofdverantwoordelijk voor deze blamage.

 15. loki

  Maandag zaten er alleen mensen die puur in programma’s voor het geld. Ze worden ook nauwelijks ergens voor geroemd. Ryanne was eerlijk en doet dit om een huisje te kopen. Dave speelt leuke vertaalde covers, maar niemand luistert en speelt op tv Pietje Onbenul en Gert Jakobs tja tja tja… van Poppel.

 16. Klapje Roos

  @Remi

  Zo kinderachtig om een tweeslachtig iemand die is opgevoed als vrouw en zich zo voelt, ‘hij’ en ‘hem’ te noemen. Wat een zwaktebod.

 17. arie

  Ach lieve mensen, eens zijn we het helemaal zat om naar Vi te kijken van die onbeschaafde en overschatte Derksen.We kennen dan zijn imitatie gedrag wel Dan gaat het scherm ook voor hem op zwart. Dat zal hem weinig schelen, want deze man, met ooit een klein salarisje als directeur van een arbeiders pers blaadje heeft inmiddels met zijn gebral, schoenen en onderbroeken (lol) , boekjes etc. zijn zakken wel gevuld.
  Hij heeft op iedereen kritiek, behalve op zichzelf.
  Derksen zat in een kantoor bij Gouda bij VI en manifesteerde zich bij plaatselijke voetbalclubs als een ergerlijk en hinderlijk links figuur, had een hekel aan mensen die een kostuum droegen en aan zakenmensen die geld verdienden en vertoonde een vreselijk narcistisch neerbuigend gedrag t.o. personeel van VI .
  Na zijn vertrek bij VI ( velen waren er blij om ) ging hij naar dit blad natrappen, terwijl hij er alles aan te danken had. Dat zegt alles over hem.
  Derksen wordt uit den hoofde overschat.

 18. jdj2050

  Vind de uitzendingen zonder Derksen eigenlijk best heel leuk. Vooral hoe Ryanne de zichzelf acterende Hans Kraay wegzette vond ik amusant.

 19. Peter van de Plas

  Derksen chagrijn

 20. Paul

  Die tv wereld met alle mensen die er werken leven in hun eigen wereldje. Het zijn ook veel te vaak kinderen-van, neefjes-van etc. Dan krijg je toch ook geen kwaliteit? Dat komt naar ze terug ! Ik kijk gewoon niet of nauwelijks naar Nederlandse tv.

 21. chris

  Vreselijk figuur die Derksen. Hier laat ik maar bij. En zo’n persoon krijgt tenminste een half miljoen om zijn beledigingen de ether in te sturen. En dan zitten aan tafel nog figuren die schaapachtig mee zitten te lachen. Het zal je personeel maar zijn.

 22. chris

  Dat dacht ik al dat geplaatste reactie nog even wordt vastgehouden.

 23. StefanV

  Derksen heeft vaak gelijk, ook nu weer. Maar in dit geval had het hem gesierd als -ie zich wat meer op de vlakte had gehouden. De heren wisten vooraf waar ze aan begonnen en waar ze aan deelnemen. Ze zitten niet elke dag aan tafel en ze weten dat er op de andere avonden veel niet-voetbalgerelateerde gasten aanschuiven.

  Ik zag laatst trouwens een aflevering mét Derksen en consorten: het verbaasde me hoe veel tijd er wordt gesproken over zaken die niks met voetbal hebben te maken.

 24. Wolter

  Belachelijk. Zakkenvuller

 25. Jols

  De foto hierboven. Hoogmoed komt voor de val.

 26. robb

  Er word van Derksen verwacht dat hij iets zegt dus lult hij maar wat,Ryanne van Dorst en Derksen moet bij elkaar aan tafel dat is pas leuk zij durft hem wel aan te pakken.

 27. Robson

  DERKSEN …….HELD………

 28. robb

  Loop niet zo slaafs achter Derksen ,met Jolink aan tafel vond hij FVD een goede fatsoenlijke partij nu is het weer de vvd met Klaas Dijkhoff waar hij op wil stemmen ,hoe de wind waait.

 29. Arie

  Genee de geslepen grijnzer ( als het maar geld oplevert)
  Derksen, ouwe viezerik, die denkt overal verstand van te hebben;
  v.d. Gijp, rare gozer, komt er nooit achter of hij nagemaakt is of echt;
  Boskamp, onverstaanbaar, als hij het niet begrijpt gaat hij stompen, het verstand van een garnaal en een woordenschat van een varken.

  Zie hier “de winst” van John de Mol.
  Wedden dat volgend jaar niet meer naar deze “heren”gekeken wordt, want over voetbal gaat het al lang niet meer.
  Wél over boekjes, schoenen, onderbroeken, te gevel lezinkjes etc. etc.

 30. Mink Vaillant

  Uitzendingen zonder Derksen zijn beter, maar door de tweedeling met/zonder is er voor de kijker geen touw aan vast te knopen. Onbegrijpelijk dat RTL met deze opzet akkoord is gegaan.

 31. Ton

  Derksen heeft wel gelijk maar hij vervalt nu wel veel in herhalingen. We weten het nu wel en we hebben het allemaal al vele malen gehoord. Praat over voetbal en over muziek ,daar heeft hij verstand van en laat de rest over aan andere programma’s. Begin ook best dat gebler van die man een beetje zat te worden.

 32. Henk

  Zou Derksen weleens aan zelfreflectie doen? Hij schat zichzelf veel te hoog in, Derksen hoef je namelijk ook niet aan tafel te hebben als het over voetbalintelligentie gaat. Sinds ie bij dat blad weg is valt ie door de mand omdat ie geen nieuwtjes meer heeft.

 33. Edwin

  @ Henk

  Het gaat in de sportjournalistiek niet zo zeer om nieuwtjes, als wel om kennis van sportzaken.
  En dat heeft Derksen.

 34. Laniakea

  Hoewel we in een vrij land leven, is opmerkelijk dat RTL Nederland dit toestaat. RTL is een werkgever en heeft dus een (zorg)plicht naar mensen die (extern) in dienst zijn. Dus ook richting redactie van televisieprogramma’s. Hier wordt een groep mensen onder vuur genomen die niet in staat is zich te verdedigen. Met alle gevolgen wellicht van dien. RTL heeft er blijkbaar voor gekozen de tijd met een vertrekkend medewerker uit te zingen om publiciteitsschade te voorkomen.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.