Jacques d’Ancona wil jurystoel in The Voice Senior

Jacques d’Ancona, die in de ijstijd jurylid was in talentenjachten op televisie, zou graag coach worden in het nieuwe tv-programma The Voice Senior op RTL 4. Dat zegt hij in gesprek met de Story. De jury van de allereerste The Voice Senior, dat op 24 augustus in première gaat, bestaat uit Angela Groothuizen, Ilse DeLange, Marco Borsato en het duo Gerard & Gordon. Gordon vertrekt volgend jaar naar SBS 6, dus komt er een plek in de jury vrij. Die vult d’Ancona graag op.

Gevraagd naar wat er op zijn bucketlist staat, zegt de 80-jarige d’Ancona: “Nieuwe uitdagingen aangaan en ooit een autobiografie schrijven. Maar ik zou ook graag jurylid van The Voice Senior willen worden. En ik wens mezelf een barmhartig einde.

Jarenlang was d’Ancona jurylid in de talentenjachten van Henny Huisman. Die werden naar de tv-schroothoop vervangen toen Idols zijn intrede deed. “Programma’s van John de Mol als Idols en The Voice, die nu overal scoren, zijn allemaal afgeleid van de Soundmixshow en aanverwante programma’s“, zei d’Ancona in 2015.

Als d’Ancona inderdaad in The Voice Senior terechtkomt, hoeft hij gelukkig niet naast Voice-bekendheid Ali B te zitten. Daar heeft hij een hekel aan. “Hij is ontzettend aanwezig“, zei hij in 2013. “Ik vind dat juryleden en coaches nooit de boventoon mogen voeren. Ze zijn altijd dienend. Het gaat om het programma, het project en vooral om de kandidaten.

Het Story-interview met Jacques d’Ancona kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTV Drenthe

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen