Astrid strikt Loretta en Olcay voor nieuwe NPO 1-show

Geplaatst op Tue 10 Jul 2018 om 17:20

Astrid Joosten is in augustus te zien met een nieuwe taalquiz op NPO 1: De S.P.E.L.show. Voor de opener heeft de presentatrice naast Arthur Japin twee RTL 4-gezichten gestrikt: Loretta Schrijver en Olcay Gulsen. Dat heeft BNNVARA laten weten. In elke aflevering nemen drie bekende Nederlanders het op tegen een panel van 26 onbekende Nederlanders. Na drie rondes neemt de beste speler uit het panel het in de finale op tegen de beste speler onder de prominenten. 

De drie bekende gasten in de tweede aflevering zijn Diederik Jekel, Carolien Borgers en Gijs Staverman. In aflevering drie zijn dat Peter Heerschop, Anne-Marie Jung en Vieze Fur.

Astrid Joosten: “Een matige beheersing van de Nederlandse taal kan je bij een sollicitatie de baan kosten. Als je er goed in bent, ben je al in het voordeel. We zijn vaak veel van school vergeten. Daarom heb ik de leukste, leerzaamste en spannendste taalquiz van ons land ontwikkeld. Het hele gezin kan thuis meedoen.”

We leren en lachen in elke aflevering. En het mooiste is misschien wel dat elke week een onbekende Nederlander de kans heeft een bekende Nederlander te verslaan en er met de hoofdprijs vandoor te gaan na een zinderende finale!

Het programma beleeft op donderdag 2 augustus om 21.30 uur zijn première en telt vijf afleveringen.

Foto: Annemieke van der Togt, BNNVARA
22 Reacties op “Astrid strikt Loretta en Olcay voor nieuwe NPO 1-show”


 1. Neptunus

  Wat moet er eigenlijk nog gebeuren voordat men inziet dat wij die BN’ers kots en kotsbeu zijn???

 2. Shaniquilia vd Put

  Nou, dit idee geef ik nog wel even een kans. Wanneer je zoals ik dagelijks werk van de jeugd moet nakijken dan moedig je elk initiatief om de spelling te verbeteren aan. Niet dat er ook maar één persoon onder de 40 ooit naar dit programma zal kijken of er van zal horen, want mijn leerlingen doen alleen aan netflix, youtube en fortnite. Maar toch…

 3. Choco115

  Wie de hack is vieze fur

 4. Shaniquilia vd Put

  Zal wel weer één of andere rappert zijn met vieze tanden, een attitude, kinderen bij Anouk en een oude bontjas.

 5. Bassie

  Alweer een kwis, ga de NPO maar flink korten, zijn we van deze kolder af.

 6. Mrz

  En dankzij meneertje japin zullen er geen kwetsende woorden voorkomen. Want woorden kunnen pijn doen.

 7. Agatha

  Ik ben fan van taal- en kennisquizen, Maar waarom weer met BN’ers? Het gaat toch om de quiz met als doel: aandacht voor het taalgebruik? Een goede quiz met een quizmaster van het kaliber Astrid Joosten heeft toch geen BNN’ers nodig? Kijk maar 2 voor 12.

 8. Japie

  Gulsen wordt wel aan het vreten gehouden!
  Leuk voor haar ex werknemers, strontwijf!

 9. Doe

  Beter op Zondag kunnen doen. Omdat om 20.25 De slimste hebben.

 10. Kritisch AVRO-lid

  Olcay Gulsen? Dat faal konijn?
  Waarom worden al die BN-ers met geldproblemen zo in het zadel gehouden? Rayman, is er net zo eentje. Weinig talent maar wel overal met zijn bakkes op tv

 11. Theo

  Weg met die stomme bn ers en weg met die vreselijke astrid Joosten…. Wat een stom idee.. Ik ga NOOIT kijken naar die VARA TROEP!!!!

 12. Rik

  Weet ik veel

 13. Wollter

  Waar blijven de kijkcijfers?

 14. Har De Pie Mel

  Wie kijkt er nou weer TV

 15. Robert

  Ik denk dat Olcay een paar keer haar broek heeft laten zakken bij dat mannetje met dat brilletje, mij anders echt een wonder dat die overal te zien is.
  Voor mij al een reden om niet te kijken in ieder geval.

 16. insider

  astrid is goed is het verzinnen van variaties van formats. Dat heeft ze wel bewezen met haar ook dat nog kloon.
  Benieuwd wat dit weer is. Gelukkig heeft het programma het gehaald want de pilot had naar horen zeggen al een vermogen gekost.

 17. Fan

  Strikken? Ze stonden vooraan in de rij van BNers die zo graag met hun kop op tv willen. Nee, Joosten, niet de kluit belazeren. Trouwens, jouw tijd is onderhand ook wel voorbij. Oud en belegen.

 18. JasperV

  Ik ben onderhand Gulsen moe, je kunt geen programma meer kijken of ze is er weer.

 19. Slap Pe Pie Mel

  Gulsen?? Is dat niet de gevluchte tegenstander van Erdogan?

 20. StefanV

  Klinkt als een leuk concept. Hopelijk komt de nadruk niet te veel op alleen spelling van woorden te liggen. Er valt een hele wereld te winnen wat betreft andere vormen van foutief taalgebruik.

 21. Ineke Leeuw

  Olcay strikken is niet zo moeilijk sinds failisement vnan Supertrash

 22. Anne E.

  Artur Japan is ook ene homo en, maar daar gaa t het pogramma niet ober over? hij mag het wel gewon z zijn@

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.