Eerste aflevering ooit van GTST: bijna 600.000 kijkers

Geplaatst op Tue 10 Jul 2018 om 8:31

De allereerste aflevering ooit van Goede Tijden Slechte Tijden trok maandag in de herhaling 591.000 kijkers (11 procent) naar RTL 4. Daarmee wist de soap geen plek te veroveren in de kijkcijfer top 15. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Nu GTST met zomerstop is, wordt het programma GTST Classics uitgezonden, waarin bijzondere episodes van de soapserie worden herhaald. Ze worden ingeleid door acteurs uit de serie, gisteren Babette van Veen en Jette van der Meij.

Een grote hit is GTST Classics niet. Ter vergelijking: het Half Acht Nieuws scoorde voorafgaand 20 procent marktaandeel en 859.000 kijkers. Geen enkel ander vooravondprogramma van RTL 4 haalde zo’n laag marktaandeel als GTST Classics.

Eigenlijk was RTL 4 van plan om GTST dit jaar te laten vervangen door herhalingen van het RTL 5-programma Foute Vrienden, maar daar is toch van afgezien.

In voorgaande jaren werd GTST vervangen door Ik Kom Bij Je Eten (2009 tot 2012), Benidorm Bastards (2013), de GTST Quiz met Carlo Boszhard (2014), Wie Doet De Afwas (2015), de dure soapflop Nieuwe Tijden (2016) en Wie Doet De Afwas-herhalingen (2017).

Foto: RTL
23 Reacties op “Eerste aflevering ooit van GTST: bijna 600.000 kijkers”


 1. A.Zijn

  Foute vrienden had max 250.000 kijkers gehad, dus goede keuze!

 2. Bart

  Best leuk om terug te zien maar een creatieve armoede is het wel voor om 20.00u op je hoofdzender. Had een leuk zomers programma gemaakt. Op RTL8 had het leuk geweest om in marathons GTST vanaf het begin uit te zenden. Elke dag een paar afleveringen en daar mee doorgaan na de zomer. Kan ook met ONM. Misschien een idee om RTL Z om te bouwen tot classic zender met allemaal oude series, films en programma’s. RTL Z en de docu’s naar (terug) naar RTL7.

 3. Marc

  Dat komt ook omdat deze allereerste aflevering nog is herhaald met het 25 jarige bestaan van RTL in november 2014.

 4. Britt Scholte Lover

  Iedereen heeft die natuurlijk al lang eens gezien, vanavond om 20.00 uur zijn de cijfers wel beter van GTST classics!!!

 5. Rob

  Toch vond ik Ik kom bij je eten en Wie doet de afwas nog de leukste zomervervangers.
  Volgend jaar graag weer nieuwe afleveringen van Ik kom bij eten of wie doet de afwas.

 6. Peter

  Zit je naar ingezoomde pixels te kijken omdat die 4:3 afleveringen gescaled worden naar 16:9.
  Doe dan 4:3 met pillarbox.
  Wel mooi om te zien dat na circa 30 jaar het acteerwerk nog steeds om te huilen is.

 7. John de Mol

  Komt in orde Rob.

 8. Mevrouw Kaktus

  Ik had toch liever Peter Jan Rens gezien. Hadden de kids ook leuk gevonden.

 9. Enzo Voort

  Herhaling van oude meuk en de lage kijkcijfers van de laatste maanden demonstreert, dat RTL op zijn tandvlees loopt. Tijd voor de nodige opheffing.

 10. anymousin

  @Britt Scholte Lover,
  alle afleveringen van GTST Classics zijn al eens te zien geweest.

  Overigens betwijfel ik of de kijkcijfsers vanavond hoger zullen zijn, zal niet aan de GTST Classics aflevering liggen maar aan het voetbal Frankrijk-Belgie dat eveneens om 20.00u begint.

 11. X

  @Britt: Om 8 uur voetbal vanavond en jij denkt dat het beter gaat scoren? Dacht het dus niet! Als ik oude series wil zien kijk ik wel naar omroep ONS en dat doe ik ook niet.

 12. Anja

  Zoveel jaren kunnen oefenen en nog steeds is het bagger.

 13. Chiel

  Prima cijfers denk voor RTL4. Met herhalingen van een comedy, Benidom Bastards en zeker met foute vrienden hadden ze dat niet gehaald. Ik kom bij je eten vind ik de perfecte zomervuller. Met sponsoring ook niet heel duur, en goede wegkijk tv.

 14. SOLANGE

  Ik kijk liever naar Spangas op NPO 3 dan GTST wat een slechte meuk zeg de reclame duurt langer dan de soap

 15. gtstfites

  Doe gewoon een reclame blok om 19:55 en 20:25 en laat GTST gewoon doorgaan zonder reclame tussendoor.

 16. Anton Bouwhuis

  Waarom niet Prijzenslag?

 17. Freddie

  Wie doet de afwas? Dat was echt een zomers programma dat maar één seizoen heeft gelopen en, erg genoeg, is herhaald.
  Kom op, nieuwe afleveringen. Het is enkel en alleen nog maar herhaling.
  Maar dat is in januari, februari ook al. Dan half mei houden de eerste programma’s weer een vakantiestop. Al met al een maand of 6 veel nieuwe programma’s om deze vervolgens eindeloos te herhalen.

  die zomerstop is echt uit de tijd en zo rent iedereen wel naar Netflix.

 18. dennis

  Gelukkig, aan de foto te zien, zijn Laura en Linda wel trots op de cijfers.. fijn!

 19. Doe

  Vandaag meneer harmsen die gaat trouwen. Wik is dood, dus de actrise met katja samen hoop ik.

 20. Mark

  Wel netjes dat het naar 16:9 is gesneden. 4:3 kan echt niet meer. Doet Veronica toch wel met The A-Team en Airwolf. Zend die dan ook met zwarte balken links & rechts uit, net zoals RTL 8 doet met Flying Doctors, SBS 9 met North & South en Veronica onlangs met IT. RTL 7 had vorige week ook Amsterdamned in 4:3. Is het nou zo moeilijk om die oude films in goed formaat uit te zenden?!

 21. Mark

  Wel netjes dat het naar 16:9 is gesnéden. 4:3 kan echt niet meer. Doet Veronica toch wel met The A-Téam en Airwólf. Zend die dan ook met zwarte balken links & rechts uit, net zoals RTL 8 doet met Flying Doctors, SBS 9 met North & South en Veronica onlangs met IT. RTL 7 had vorige week ook Amsterdámned in 4:3. Is het nou zo moeilijk om die oude films in goed formaat uit te zenden?!

 22. Chiel

  @Mark: Wel netjes inderdaad! Al kunnen ze dat bij Flying Doctors bijv. toch ook gewoon doen?

  Bij bijvoorbeeld DWDD snijden ze archiefbeeld het naar breedbeeld zonder naar het materiaal te kijken. Halve hoofden zie je dan…

 23. Marc

  Ben ik het niet mee eens 4:3 was toen het originele formaat dan moeten ze dat ook zo uitzenden anders klopt het gewoon gewoon niet ook qua pixels ziet het er niet uit. De uitzending van gister is mer 339.000 slecht bekeken kwam waarschijnlijk door het voetbal

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.