Televisiester Paul de Leeuw vertrekt bij BNNVARA

Geplaatst op vr 01 jun 2018 om 16:26

Paul de Leeuw stopt na deze zomer als presentator bij BNNVARA. Zijn laatste klus is Ranking the Stars, dat op 15 juli begint op NPO 3. Dat heeft de omroep laten weten. De Leeuw werkt al sinds 1990 voor VARA, later BNNVARA. Na het stoppen van De Kwis zoekt hij naar een ander programma waar hij een bijrol in heeft en niet ‘de kar hoeft te trekken’, zo laat hij weten in een persbericht. “Ik ben BNNVARA dankbaar voor alles wat ik heb kunnen maken. Succesvol en minder succesvol.

De presentator gaat ergens anders aan de slag. “Mijn kwaliteiten zijn improvisatie en het vermogen mensen blij te maken of te ontroeren. Ik heb nu gesprekken met een aantal partijen die spannend zijn en me weer een nieuw soort van energie geven. Eén ding weet ik zeker, ik kan de mensen geruststellen: het wordt geen reisprogramma.

Robert Kievit, mediadirecteur van BNNVARA, laat weten: “Met zijn programma’s en uitgesproken persoonlijkheid heeft Paul eerst de VARA en later BNNVARA door de jaren heen veel kleur gegeven. Paul heeft een onstuitbare energie en is altijd op zoek naar nieuwe wegen.”

Van het opzienbarende en ontregelende ‘De Schreeuw van de Leeuw’ tot de hilarische comedy ‘Seth en Fiona’, van het spraakmakende en vaak ontroerende ‘Mooi! Weer de Leeuw’ tot een live aflevering van ‘Lekker Laat’, die zich op de fiets afspeelde. We vinden het heel jammer dat hij vertrekt, maar begrijpen dat hij op dit punt in zijn carrière een nieuwe stap wil maken en gunnen hem die van harte.”

De Leeuw was voor het eerst te zien bij de VARA met ‘De Schreeuw van de Leeuw’ en maakte later programma’s als ‘Laat de Leeuw’, ‘PaPaul’, ‘Sint & De Leeuw’, ‘Pauls Puber Kookshow’, ‘Mooi! Weer de Leeuw’, ‘Lekker Laat’ en ‘De Kwis’. In 2016 ontving hij de Beeld en Geluid Oeuvre Award.

Een overstap van De Leeuw naar RTL 4 is niet ondenkbaar. Hij heeft al eerder korte tijd voor die omroep gewerkt.

Lees ook: RTL 4 strikt Paul de Leeuw voor Holland’s Got Talent (het bericht hierna)

Foto: BNNVARA
53 Reacties op “Televisiester Paul de Leeuw vertrekt bij BNNVARA”


 1. Pieter

  Hij gaat aan de slag bij RTL bron shownieuws/RTL

 2. nic

  Ja. De uittocht is begonnen. Niemand wil werken voor een minister salaris.

 3. Mark

  Idd, jury in HGT van RTL, vervangt Gordon. Shownieuws beter geinformeerd dan andere media. Koos was weer in de wandelgangen…

 4. Herman Hoogsteder

  Hopelijk gaat hij emigreren.Weg met die linkse vetkwab.

 5. Jim

  Paul de Leeuw moet vertrekken naar een eiland ver weg. Neem Katja en die vuilak van Kemna casting mee.

 6. Henk

  Dit is de derde keer dat hij vertrekt, hij komt alsmaar terug.

 7. Jim

  Paul de Leeuw moet vertrekken naar een eiland ver weg. Neem Katja en die vieze vriend van je van Kemna casting mee.

 8. Mark

  Deze tweet stond overigens onder die van de overstap naar RTL.

  https://twitter.com/prive_nl/status/1002555127054716928

 9. Marc E. Putto

  Als dit geen Jack Spijkermannetje wordt weet ik het ook niet meer…

 10. Sjaak

  Ster hahahahhahahha. Dag VARA hahahahahaha. Hallo debiele zender RTL hahhahahaha. Wat een JUDAS die pisnicht met zijn grote slabek een nobody is het.

 11. Johann

  @Henk, arme Henk, heb je zo’n hekel aan links dat je dat er toch even bij moet vermelden? Typisch een rechts trekje ook om mensen puur op hun uiterlijk af te rekenen, maar jij bent waarschjinlijk zelf Gods gift to women/men?

 12. Doe

  Gewoon weer tijdelijk.

 13. Henny Huisman

  Mooi zo, kan de overheid eindelijk dat het belastinggeld wat beter besteden.

 14. Bears' den

  Gewoon een goeie en leuke man!
  Oke, je moet er van houden, maar er zijn geen grotere tv-persoonlijkheden als Paul, Jeroen Pauw, Matthijs v. Nieuwkerk en Wilfred Genee..
  De rest kan allemaal vervangen worden..
  Ik zou het ook doen als ik Paul was want er is verder geen eer meer te halen voor hem bij de publieke..
  Deze man heeft alles al zo n beetje gehad en gedaan, dus gewoon slim van hem!

 15. tim

  Zou ooit op zijn 50ste met pensioen gaan.

 16. Rubicon

  Sterke programmamaker. Oorspronkelijke geest. Beeldbepalend afgelopen 20 jaar. Verdient respect. Goed stapje terug te doen. Denk ijzersterke sidekick in goed format. Vraag me af of HGT dat is maar gaan het zien.

 17. animo

  De rechtse mensen die hier zo actief reageren zijn zijn linkse mensen die nu onfatsoenlijk rechts zijn het is alleen maar schelden en tieren.

 18. jroen

  Als RTL hem nou een zaterdag avond show geeft ala Mooi weer de Leeuw weet ik zeker dat het een succes kan worden. Maar hij zit niet vast aan RTL. Hij voert meerdere gesprekken hij kan ook zo bij SBS terecht komen..

 19. Arugh

  Flop flop! Eindelijk weg bij de npo ! Vriend Frans klein zal snel volgen. Geen aderlating voor npo bnnvara want alles van die man flopt. Vreselijk overschat deze man. In zijn gloriedagen briljant daarna blijven hangen in verstrikt geraakt in zijn eigen ego. Narcistisch ! En laat zich omringen door ja knikkers. Kortom de vlag kan uit bij de npo.

 20. Peter

  Er keek toch al geen hond meer naar hem.

 21. aammehoela

  Arugh, volkomen mee eens. Alleen heb ik hem zelden of nooit leuk gevonden. Het beste nieuws van de dag. Nu “De Kwis” gestopt is geldt inderdaad: “wegwezen en tot nooit meer ziens”. Wat maakt het deze dag goed. Het beste nieuws van het jaar. Paul de Leeuw binnenkort weg bij de NPO. Prima, heel fijn, hiep hiep hoera etc.

 22. aammehoela

  Het beste nieuws van het jaar. Paul de Leeuw binnenkort weg bij de NPO. Prima, heel fijn, hiep hiep hoera etc.

 23. Matthijs

  Zo leuke man die gezellige dikkerd. Hij heeft nog nooit mensen beledigd hoor dat is alleen maar jaloezie. De gedachte alleen al dat Paul in het verleden homo’s of geestelijk gehandicapte mensen of vrpuwen of negers zou hebben beledigen is absurd. En ik kan mij helemaal voorstellen dat hij boos wordt als je hem een ‘ schijnheilige super-achterbakse pisnicht’ noemt. En hem een zakkenvuller en graaier noemen is helemaal belachelijk, hij doet het echt niet voor het geld hoor.
  Jullie zijn allemaaaal jaloers bah.

 24. rob

  Paul en Linda samen … kijkcijferhit !!

 25. @MC

  Hallo!
  RTL is GEEN omroep, maar een zender (groep)!!
  Stelletje amateurs

 26. BRAAK

  De laatste stuiptrekkingen van die infantiel. Eindelijk zien wij hoe die linkse potentaat werkelijk in elkaar zit. Weg linkse idealen en op naar het kapitalisme.

 27. Ron

  Nou dan is de overstap van Klein als nieuwe directeur van RTL aanstaande.

 28. Gebruikert

  Die man is klaar en bij een zinkend schip als RTL ga je ook geen potten breken. Dáááááág Paul, je zult niet gemist worden!

 29. chris

  Gevallen ster naar RTL4, slechts gelukwensen voor VARABNN, dat zij deze man kwijt zijn. Vroeger, jaren terug heel leuk en van hem genoten. Maar kijk al sinds jaren niet meer naar zijn programma’s

 30. Mike

  Eigenlijk is het al 15 jaar kwakkelen. Hoog tijd dus.

 31. Edwin

  Klein gaat ook. Net als Van Nieuwkerk.

 32. Sven L.

  Die gaat ook iets met Linda de Mol doen.. let maar op. Voor RTL uiteraard.

 33. Mark

  Grappig al die reacties hier. Er wordt van alles erbij gehaald wat er niet toe doet.
  Volgens mij zit niemand meer zijn hele leven bij een werkgever. Omroepen hebben allang niet meer een politieke kleur.

  Niets mis mee dat deze man iets anders uitprobeert. Wie weet komt er iets moois uit de samenwerking met RTL. En men staart teveel naar de kijkcijfers. Die zijn niet meer zoals vroeger. Dus ik ben wel benieuwd wat er naast Holland got Talent nog meer op stapel staat voor hem.

 34. Henk de Roo

  Vreselijk die reacties hier, is iedereen vergeten dat deze man grensverleggende en toonaangevende televisie heeft gemaakt? Commentaar op schijterige zenderbazen zou op zijn plaats zijn, zij bepalen de inhoud. Doodzonde al die bankzitters met een grote bek over een industrie waar ze niets van snappen.

 35. Edwin

  @ Henk de Roo

  Doe je oogkleppen af!
  “Successen behaald in het verleden, bieden geen garantie voor de toekomst.”
  De Leeuw is al ruim 15 jaar over zijn hoogtepunt heen.
  Het wordt nooit meer wat met ‘m.

 36. @Edwin

  En jij? Ben jij ook al over je hoogtepunt heen? Kijk gewoon wat anders als je het niks vind.

 37. Henk de Roo

  @Edwin. Slap argument, de begintijd van Paul heeft veel betekend voor de Nederlandse televisie, als je dat niet begrijpt dan ken je de markt niet. Wat Paul daarna heeft gemaakt is niet relevant. We kunnen niet altijd presteren, daar weet jouw vrouw waarschijnlijk alles van.

 38. Edwin

  @ Henk de Roo

  Hetgeen De Leeuw na zijn hoogtijdagen heeft gemaakt is zeker relevant.
  Hij heeft namelijk meer fails dan successen achter zijn naam staan.
  Zijn 2 successen zijn gewoon toevalstreffers geweest.
  Daarna was dat gewoon uitgewerkt.
  Dat jij dat niet inziet, is niet mijn probleem.
  Het kijkerspubliek moet De Leeuw gewoon niet meer. En terecht.

 39. Johann

  @Edwin… noem jij eens een paar presentatoren waarvan alle programma’s vernieuwend EN een groot succes waren. Henk heeft volkomen gelijk

 40. Johann

  @Edwin dat HET kijkerspubliek de Leeuw niet meer moet is volledig voor jouw rekening. Ik zou het leuk vinden als hij weer een programma als ‘mooi weer de Leeuw, zou maken. Overigens is het ook pertinent niet waar dat de meeste programma’s fails waren

 41. Henk de Roo

  @Edwin, het probleem is denk ik dat zenderbaasjes geen risico durven te nemen en kiezen voor veilig, daardoor worden getalenteerde televisiemakers afgeremd en krijg je middelmaat. Dat is zeker niet aan de presentatoren, programmamakers, promomakers en alle gepassioneerde televisiemakers. We willen wel, maar we mogen niet. En buitendat vind ik het stijlloos om op de persoon te spelen om je punt te maken. Dat je een programma of presentator niet goed vind is een kwestie van smaak en geen feitelijkeheid.

 42. anoniem

  Haha, van zogenaamd links naar de commerciëlen? :-D

 43. Peanut

  Wat een gefrustreerde mensen hangen hier toch rond. Het zou grappig zijn als het niet zo triest was. En over Paul: groot programmamaker. Soms iets teveel van hetzelfde en soms teleurstellend. Maar ook enkele zeer sterke formats. Goede zet van rtl om hem binnen te halen. Briljante vervanger van Gordon.

 44. Ad

  Gaat daar alvast het bedje spreiden voor Frans Klein.

 45. Momo

  @Johann

  Typisch een links trekje om steeds onnodig Engels erbij te halen.

 46. Griet dikke tiet

  Typisch een rechts trekje om de meest onzinnige dingen te verzinnen om links van te betichten. Ben het er wel mee eens dat Johann normaal moet praten. Die geheel onnodige, pseudostoere Engelse praat getuigt niet van intelligentie.

 47. Edwin

  @ Henk de Roo

  Je kan nu wel een heel betoog houden, waarin je anderen de schuld, maar de feiten liegen niet.
  Slechts ‘Schreeuw’ en ‘Mooi Weer’ waren absolute toppers van De Leeuw, echter is het daarna alleen maar bergafwaarts met ‘m gegaan.
  Dat terwijl hij bij de VARA en later BNNVARA mocht doen wat hij wilde.
  De koek was gewoon op, De Leeuw uitgekakt bij het kijkerspubliek, zelfs toen hij nog in al zijn wanhoop probeerde bepaalde tiepetjes nieuw leven in te blazen tijdens weer een reeks flopprogramma’s.
  De Leeuw is volkomen uitgerangeerd, voor hem niet leuk, maar zo gaan die dingen wel vaker in medialand.

 48. la

  Sinds Paul kinderen heeft, is hij zijn scherpte kwijt. Hij is even gedurfd als een huisvrouw in Staphorst.

 49. Tinus Trekveer

  Misschien kan hij bij Kim Holland terecht voor scat filmpjes.

 50. gerrit

  Paul de Leeuw heeft veel te lang gedacht dat alles van hem goud waard is, toute bekend Hilversum hees hem op een schild als de vernieuwer, het talent. RTL faalt al jaren opzichtig met bagger waar niemand naar kijkt. De fusie van de has been met de wannabee. Hoe lastig kan het zijn, stel boeren die een vrouw zoeken levert miljoenen kijkers op; ultieme gluurTV weg van BN-ers is de succesformule.

 51. Cas van het Klavervee

  Waarom blijft dat in mijn opinie dikke verloederde zwijn nog in de media en op tv? Laat die dikkerd is gaan werken. Nooit meer op de tv, ik vind dit wezen zo dom en onsmakelijk. Wie wil dit nou zien? Ja misschien masochisten. Weg met die idioot, niemand wil hem zien of horen, dat lijkt me echt enorm duidelijk.

 52. donia

  Gaat naar het zinkend schip.

 53. Uuuh

  Wim Kan zei al: Als je links jongens met veel geld laat omgaan, worden ze vanzelf rechts!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.