Voor het eerst bandjes in The Voice of Holland

Er mogen dit jaar ook bandjes meedoen aan The Voice of Holland. De audities van het RTL 4-programma beginnen over een paar weken. Dat heeft presentator Martijn Krabbé vanochtend bekendgemaakt in Evers Staat Op op Radio 538. Het is een wereldwijde Voice-primeur, aldus Krabbé. “Er komt een nieuw element. We lopen in Nederland altijd voor op de andere landen, we proberen hier altijd nieuwe dingen voor het eerst. Zo kon er bijvoorbeeld een keer een trio meedoen.”

Krabbé doelt met het trio op OG3NE. “En we hebben iemand z’n eigen liedjes laten doen. We zijn ook meer de singer-songwriters-kant op gegaan.”

Nu is het dus tijd voor bandjes. “Dat vinden wij eigenlijk wel heel erg leuk. Bandjes mogen zich opgeven. Soms is het zo dat zangers en zangeressen zich vertrouwder voelen in hun eigen band. We kregen er al best veel aanmeldingen voor. Het blijft zo dat de stem wordt beoordeeld, dus als dat niet goed is, dan heeft de band pech. Ik vind het een heel leuk element. De coaches horen gewoon de stem en dan draaien ze zich om en zien ze een hele band.”

De gewone Voice-band blijft actief voor de overige kandidaten. “Ik verheug me erg op het gezicht van Jeroen Rietbergen, die dan zijn nagels gaat zitten doen ofzo.”

Het toevoegen van bandjes is deels uit nood geboren. “Ik denk dat we een nieuwe bron van talent aanboren. Niet dat de zangers en zangeressen op zijn, maar het is wel moeilijk om mensen te vinden die echt solo bezig zijn.

Men kan zich nog opgeven. De audities zijn over een paar weken. “Dan zijn we een hele maand bezig.”

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen