‘Erland en Wendy worden straks SBS-royalty’

Erland Galjaard en Wendy van Dijk waren jarenlang hét koningspaar van RTL Nederland. Hij was de grote baas, zij pikte de leukste programma’s in. Maar nu Erland vertrokken is, is Wendy in rap tempo een aantal programma’s kwijtgeraakt: Obese gaat naar Angela Groothuizen, Holland-België naar Art Rooijakkers en uit Moordvrouw is de stekker getrokken. Wat overblijft zijn The Voice of Holland, The Voice Kids en The Voice Senior. Merkwaardig, vindt weekblad Party het.

De Party vindt het wel een beetje magertjes voor haar salaris van naar verluidt één miljoen euro per jaar. “Het is, zo kan geconcludeerd worden, veel van hetzelfde. Wil RTL van haar af? Met het stoppen van Moordvrouw, en het kwijtraken van programma’s aan collega’s Angela en Art, heeft het er alle schijn van dat Wendy’s dagen bij RTL, ver voor het aflopen van haar duurbetaalde contract, geteld zijn.

Het gerucht gaat al lange tijd dat Erland Galjaard overstapt naar het Talpa TV van John de Mol. Eind januari 2019 loopt zijn concurrentiebeding af en kan hij SBS 6 gaan bestieren.

Volgens de Party gaat ook Wendy mee als haar contract eind 2019 afloopt. Dan kunnen ze het koningspaar van SBS worden. “Als hij er met De Mol uitkomt, en Wendy ook naar SBS gaat, herhaalt de geschiedenis zich. Ze zijn dan weer herenigd, waardoor ze mogelijk nieuwe kansen krijgt die RTL haar nu niet biedt.”

Foto: AVROTROS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen