Peter R. de Vries vindt talkshowflop ‘domper’

Peter R. de Vries vindt het ongelooflijk jammer dat zijn misdaadtalkshow De Raadkamer genadeloos geflopt is op SBS 6. Hij vindt het een domper. Dat heeft de tv-ster gisterenavond gezegd in RTL Boulevard. SBS 6 hield de talkshow ondanks de extreem lage kijkcijfers tot de laatste aflevering op de buis: die trok gisteren slechts 211.000 kijkers (4,7 procent) op prime time. “Het is voor de loutering van de ziel ook wel eens goed als je met een domper en teleurstelling te maken krijgt.

Waarom is het programma geflopt? “Er zijn veel redenen die je zou kunnen opnoemen waarom het niet gelukt is, maar ik hou dat dichtbij mezelf. Ik heb het programma bedacht, ik ben ook de presentator. Je zou kunnen zeggen dat ik dus het sleutelfiguur ben. Dan moet ik gewoon constateren dat het me niet gelukt is.

Voorafgaand aan de eerste uitzending verwachtte De Vries nog dat mensen wel behoefte hadden aan een volledig uur Peter R. de Vries per week. “Laatst zat ik bij Jinek en toen kreeg ik tien minuten de tijd om iets uit te leggen over een rechtszaak en de rest van het programma ging over wat anders“, zei hij toen. “Nu krijg ik een uur de tijd, bespreek ik het met louter deskundigen en kunnen we er echt dieper op in gaan.

De televisiekijker is hem niet zat, zei hij toen. “Als de producenten genoeg van me hebben, dan stoppen ze wel met me bellen. Maar dat doen ze niet. Er zijn maar weinig mensen die veel verstand hebben van misdaad, maar ze zijn wel nodig. Ik ben een van die weinige mensen.

Foto: RTL Boulevard

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen