Fajah Lourens wil meer geld voor acteurs en artiesten

Fajah Lourens wil dat er in ons land meer geld wordt vrijgemaakt voor acteurs en artiesten. Die groepen hebben het hier heel erg zwaar. Dat zegt de schrijfster van dieetboeken vandaag in het AD. Zelfs de getalenteerde acteurs van ons land hebben volgens Lourens subsidie nodig. “Hoe getalenteerd ook, in Nederland kun je als acteur of artiest niet rondkomen. Tenzij je een vast salaris hebt omdat je in een soapserie zit. Degene die voor deze sector geld vrijmaakt, verdient een standbeeld.”

Overigens is Lourens minder gecharmeerd van acteurs en artiesten die andere mensen op de hak nemen. “Ik ben niet zo weg van comedy waarbij mensen worden afgebrand. Dan zap ik weg.

Moeten zij dan geen subsidie krijgen? “Als iets me niet aanstaat, kijk ik er gewoon niet meer naar. Want er zijn altijd mensen die het wél leuk vinden.

Tot slot onthult Lourens haar grootste tv-favoriet aller tijden. “Ik kan nog steeds genieten van die oude tv-serie Pippi Langkous. Zo jammer dat kinderen van nu daar niet meer naar kijken.

Het AD-interview met Fajah Lourens kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen