EenVandaag-dame wordt gek van correcte Boomsma

EenVandaag-vrouw Vanessa Lamsvelt is tijdens een interview met Arie Boomsma helemaal gek geworden van zijn eeuwige politiek correcte antwoorden. Dat was te zien in de uitzending op NPO 1. Lamsvelt reisde voor haar gesprek met Boomsma af naar zijn gym in Amsterdam, ‘een wereld waarin iedereen angstaanjagend fit is’. Daar bekende hij dat hij meer verdient met zijn sportscholen dan met televisie. Maar, zo zei Boomsma: “Geld is een gevolg van wat je doet en geen doel, zeg ik altijd.”

Daar had Lamsvelt al de eerste politiek correcte uitspraak te pakken. “Ja, dat vind ik een hele mooie, maar wel zweefterm. Vladder, vladder“, zei ze enigszins geërgerd.

Vervolgens in de voice-over: “Arie Boomsma, voor je het weet vliegt hij weg in zweverigheid met een flinke scheut moralisme. Zijn fans adoreren zijn zachte, empathische kant. Zijn critici kunnen al die softheid niet uitstaan.”

Lamsvelt bracht ook nog even de mannen van VI ter sprake. “Zij zijn alles wat jij niet bent: zij maken foute grappen, zij gaan over het randje, zij zijn politiek totaal niet correct. Jij bent de hele andere kant daarvan.”

Daarna ging het over zijn ontslag bij de EO. Daar heeft Boomsma inmiddels begrip voor: “Ik vind het wel altijd bijna een empathische opening om in elk conflict ook te denken: wat is je eigen aandeel?

Kwaad

Lamsvelt kon dat politiek correcte gezwam niet meer aanhoren en begon allerlei slaande bewegingen te maken. “Je maakt je niet kwaad!“, riep ze.

Boomsma: “Kwaad worden is ook zwak, hè? Het is lekker, maar voor alles is een tijd.”

Lamsvelt: “Maar snap je dat mensen af en toe denken: je bent zo redelijk!”

Boomsma: “Ja, maar is dat een probleem van die mensen of van mij? Het maakt me niet zo veel uit.”

Lamsvelt: “Taaa!!!!

In de voice-over: “Empathie, hoe hard je het ook probeert: het is er bij Arie niet uit te slaan.”

Ergernis

Aan het eind van het interview verklaarde Boomsma zijn eeuwige nuancering. “Jouw ergernis over mijn nuancering… Dat komt heel erg van mijn moeder. Die is extreem empatisch. Ze is niet snel onredelijk boos. Als ik ruzie had of iemand had geslagen, dan zei mijn moeder altijd: ‘Misschien heeft die andere jongen het wel heel moeilijk thuis.’ Als je een kind bent is dat vervelend, maar dat is waar het vandaan komt waar jij steeds zo lekker naar vist.”

Lamsvelt: “Dat irritante empathische.”

Boomsma: “Ik vind het zelf wel een fijne manier van in het leven staan.”

Het fragment:

Foto: AVROTROS

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen