Astrid strikt Loretta en Olcay voor nieuwe NPO 1-show

Astrid Joosten is in augustus te zien met een nieuwe taalquiz op NPO 1: De S.P.E.L.show. Voor de opener heeft de presentatrice naast Arthur Japin twee RTL 4-gezichten gestrikt: Loretta Schrijver en Olcay Gulsen. Dat heeft BNNVARA laten weten. In elke aflevering nemen drie bekende Nederlanders het op tegen een panel van 26 onbekende Nederlanders. Na drie rondes neemt de beste speler uit het panel het in de finale op tegen de beste speler onder de prominenten. 

De drie bekende gasten in de tweede aflevering zijn Diederik Jekel, Carolien Borgers en Gijs Staverman. In aflevering drie zijn dat Peter Heerschop, Anne-Marie Jung en Vieze Fur.

Astrid Joosten: “Een matige beheersing van de Nederlandse taal kan je bij een sollicitatie de baan kosten. Als je er goed in bent, ben je al in het voordeel. We zijn vaak veel van school vergeten. Daarom heb ik de leukste, leerzaamste en spannendste taalquiz van ons land ontwikkeld. Het hele gezin kan thuis meedoen.”

We leren en lachen in elke aflevering. En het mooiste is misschien wel dat elke week een onbekende Nederlander de kans heeft een bekende Nederlander te verslaan en er met de hoofdprijs vandoor te gaan na een zinderende finale!

Het programma beleeft op donderdag 2 augustus om 21.30 uur zijn première en telt vijf afleveringen.

Foto: Annemieke van der Togt, BNNVARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen