‘Erland en Wendy worden straks SBS-royalty’

Geplaatst op Tue 10 Jul 2018 om 16:00

Erland Galjaard en Wendy van Dijk waren jarenlang hét koningspaar van RTL Nederland. Hij was de grote baas, zij pikte de leukste programma’s in. Maar nu Erland vertrokken is, is Wendy in rap tempo een aantal programma’s kwijtgeraakt: Obese gaat naar Angela Groothuizen, Holland-België naar Art Rooijakkers en uit Moordvrouw is de stekker getrokken. Wat overblijft zijn The Voice of Holland, The Voice Kids en The Voice Senior. Merkwaardig, vindt weekblad Party het.

De Party vindt het wel een beetje magertjes voor haar salaris van naar verluidt één miljoen euro per jaar. “Het is, zo kan geconcludeerd worden, veel van hetzelfde. Wil RTL van haar af? Met het stoppen van Moordvrouw, en het kwijtraken van programma’s aan collega’s Angela en Art, heeft het er alle schijn van dat Wendy’s dagen bij RTL, ver voor het aflopen van haar duurbetaalde contract, geteld zijn.

Het gerucht gaat al lange tijd dat Erland Galjaard overstapt naar het Talpa TV van John de Mol. Eind januari 2019 loopt zijn concurrentiebeding af en kan hij SBS 6 gaan bestieren.

Volgens de Party gaat ook Wendy mee als haar contract eind 2019 afloopt. Dan kunnen ze het koningspaar van SBS worden. “Als hij er met De Mol uitkomt, en Wendy ook naar SBS gaat, herhaalt de geschiedenis zich. Ze zijn dan weer herenigd, waardoor ze mogelijk nieuwe kansen krijgt die RTL haar nu niet biedt.”

Foto: AVROTROS
50 Reacties op “‘Erland en Wendy worden straks SBS-royalty’”


 1. André

  Wendy is niet zo talentvol, dus die kansen mogen uitblijven. Kijkers willen graag kwaliteit.

 2. Nick

  Ze zou toch sowieso met This Time, Next Year komen?

 3. Ano Nymous

  Wendy krijgt die baantjes alleen doordat ze de vrouw is van de baas…
  Talent heeft ze nauwelijks.
  Daarom past wel The Voice bij haar. Daar zijn ze ook allemaal talentloos. Karaokezangertjes -en zangersjes die allemaal snel vergeten zijn…

 4. Piet

  Over de rooie terug? Daar was ze WEL goed in. Vulgair past wel bij haar..

 5. Koos

  Mensen hebben genoeg van dat uitgemergelde veenlijk met die neplach.

 6. Kees Jan

  Je zou toch zeggen dat John de Mol iets heeft geleerd van de debacles van TV10 en zijn eigen Talpa? Je kunt zoveel “sterren” bij elkaar zetten, maar dat is nog geen garantie voor succes. Als je dan ook nog impopulaire BNers als Gordon, Gerland en Wendy binnenhaalt, dan wordt het al een stuk moeilijker. En met welke programma’s wil je dan van je zender een succes maken? De laatste hit van John de Mol is al een paar jaar oud… Misschien heeft Sanoma er wel verstandig aan gedaan om het zinkende schip te verlaten.

 7. Whitedog

  Ik ben Wendy/moe. Dus wat mij betreft mag ze nog minder programma´s krijgen en aub niet naar SBS, dan wordt die zender een soort 2e RTL.

 8. name change

  Deze week gaat Talpa bekend maken wat de nieuwe naam wordt van SBS in het nieuwe seizoen! Mogelijk ook een andere naam voor Net 5. Veronica blijft Veronica.

 9. J

  @Nick: Ja, dat komt sowieso ook dit najaar op TV met Wendy.

 10. RaymondVL

  Is “Snuif ‘es in” niet iets voor Wendy? Past helemaal bij haar.

 11. Jables

  Ik zou het niet doen. Hopelijk heeft John door dat Nederland dit stel wat niet tegen kritiek kan uitkotst. Met ze profileren als het koningskoppel van SBS neem je de imagodeuk van rtl 4 mee.

 12. Japie

  Nooit naar moordvrouw gekeken omdat die gratenk*t met haar zuinige smoeltje niet geloofwaardig overkomt als politie agente!

 13. K

  Stuif es in Word snuif es in…gepresenteerd door …jawel …die getalenteerde Wendy

 14. Dennis

  Als John dit rtl “koningskoppel” binnenhaald zal het snel met de zenders van de Mol over zijn.

  Ach laten we Tien, en Sport7 niet vergeten.

 15. Mike

  John moet gewoon nieuwe, frisse gezichten een kans geven. Wendy’s tijd is geweest en zoals iemand hierboven al schreef: ze is gewoon weinig talentvol en heeft heel veel geluk gehad.

 16. Enzo Voort

  Het setje dat door de achterdeur vertrokken is, hét koningspaar van RTL Nederland te noemen is wel een erg overtrokken superlatief. Dat is zonder meer teveel van het goede.

 17. pieter 52

  @ JAPIE Knap hoor dat je dat weet , heb jij dan een glaze bol waar je in kijkt
  figuren zoals jij hebben ze op deze site al zovaak voorbijzien komen
  Nee hoor… ik kijk nooit naar GTST maar oh oh oh wat is het slecht
  nee hoor ik kijk nooit naar de NPO zo slecht elke dag!
  nee hoor ik kijk nooit naar SBS wat een slechte tv is dat
  en RTL daar hebben we nog nooit naar gekeken sinds 1990 ,dat is wel zo slecht allemaal
  eigenlijk kijken we nooit tv want het is al 30 jaar zo slecht
  Nee we kijken steeds minder maen weten precies van de hoed tot de rand!
  en dat schrijven we hier dan op hoe slecht het weer was

 18. Kathie jansen

  Hij had beter gewoon RTL over kunnen nemen .ik vind het goed zo zoals ik al schreef .mischien word RTL u mijn zender .ik had echt genoeg van altijd de zelfde .bekende nederlanders .nu krijgen anderre mischien een kans .en maken ze leuke spellen ok kwissen .met gewone mensen zo als vroeger

 19. Wolter

  1 miljoen per jaar, wat een schande.
  En daar worden mijn boodschappen duurder door, en dat allemaal door die snuivende delen.

 20. Wolter

  Delen = del

 21. Shaniquilia vd Put

  Hey Pieter52 Heb jij misschien nog een baantje voor mij in Hilversum, want ik heb gehoord dat de schoonzus van jouw achterneef daar in het weekend de plaatselijke patatkraam runt. Ik wil wel middenkader of hoger.

 22. A.Zijn

  Waarom zouden ze Wendy binnen willen halen dan? Vaag verhaal.

 23. Pipo

  Ik ken heel wat mensen van het licht, camera en geluid die blij zijn dat ze geen programma’s meer heeft.

  Verwendy

 24. pieter 52

  @ S v d PUT Waarschijnlijk geboren in Rotterdam?????? Wat zijn uw kwalificaties???

 25. Shaniquilia vd Put

  @ Pieter52 Ik kan niks, weet niks, ben bevooroordeeld, partijdig, oneerlijk en wil snel rijk worden. En ik hou van aandacht. Zou het wat kunnen worden?

 26. K

  Pieter52 wat ben jij een naar smerig ventje…zout een eind op meneer weet alles.

 27. Dominique

  Erland is een prima zenderbaas, hij snapt programmeren en is daar ook jarenlang succesvol in geweest. Het ging hier en daar alleen mis toen hij zich inhoudelijk nadrukkelijk(er) met programma’s ging bemoeien, zoals bij RTL Late Night het geval was. Bij Talpa TV heeft hij John boven zich die deze rol met verve op zich neemt, dus in die luwte zou Erland echt wel van toegevoegde waarde kunnen zijn. En van al die presentatrices is er uiteindelijk maar één die de weegschaal definitief in het voordeel van John kan doen doorslaan en dat is als zus Linda de overstap maakt. Maar dat is dit jaar nog niet, dus het geeft RTL lucht om vast actie te ondernemen dat gat later te kunnen opvullen.

 28. toxilogic

  Blijkbaar zijn ze bij SBS jarenlang zo gefrustreerd door Galjaard en z’n wijffie, dat nu dat stel is afgeserveerd bij RTL ze erover denken ze binnen te halen…Fantasieloos het nieuwe SBS motto, tenslotte is er een enorme doelgroep fantasieloze mensen die ze zo kunnen blootstellen aan reclame, ja die John weet waar hij mee bezig is , in ieder geval denkt hij dat zelf en wie durft hem tegen te spreken..

 29. Bart

  @Dominque Zo geweldig was het allemaal niet hoor wat Erland qua programmeren heeft gedaan. Hij heeft er voor gezorgd dat RTL een grote eenheidsworst aan programma’s is geworden. Hem binnen halen bij Talpa zou geen goed idee zijn. Dit geld tevens voor zijn vrouw. De kijkers zijn haar spuugzat. Dit geld ook voor Ruben, Chantal, John en Gordon.

 30. Mike

  Waarom heeft niemand door dat John helemaal niks met Erland wil? Erland denkt ff zn marktwaarde op te lappen met dat soort verhalen dat hij in gesprek is met John, maar dat gelooft toch niemand? Erland is over en uit. John heeft niks meer aan hem, dus bye bye.

 31. Lies

  Royalty?
  Wanneer komt de dag dat deze twee met beide voetjes op de grond landen?
  Give me a break.

 32. Thom

  Wendy komt sowieso binnenkort ook nog met This Time Next Year….

 33. Doe

  Twee jaar terug dacht ik eindelijk sbs6 goed bezig was. Maar helaas houden ze het maar kort vol. Vind nu alleen de Wall leuk.

  Goed dat De Spa ook wordt herhaald op Sbs9 om 19.35. Alleen mag dat wel, omdat er nog veel sex te zien is.

 34. chris

  Nu begrijp ik waarom de levensmiddelen zo duur zijn. Want de salarissen van het echtpaar Galjaard moeten betaald worden uit de reclame inkomsten.

 35. ArnieAlberts

  Pleur op, Galbak.

 36. Anootje

  Royalty. Ja, Wendy en Erland zijn de kroonprinses en prins ban de pulp.
  John de Mol de absolute koning

 37. Anootje

  *van

 38. Vinn

  Kan ze ook van the voice af aub! Laat Een nieuw fris koppel het aub presenteren. Yolanthe en Beau bijvoorbeeld of haal Jan Versteeg ervoor binnen.

 39. Lampje

  Ja natuurlijk. John de Mol gaat de man die RTL naar de klote hielp naar SBS halen. Volgens mij is het een goede zakenman dus nee. En die gratenbaal heeft haar langste tijd ook wel gehad. Beter gaan ze samen lekker snuiven op Ibiza waarna hij de dj weer uit gaat hangen.

 40. Floddero Flunk

  Lekker furore maken bij de campingzender. Joepie hoor :D

 41. Mediaprak

  Bericht van ‘Party’. De knipselkrant van Sanoma. Bekend en vooral berucht vanwege de ronkende koppen met vraagtekens (scheelt advocaatkosten). Kortom, zonder serieuze bron ermelding komt t allemaal uit de duim van de ‘hoofdredacteur’.

 42. Herrie

  Laten we hopen dat RTL leuke nieuwe mensen aantrekt en dat het weer een fijne frisse zender wordt dan kan SBS wel inpakken met de “grote” sterren die meer van zichzelf houden dan van hun publiek.

 43. CB

  Hmm, interessant.

  Betekent dat ook dat dan de geschiedenis met de neerwaartse spiraal waar RTL in terecht kwam nu ook bij SBS aan de gang gaat?

  Uhh John, ik zou maar alvast zorgen dat je geen boetes meer betaalt voor overschrijding reclamezendtijd (überhaupt, als ondernemer zou ik een dikke middelvinger naar de wetgeving maken en het gewoon doen; burgerlijke ongehoorzaamheid wordt op een dag veelal beloond) want deze move zou weleens een aanslag op je budget en manuren kunnen zijn ;)

 44. bipolair

  Eng stel !

 45. Fan

  Ik zit echt niet op Linda te wachten. Die ouwe kop zonder bovenlip kan mij gestolen worden.

 46. jroen

  This Time, Next Year komt nog. Obese heeft ze zelf terug gegeven ivm tijd. Dus flut bericht. Wendy blijft vast bij RTL. Al is het enkel om opnieuw belangenverstrengeling te voorkomen. Gerucht gaat dat Hart in Actie naar RTL gaat..

 47. Queenie

  Ik ben gestopt met kijken naar commerciële zenders! Ben al jaren klaar met die walgelijke BN’ers!

 48. Ingrid

  Blijf me verbazen. Leeft John de Mol in een grot of zo?
  Mensen waren al die BNN ‘s zat en wat gaat John doen. Je haalt al die mensen en evt Erland ook nog naar SBS.
  🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔😒

 49. Michael

  Hart in Actie is een 50 procent SBS format, dus dat kan nooit naar RTL.

 50. BLUBDUB

  HET FORMAT RTL IS NIETS VOOR MIJ >
  ER ZIJN GENOEG ANDERE ZENDER VAN DE ZELFDE OF BETERE KWALTIJD

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.