Volkskrant kijkt liever VI Oranje dan Studio Rusland

De mannen van Studio Rusland maken het kennelijk wel héél bont op NPO 1. Zelfs de Volkskrant kijkt liever naar VI Oranje Blijft Thuis, ondanks het ietwat ordinaire karakter van het RTL 4-programma. Dat is vandaag te lezen in de kiosk. Studio Rusland is inmiddels door zo’n beetje elke tv-recensent bekritiseerd: de kleurloze presentator Henry Schut en zijn verveelde analisten zouden veel te saai zijn om naar te kijken. VI heeft tenminste sfeer, zegt tv-recensent Julien Althuisius vandaag.

Althuisius ziet weliswaar dat het programma van ordinaire grappen en relletjes aan elkaar hangt (‘het niveau is bij vlagen, zoals we van ze gewend zijn, puberaal’), maar: “Ondanks de schreeuwerigheid, de smakeloze grappen en de ordinaire scheldpartijen, leeft VI Oranje Blijft Thuis wel.

Het enthousiasme van Wilfred Genee en het publiek is aanstekelijk, vindt de Volkskrant-recensent. Bovenden vindt hij het prijzenswaardig dat de band een heel liedje mag uitzingen.

Dat het meer over randzaken gaat neemt Althuisius voor lief. “VI Oranje heeft in ieder geval de energie die je van een WK-talkshow mag verwachten.

Als Studio Rusland een doodgeslagen biertje is, is VI Oranje Blijft Thuis een vers opengetrokken blikje pils. Een goedkoop blikje pils weliswaar, maar het bruist tenminste wel.

De Volkskrant-column van Julien Althuisius kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen