Willibord: ‘Humberto had open kaart moeten spelen’

Willibrord Frequin denkt dat Humberto Tan een hoop ellende had kunnen voorkomen door gewoon open en eerlijk te zijn over zijn affaire met Dionne Stax. Dat zegt hij in een interview met de Nieuwe Revu. De ondergang van Tan wordt mede toegeschreven aan het feit dat zijn imago een enorme deuk heeft opgelopen door de affaire; iedereen hield hem de hand boven het hoofd, terwijl de gemiddelde kijker niets moet hebben van een schuinsmarcheerder die mooi weer speelt.

Frequin vindt het onhandig van Tan. Volgens hem heeft hij het ‘over zichzelf afgeroepen’ dat RTL Late Night ten onder is gegaan. Ten eerste om inhoudelijke redenen. “Hij had dat vrijblijvende moeten laten varen en met zijn vuist op tafel moeten slaan: en zo wil ik het hebben, verdomme!

Concurrente Eva Jinek heeft dat wel gedaan, aldus Frequin. “En komt in haar programma met meer essentiële zaken. Humberto zal zich nu enorm ellendig voelen, maar als hij eerder aan de bel had getrokken bij zijn redactie en wat pit had toegevoegd, had hij deze zomer helemaal niet weg gehoeven.”

Maar ook zijn affaire heeft hij volgens hem verkeerd aangepakt. “Zelfs die hele liefdesaffaire had hij kunnen overleven door gewoon direct open kaart te spelen. Nu is zijn hele hebben en houwen naar de gallemiezen. En dat is jammer, want Humberto is een zeer aimabele man.”

Het Nieuwe Revu-interview met Willibrord Frequin kunt u lezen via Blendle.

Foto: PowNed

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen