MasterChef naar 84.000 kijkers; geldkraan Net5 dicht?

Hoewel de kijkcijfers de laatste tijd mediumbreed een beetje tegenvallen, vindt er op Net5 al maanden een stille ramp plaats: de dure Nederlandse avonden op maandag en woensdag doen het erg slecht. MasterChef Nederland is op beide avonden het anker; op maandag is aansluitend Je Droom Achterna: Een Frans Kasteel van Wietze de Jager te zien, op woensdag SamenWonen: De Battle met Nicolette van Dam. Vorige week daalde de animo voor deze Net5-titels tot 84.000 kijkers.

Het gaat hier om de score van de afgelopen woensdagaflevering van MasterChef Nederland. Ook het aansluitend uitgezonden SamenWonen deed het met 91.000 kijkers ongelooflijk slecht.

Helaas voor Net5 zien de kijkcijfers er op maandag niet veel beter uit. Kan Net5 niet beter de hand op de knip houden en het lineaire tijdperk uitzingen met herhalingen van NCIS?

Net5 geeft sportief toe dat de kijkcijfers niet heel tevreden stemmen. “We zijn tevreden over de kwaliteit van de programma’s, maar hadden op meer kijkers gehoopt.

Volgens de zender zijn de scores in de doelgroep van Net5 wel iets beter, maar een vetpot is het niet. Zo scoort SamenWonen in de doelgroep jonge vrouwen (20 tot 34 jaar) gemiddeld 8,1 procent marktaandeel.

Toch ontmoedigt het Net5 niet om te blijven investeren in Nederlands product. “We blijven bij Net5 investeren in Nederlandse programma’s en blijven een mix van series, films en Nederlandse programma’s uitzenden.

Dit najaar, in het hoogseizoen, mikt Net5 met name op Nederlandse programma’s die in het verleden wél een succes bleken. “Wegens succes komen er onder andere nieuwe seizoenen van House Rules NL en Grenzeloos Verliefd.

Net5 begon medio april met zijn huidige Nederlandse avonden op maandag en woensdag. Deze week zijn die programma’s voor het laatst te zien.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen