Studio 100 wil graag kinderblok SBS 6 verzorgen

Geplaatst op Tue 12 Jun 2018 om 17:00

De Vlaamse kinder-tv-gigant Studio 100, bekend van onder meer K3, Kabouter Plop, Samson & Gert en Maya de Bij, ziet een samenwerking met het Talpa TV van John de Mol best zitten. “Absoluut, wij werken graag met iedere mediapartner, dus dat zou ik graag met hem bespreken“, zegt directeur Hans Bourlon van Studio 100 tegen Spreekbuis. Lange tijd had Studio 100 een nauwe relatie met de TROS, maar: “De rol van de omroepen is de laatste jaren veranderd en dus ook onze relatie.”

Studio 100 heeft nauwelijks nog contact met de TROS. “Dat verloopt nu voornamelijk via NPO die de aankoop centraliseert, maar Zapp en Zappelin blijven inderdaad belangrijke partners voor onze merken, denk maar aan K3, Kabouter Plop, Wickie, Maya, Heidi en Bumba.”

Naast de bekende Studio 100-catalogus beschikt het bedrijf tegenwoordig ook over de catalogus van een Duitse gigant met titels als Pipi Langkous en Lassie. “Totaal zo’n 17.000 halve uren. Hiermee hebben wij de grootste onafhankelijke catalogus met kinderprogramma’s ter wereld.”

Programma’s uit deze (onafhankelijke) catalogus verkopen wij nog altijd, veel materiaal stamt uit de jaren zeventig en tachtig, aangevuld met nieuwe producties uit onze animatiestudio’s. We kunnen John de Mol, en andere partijen, duizenden uren materiaal bezorgen.

Een lang interview met Hans Bourlon van Studio 100 kunt u lezen op Spreekbuis.nl.

Foto: Studio 100
13 Reacties op “Studio 100 wil graag kinderblok SBS 6 verzorgen”


 1. jroen

  Nou Prima toch. Maar dan zal de deal ook met k3 zijn en ben ik bang dat Zapp de karakters niet meer zo vaak zullen boeken voor events..

 2. Rww

  Er zijn er plannen om de samenwerking tussen veronica en disney xd te stoppen?

 3. Gerit

  Lijkt me sterk Disney xd stopt namelijk met hun 24 uur Zender dus als de samenwerking stopt met Veronica dan is Disney xd dus verbannen uit Nederland

 4. Jamai

  Plopperdeplopperdeplop! Gertje ruikt geld in de zakken van John en gooit eens een hengeltje uit. Beetje doorzichtig maar wel begrijpelijk.

 5. Bart

  @Rww en Gerit Er is geen samenwerking met Disney XD. Deze zijn voor de helft eigenaar van die zender. Ze zouden de Disneyzender kunnen uitkopen zo dat deze op andere zender verder kunnen. Veronica zou dan de hele dag kunnen uitzenden met overdag ook een eigen kinderblok verzorgd met o.a. content van Studio 100.

 6. Roobie

  Die werkt toch al samen met RTL op Telekids

 7. Gerben

  SBS6 zendt in de ochtenduren studiobeelden van 538 uit. Maar er is natuurlijk ook het kwakkelende Net5, waar vroeger Kindernet een klein tijdje mee uit heeft gezonden. Genoeg kansen daar voor een goed kinderblok. En ‘zaptechnisch’ ook interessant, want het zit bij de meeste televisieaanbieders voor DisneyXD/Veronica, RTL Telekids/RTL8, etc.

 8. Deadly Viper

  Er zijn al zoveel kinderzenders waarom een kinderblok op SBS6?

 9. Bart

  @Deadly Viper Omdat Studio 100 programma’s moet verkopen. Talpa zendtijd moet vullen en verkopen. Omdat er een grote markt voor is en omdat relatief goedkoop is om uit te zenden.

 10. Roobie

  Lijkt me stug want Studio 100 al intensief samenwerkt met RTL Telekids,

 11. Bart

  @Roobie Ze werken niet samen. Telekids zend net als ZAPP content uit van Studio 100 uit. Dat kan een Talpa zender natuurlijk ook gewoon gaan doen. Het staat duidelijk in een interview met Hans Bourlon dat men om de tafel wil met Talpa. Misschien haalt Studio 100 zelf wel alle content weg bij ZAPP en RTL. Dat kan gewoon.

 12. Hijgje Huigstra

  Prima idee! Bagger uitzenden op een baggerzender. Iedereen blij.

 13. Mark

  Ik zou Irene Moors erop zetten net als vroeger bij de Disney club. Past precies in de middag, beter dan Irene op prime time. Misschien dat ze kinderen meer aanspreekt.

  Zoiets als Telekids vroeger in het weekend op zaterdag èn zondag 4 uur lang tussen 8 en 12 uur, net zoals vroeger. Voor mijn part vooraf opgenomen. En dan met titels als Saved By The Bell ertussen. En dus ook op de vroege ochtend Studio 100 programma’s. En titels voor de wat oudere jeugd dus tussen 11 en 12 uur.

  Kan ook door de week ‘s middags een uur lang.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.