Peter van der Vorst tegen paus: ‘Godverdomme’

Geplaatst op Wed 20 Jun 2018 om 14:10

RTL 4-ster Peter van der Vorst vindt paus Franciscus een discriminerende wolf in schaapskleren. Hij is woest om zijn uitspraken over homoseksuele stellen. Dat is te lezen op Twitter. De paus vindt, net als zo veel leden van de Rooms-Katholieke Kerk en andere gelovigen, dat twee mannen geen gezin kunnen vormen. “Mensen spreken vandaag over allerhande vormen van gezinnen, maar het gezin naar het evenbeeld van God bestaat alleen uit man en vrouw“, zei hij zaterdag.

Daar is Van der Vorst, die zelf een gezin met een adoptiekindje heeft, verbolgen over. “Brrr, deze discriminerende wolf in schaapskleren bepaalt dus gewoon dat wij geen ‘gezin’ zijn… Dan moet ie GVD eens een dagje meelopen bij ons thuis…

Als ene Henriette de Boulevard-ster aanspreekt op het gebruik van het scheldwoord godverdomme, reageert hij als volgt: “Blijkbaar vind je discriminatie minder erg dan een vloek 🤔.

Daarop zegt ze: “Nee is niet waar Peter. Ik ben een christen, en het is niet aan mij een ander te veroordelen op zijn leefwijze. Het is al moeilijk genoeg op mezelf te letten. Ik verfoei discriminatie, laat een ieder in zijn waarde en het gaat om liefhebben. Maar sorry, ik vind vloeken zo erg…

Van der Vorst: “Zeg het dan ook tegen de paus. Die zit gewoon op Twitter.

De paus heeft nog niet gereageerd op de woedeuitbarsting van Van der Vorst.

Foto: RTL
42 Reacties op “Peter van der Vorst tegen paus: ‘Godverdomme’”


 1. RaymondVL

  Ik snap de frustratie van Peter. Maar hij zwijgt dan weer wel in alle talen over imams die hun geitenwippers… eh…. moslimgemeenschap oproepen om homo’s van een flatgebouw af te gooien omdat de islam homofilie beschouwt als iets duivels en smerigs. Van der Vorst meet dus met twee maten.

 2. De Paus

  Ik heb gelijk.

 3. ycheweiz

  Petertje durft wel he, als er iemand is in schaapskleren dan is het wel van der Vorst. Mensen gebruiken, voor eigen gewin, in zijn shows.

 4. KingAlert

  Geen woord over dat Peter ontzaglijk uit zijn boek stinkt. Dat moet Petertje eens wat aan doen.

 5. Local Hero

  Alle vorm van geloof is achterhaald, maar bericht dan ook fel tegen Islam. Dat durft deze lafbek niet.

 6. S

  Peter verdraait de woorden van de paus. Die zegt nergens dat het geen gezin is wat Peter heeft. Maar vd Vorst voelt zich altijd zo snel aangevallen.

 7. q8

  petertje durft wel tegen christenen,
  moet ie tegen mohamed & CO doen,
  dat durft ons petertje niet,

  [t is wat johan derksen zegt …een flutprogramma met flutpresentatoren,[oftewel ; RODDELAARS ]

 8. Theodorus

  Begrijp helemaal niet wat die man op tv doet, altijd al. Zeker weer een vriendje van iemand of familie van.

 9. Ano Nymous

  De Paus en Het Vaticaan zijn niet meer van deze tijd.
  En ze moeten daar eens hand in eigen boezem steken.
  Het misbruiken van jonge kinderen, jongens, is blijkbaar wel jaren getolereerd. Enge sekte daar in Vaticaan. Niks meer, niks minder.

 10. Curryworst

  Gelukkig willen ze de adoptie vanuit het buitenland aan banden leggen. In een aantal landen is het al verboden. Hopelijk zet de NL politiek nu ook echt door.
  Want er zijn teveel misstanden binnen de adoptiewereld en psychologen/psychiaters wijzen al vele jaren op de psychische problematiek die deze kinderen ondervinden als ze wat ouder worden.
  Het is te triest voor woorden dat twee mannen met geld te veel een kindje kopen duizenden kilometers van hier. En dan denken dat je een gewoon gelukkig gezinnetje kunt spelen. Maar dat arme kind zal waarschijnlijk nooit zijn biologische ouders leren kennen en als enige kind in de klas en op het sportveld staan twee papa’s hem op te wachten.

 11. Ray

  Niet op dit soort onzin reageren, Peter. Religieuze mensen zijn nou eenmaal allemaal gestoord, en dus niet serieus te nemen.

 12. StefanV

  Ik snap homo’s die gelovig (proberen te) zijn sowieso niet; ongeacht of het de islam of het christendom betreft. Je hangt een ideologie aan die jou verwerpt om hoe je geboren bent. Kortom: een raar soort zelfpijniging.

 13. Harrie

  Alleen domme schapen geloven

 14. Joris

  @kingalert altijd als ik iets lees over die van der vorst hier, begin jij erover dat ie uit z’n bek stinkt. Heb je met m getongd ofzo of ligt ie naast je in bed? Of heeft ie je dumpt? Heb m een keer ontmoet in de studio. niets geroken. Aardige gast

 15. Dvdv

  15:00

  Wat heerlijk kortzichtig en onzeker ben jij joh 😂
  Mijn god zeg

  Stel je eens voor
  Liefdevol opgevoed worden door twee ouders van hetzelfde geslacht
  Dat kan echt niet hoor
  Dat is raar en anders en dat moet je pesten tot er niets meer vanover is

  Wat mij meer verbaasd is dat de armste landen maar kinderen blijven fokken terwijl ze er niet voor kunnen zorgen
  Wat een ziekelijke grap zeg
  Waaromniet steriliseren allemaal ?

 16. Achim

  Prachtig dat de kutmarokkanen er al weer uit liggen

 17. Mark

  Het halve Vaticaan zit in de aarsen van de misdienaars…

 18. Claire

  Als ik nou iemand een hypocriete, opportunistische, laffe slapjanus vind dan is het deze selectief verontwaardige handjeklapbegonia Peter van der Vorst.

  Hij durft zijn meurende b e k niet open te trekken over de religie de islam want dant weet deze slapjanus dat hij geen leven meer zal hebben.

  Ik kots op deze man.

 19. Robbie

  Spreekt hij zich ook zo kras uit (dus Allahverdomme) als een moslimleider vindt dat de homo’s over het balkon gegooid mogen worden? Nee dus toen heb ik deze krachtterm of vloek niet gehoord van hem. Van mij mag hij zijn gezin vormen zoals hij wilt, net zoals de paus mag zeggen wat hij vind. Hij dreigt in ieder geval niet homo’s van het balkon te gooien. Kijk en dat maakt voor mij het verschil. Je mag over bepaalde zaken anders denken. Maar het oproepen tot geweld gaat te ver. En dat doet de paus dus niet. Dus Peter nu iets over de moslimleiders.

 20. Claire

  Als ik nou iemand een hypocriete, opportunistische, laffe slapjanus vind dan is het deze selectief verontwaardigde handjeklapbegonia Peter van der Vorst.

  Hij durft zijn meurende b e k niet open te trekken over de religie de islam want dant weet deze slapjanus dat hij geen leven meer zal hebben.

  Ik ko ts op deze man.

  @ Mark
  wat denk je van al die imams die kleine kinderen misbruiken, misbruik komt in moslimkringen zeer veel voor denk aan o.a. kindbruidjes maar is onbespreekbaar vanwege het grote taboe. Het bestaat zogenaamd niet in die kringen.

 21. Claire

  Robbie
  Wed 20 Jun 2018 om 16:39

  En zo is het.

 22. Ano Nymous

  Claire.
  Kindermisbruik komt ook voor in kloosters e.d.
  Zoveel priesters en (schijn)heiligen die zich vergrepen hebben aan kinderen. Ook in het Vaticaan. En dat is lange tijd geprobeerd in de doofpot te stoppen. Christen-en Jodendom is wat dat betreft geen haar beter dan Islam.
  En als homostel moet je eens proberen hand in hand over straat te lopen inceen Biblebelt gemeente…

 23. Joke

  Ja Peter, en nu even tegen de moslims. Oh, is vanwege hun geloof? Oh nee prima dan.

 24. Laurens

  Godverdomme
  GOD IS VOOR DE DOMMEN!!!

 25. Renee

  Waarom GVD roepen dat is echt om mensen met een geloof te kwetsen en daarmee kwetst hij mij ook wat een randdebiel lekker voorbeeld voor dat kind van je Dombo.

 26. ali

  De paus heeft gelijk je gaat toch geen poepgat neuken. bah bah .brrrrrrrrrrr

 27. Wollter

  De Paus heeft gelijk! Die smeerlapperij moet verboden worden!

 28. Oldo Stofjas

  Waarom zou je je in godsnaam iets van de Paus aantrekken?

 29. Graaf Volkert

  Laat de Paus zich eerst maar zorgen maken om zijn eigen ‘toko’…
  Aan jonge misdienaartjes zitten kan zeker wel?
  En zijn ze niet allemaal in de Here?

 30. anoniem

  Is het eigenlijk weleens goed onderzocht of het schadelijk is voor een kind om in een gezin op te groeien met twee vaders? Die je misschien ook een keertje in de slaapkamer zult betrappen? En ook mee gepest zou kunnen worden?

 31. rimmie smits

  Ja het is onderzocht ik zie dat ook bij me buurmannen dat kind van hun doet altijd raar tegen mij en me zoon koos, komt wel door dat homogedoe denk ik het is niet goed en niet natuurlijk

 32. Ano Nymous

  Het is ook niet goed voor kinderen met een ouder thuis te zitten. Dus scheiden ook maar verbieden?

 33. Kingalert

  @Joris

  Ben zijn mondhygiënist.

 34. aammehoela

  Ik vind dat er inderdaad altijd met 2 maten wordt gemeten. Altijd de paus aanvallen en nooit de islam. Die zijn nog veel conservatiever op dat gebied. Trouwens er is in de moderne kerk nu ruimte voor discussie, zeker bij de protestanten. Die neigen er naar toe om “stelletjes” te accepteren binnen de kerk. Wel grenzen aan verbonden. Vrij vertaald, geen Gordon gedrag of beter gezegd, geen “ne uk maar raak gedoe”. Dat mogen hetero’s namelijk ook niet.
  Maar wie weet Peter, misschien gaat God je binnenkort ver doemen naar de …..

 35. Ano Nymous

  Gewoon eens ophouden met sprookjesfiguren bij discussies te betrekken is nog beter, ammehoela.
  God of Allah bestaat niet. Dat zijn verzinsels van de mens.

 36. echtwaar

  Peter van der Vorst, een vloekende ellende nicht.

 37. Joram

  Jammer dat de paus nog niet gereageerd heeft. Want dit is wel urgent.

 38. anoniem

  @rimmie smits: We doen wel meer onnatuurlijke dingen, die misschien ook wel niet zo goed voor ons zijn… Iemands voorkeur voor een andere partner gaat mij niet aan, maar ik vroeg mij af hoe de kinderen het zelf ervaren.

 39. anoniem

  @Ano Nymous: Tja, er moet toch iemand zo gek zijn geweest de mens te creëren. Ik kan mij niet voorstellen dat de natuur dit zo gewild had.. :-).

 40. Peter R de Fries

  Maar Petertje durft niets over haatzaaiende imams te zeggen, wat dat zou racisme zijn volgens ons aller Peter.

 41. joop

  @kingalert…Volgens mij ben jij jaloers dat je nooit het bed heeft mogen delen met Peter. @ Anoniem….Nee de natuur heeft dit uiteraard niet zo gewild. Adam en Eva, als deze twee ooit hebben bestaan zouden dit toejuichen want een hetero leven met of zonder krijsende kids is echt niet alles meer. En…..het zijn niet alleen bekende Nederlanders met veel geld die dit kunnen doen. Ik ken mannen en vrouwen echtparen met een gewone kantoorbaan die liefdevol een kind hebben geadopteerd. Als je ze op tijd opvoed en informeert weet het kind niets beters dat het of twee pappa’s of twee mamma’s heeft, dus een gezin gevormd hebben en anno 2018 moet dat toch een keer heel gewoon zijn. En tot slot, hoe iemand in zijn broek of uit zijn bek stinkt zijn zaken waar ik me helemaal niet druk over maak.

 42. BRAAK

  Ik vind dat toch zo’n griezel, programma’s maken over mensen die toch al niet zo sterk in hun schoenen staan, de een zijn dood is Petertje zijn brood

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.