Fajah Lourens wil meer geld voor acteurs en artiesten

Geplaatst op Thu 12 Jul 2018 om 10:00

Fajah Lourens wil dat er in ons land meer geld wordt vrijgemaakt voor acteurs en artiesten. Die groepen hebben het hier heel erg zwaar. Dat zegt de schrijfster van dieetboeken vandaag in het AD. Zelfs de getalenteerde acteurs van ons land hebben volgens Lourens subsidie nodig. “Hoe getalenteerd ook, in Nederland kun je als acteur of artiest niet rondkomen. Tenzij je een vast salaris hebt omdat je in een soapserie zit. Degene die voor deze sector geld vrijmaakt, verdient een standbeeld.”

Overigens is Lourens minder gecharmeerd van acteurs en artiesten die andere mensen op de hak nemen. “Ik ben niet zo weg van comedy waarbij mensen worden afgebrand. Dan zap ik weg.

Moeten zij dan geen subsidie krijgen? “Als iets me niet aanstaat, kijk ik er gewoon niet meer naar. Want er zijn altijd mensen die het wél leuk vinden.

Tot slot onthult Lourens haar grootste tv-favoriet aller tijden. “Ik kan nog steeds genieten van die oude tv-serie Pippi Langkous. Zo jammer dat kinderen van nu daar niet meer naar kijken.

Het AD-interview met Fajah Lourens kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL
25 Reacties op “Fajah Lourens wil meer geld voor acteurs en artiesten”


 1. Henk

  Dan moet je lid worden van een vakbond. Die had ook iets kunnen doen aan de misstanden bij castings.

 2. Slap Pe Pie Mel

  Als ze niet allemaal per se in Amsterdam willen wonen wordt hun leven wat goedkoper….

 3. Henzer

  Nu komen er natuurlijk weer allemaal haatberichten, maar ze heeft wel gelijk. Artiesten leiden een zeer onzeker bestaan wat inkomsten betreft. Maar mensen zien alleen de grootverdieners en denken dan dat (of doen alsof) iedereen in de sector er zo goed bij zit, maar dat is verre van waar.

  Wat ze over Pippi Langkous zeg is wél onzin. Wordt nog regelmatig uitgezonden en gekeken.

 4. Raaf

  Ik heb nog nooit van Fajah Lourens gehoord.
  Maar misschien ben ik een cultuur barbaar ?
  Is ze wellicht een BN’r ?

 5. Gerard

  Fajah vind ik een labiele oudere vrouw die veel aandacht nodig heeft en op zeer krampachtige wijze wil laten zien hoe mooi haar lichaam nog is. Als actrice kan ik me haar niet herinneren haar acteerprestatie dus ook niet. Dat erg simpele gezicht maakt dat je haar snel vergeet.

 6. Linda

  Wat zuur weer Gerard. Niet voor niks worden enkelen zo rijk in medialand en moeten anderen schrapen.

 7. Eef

  Ja ik zou misschien ook graag kunstschilder of muzikant willen zijn. Als ik niet goed genoeg ben om er van te leven dan zal het toch een hobby moeten blijven.

  Ik denk dat het met artiesten ook zo is. Als ze goed genoeg zijn dan kunnen ze ervan leven. Zo niet, is het een leuke hobby.

 8. Leonardo Rodney Kampenstein - De Bourgeoise

  Gerard

  zij is na Sonja Bakker anders wel de meest succesvolle schrijfster van dieetboeken, maar dat kan jij natuurlijk niet weten, aangezien je geen vrouw hebt

 9. SOLANGE

  Fajah kan niks dan slap lullen en over haar lichaam schrijven……acteurs zijn er niet in Nederland alleen Pierre Bokma en die hoor je niet….. omhooggevallen soapies denken dat ze acteur zijn ……

 10. SOLANGE

  Fajah Lourens porbeert weer aandacht te krijgen….meissie kan niks dan onzin praten

 11. Slap Pe Pie Mel

  @solange
  …en sporten…. verder is er indrnaad weinig talent te bespeuren.

 12. Rien

  Zoek een baan

 13. lvs2015

  Fajah Laurens kan ook gewoon een vak gaan leren i.p.v te klagen dat ze zus en zo moet hebben. Een vak wat 95% van de landgenoten doen als ze school hebben afgemaakt. Je weet wel hard leren en vervolgens proberen geld te verdienen middels een echte baan. Beetje feestjes aflopen, of je gezicht laten zien in tv programma’s geld ervoor vragen en een beetje borrel gezellig lopen doen is niet werken. Dat is lanterfanten.

 14. Japie

  Dieetboeken, duizend in een dozijn, helpen alleen de schrijfster!
  Wil je afvallen, ga bij jezelf te rade wat je verkeerd doe en verander daar in.
  Het vergt wel zelfdiscipline, dat wel en velen hebben dat niet.
  Dik is niet gezond maar zo’n gratenk*t als zij ook niet.
  De huilebalk.

 15. Kaaskijker

  @lvs2015 Ik ben er geen maar als acteur wordt je dus wel gevraagd allerlei premières af te lopen. In geleende jurken want niemand kan het echt betalen. Mensen willen graag dat er bekende sterren zijn voor de alure. Dat het een goed feest wordt genoemd. Roddelbladen wilen dronken flirtende sterren zien. Maar alles staat of valt bij goede films, bioscoopbezoek en een acteursvakbond. En als er een paar mecenassen zijn die in een filmfonds wat films willen voorfinancieren helpt dat wel.

 16. Tim

  Tja, het is maar wat je onder rondkomen verstaat.

 17. Claudia

  1. Als je kiest voor het vak van acteur weet je dat het geen vetpot is als je niet doorbreekt in een musical, film of soap. 2. Zolang jullie, héél hypocriet, Nederlanders, die naar jullie (komen) kijken en daarvoor betalen via een kaartje of een abonnement, bij programma’s als Pauw en Jinek de maat gaan zitten nemen over migratie en klimaat hoeft dat niet lijkt mij…

 18. Huiskаmer

  Claudia, hou je pijpbek.

 19. Claudia

  Huiskamer. Ga even je mond spoelen en misschien dat je vrouw of vriendin of een prostituee haar pijpmuil eens open wil doen. Lijkt mij al te lang geleden! De frustratie druipt er vanaf!

 20. By the way

  Gewoon je best doen, dan word je ingehuurd en misschien ook nog wel beter betaald als je het goed doet.

 21. Herman

  En nog een artikel over een vies oud wijf. Het is wat met al die maffe oude vrouwen tegenwoordig :-)

 22. Jols

  Bij sommige mensen draait het alleen om GELD!

 23. Henriette

  Subsidie voor acteurs is een slechte zaak. De mediabedrijven moeten gewoon een normaal salaris betalen. En in de dorpen is het gewoon vrijwilligerswerk.

 24. KBB

  Ik heb zeer veel respect voor Fajah. Misschien is ze niet de beste actrice van Nederland, maar ze kon dankzij haar acteren in GTST wel haar gezin onderhouden. Daarnaast is ze zo slim geweest om een aantal jaren geleden succesvol de overstap te maken richting health/ fitness/ afvallen. Hierbij heeft ze alle sociale kanalen optimaal gebruikt. Als je ziet hoe mensen zonder acteertalent tegenwoordig op YouTube en Instagram bijzonder succesvol zijn, dan liggen hier gouden kansen voor goede acteurs.
  Mijn oproep aan acteurs in Nederland: Gun jezelf deze financiële vrijheid i.p.v. afhankelijk te zijn van de grillen van de nieuwe Job Gosschalk.

 25. Shaniquilia vd Put

  Zeer veel respect? Ze is slim? Weet je niet wat voor puinhoop ze van haar leven heeft gemaakt?

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.