André van Duin kijkt vooral NPO, weinig RTL

Geplaatst op Fri 13 Jul 2018 om 9:00

André van Duin kijkt graag naar televisie, maar dan wel naar de tv-zenders van de NPO. De commerciële zenders zet hij veel minder vaak op. Dat vertelt de komediant in de VARAgids. De tv-favorieten van Van Duin zijn allemaal te vinden bij de NPO, dat ook zijn eigen hit Heel Holland Bakt uitzendt. “We zijn er bijna, Ik vertrek en Bed & Breakfast vind ik geweldig. Ik kijk alleen maar naar NPO 1,2 en 3. De commerciëlen kijk ik alleen achteraf, want die programma’s zitten vol reclame.”

Hij vindt de programma’s van RTL vaak erg onzinnig. “Geen cent te veel of te makken, Obesitas en al die ellende heb ik geen zin in. RTL kijk ik weinig. Netflix-series kijk ik af en toe, The Crown vond ik wel prachtig.”

En op humorgebied? “Qua komisch vond ik De luizenmoeder geweldig en Klikbeet. Niet alles is raak, maar toch veel leuke absurde humor.

Zelf werkte Van Duin ook aan een komedieserie voor de NPO, maar die is afgeschoten.

Het VARAgids-interview met André van Duin kunt u lezen via Blendle.

Foto: Roland J Reinders, Omroep MAX
12 Reacties op “André van Duin kijkt vooral NPO, weinig RTL”


 1. Leonardo Rodney Kampenstein - De Bourgeoise

  niet sjiek Andre, een natrap geven aan je oude werkgever, had ik niet van je verwacht

 2. Fox Mulder

  Het is zoals het is. Niets mis mee wat André aangeeft.

 3. Karel

  Achteraf naar de commerciëlen kijken is ook het beste manier van kijken.
  Met een keertje of 5 de film 8 minuten skippen is het nog te doen.

 4. ArnieAlberts

  @9:27 RTL heeft hem letterlijk bij het oud vuil gezet. In 2009 ofzo gaf hij al in Life4You aan wat ze met hem hebben aangevangen, ik kan het hem eigenlijk niet kwalijk nemen.

 5. HansrZ

  Andre heeft volkomen gelijk.
  Ze weten bij de commerciëlen brengen een en al rotzooi, niets om naar uit te zien.
  Voor de artiesten leggen ze enorme salarissen op tafel ,voor waardeloze troep.
  En maar klagen over NOS voetbal, dat per wedstrijd bij 5 miljoen kijkers 18 eurocent per kijker kost (zonder reclame inkomsten)

 6. Laniakea

  De televisiezenders zitten in een draaikolk waar ze niet meer uit geraken. Vergelijkbaar met kranten en tijdschriften. Het is niet dat men niet wil veranderen, de organisaties zijn er simpelweg niet meer toe in staat. Een publieke omroep leeft slechts bij de gratie van de politiek en dat hele model staat op de helling. John de Mol vraagt zich ondertussen af of RTL en SBS niet aan een fusie moeten denken. Dan weet je hoe laat het is. Maar zelfs als die fusie er mag komen, het is te laat. Mensen hoeven op de lange termijn geen zenders meer, zoals mensen op de al iets minder lange termijn ook geen krant meer nodig hebben. Waarom vechten tegen de draaikolk als de oplossing zeer simpel is: omroepen en zenders worden productiehuizen en bieden hun programma’s aan op platformen – die ze ook zelf kunnen oprichten en kopen (Videoland) – die het publiek gebruikt om naar te kijken.

 7. Mike

  “De commerciëlen kijk ik alleen achteraf, want die programma’s zitten vol reclame.” ”

  Hier hetzelfde. Reclame is zonde van je tijd. Bedenk eens wat je nog meer had kunnen zien in de tijd dat je reclame keek?

  Ik zou alleen live kijken als het bv om voetbalwedstrijd gaat.

 8. Mike

  Wel eens met André van Duin. Niveau van de commerciële in Nederland is best wel bedenkelijk.

  Goed voorbeeld is roddel en achterklap tv als RTL Boulevard en Shownieuws.

  Wie kan wat kwalitatief hoogstaande tv van de commerciële opnoemen?

 9. robb

  Voor mij ook npo ,ik heb niks tegen RTL/SBS alleen hebben ze geen programma wat ik mooi vind op een paar na ,het is creatieve armoe ellende van een ander of een bak bnners .

 10. Henk K.

  Ach, hij heeft zelf ook jaren lang goed verdiend aan de reclames op RTL.

 11. Wollter

  Kan die ouwe zeurpiet niet gewoon met pensioen gaan?

 12. pieter 52

  @ wolter vrijdag de 13e is een ongeluks dag voor RTL
  Ze zijn uit de top 10 geknikkert en staan sinds het bestaan van voor de eerste keer op 13 gaat erg goed jongens!!!!! SBS schiet RTL voorbij
  dus uit schaamte laten ze de kijkcijfers nog even weg

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.