Marcia Luyten in het echt veel leuker dan in Buitenhof

Geplaatst op Mon 18 Jun 2018 om 8:30

Buitenhof-ster Marcia Luyten is in het echt veel leuker dan op televisie. Dat hebben haar vrienden tegen haar gezegd, vertelt ze in Het Parool. Na zes jaar nam Luyten zondag afscheid van Buitenhof, omdat ze een biografie over Máxima gaat schrijven. Bovendien voelde de talkshow een beetje als een keurslijf, bekent ze. “Afgelopen jaren zeiden bevriende collega’s wel­eens: je moet maar eens stoppen met Buitenhof, je bent daar een beetje een stijve tut, terwijl je in het echt wilder en leuker bent.”

Luyten denkt dat haar vrienden gelijk hebben. “Ik heb niet de ruimte om daar heel losjes te zijn. Ik ben wel losser geworden gedurende de jaren omdat je het beter beheerst, maar het programma is strak.”

Graag wilde Luyten er iets naast doen. Ze wilde een reisserie over Limburg maken, maar de NPO schoot het af. “Daar baalde ik enorm van“, zegt ze. “Het leek een formaliteit, maar uiteindelijk moet de netmanager toehappen. Het had mij een prettige vorm geleken om wat meer van mezelf kwijt te kunnen.

Het is te gek om te zien dat Eva Jinek zo goed is geworden in een programma dat op haar maat gesneden is. Zo zag ik die reisserie ook voor me.”

Nu gaat Luyten zich dus concentreren op haar biografie over Máxima. Daarvoor krijgt ze medewerking van de Rijksvoorlichtingsdienst.

Buitenhof kent vanaf dit najaar twee nieuwe presentatoren naast Paul Witteman, namelijk Diana Matroos en Jort Kelder.

Foto: Buitenhof
16 Reacties op “Marcia Luyten in het echt veel leuker dan in Buitenhof”


 1. Zalmneusje

  Mensen die over zichzelf menen te moeten zeggen dat ze ‘eigenlijk toch heus leuk zijn’, zijn dooegaans de ergste. Uitstraling kun je niet verbergen Marcia. En in jouw geval is dat een pretentieuze kakmadam met overduidelijke linkse voorkeuren (hoe kan het ook anders bij Buitenhof) en een over the top lachwekkend fake Brits accent als je buitenlandse gasten interviewt.

 2. Flip de Beer

  M ook in Buitenhof!

 3. Raaf

  Linkse Staatsambtenaar vermomt als ‘journalist’.
  Poeslief voor bevriende politici, vals en hysterisch jegens mensen die zij ‘fout’ acht (iedereen rechts van de bevriende D’66).
  Het is goed dat ze gaat.
  Het zou nog beter zijn om dit propaganda/doofpot programma helemaal van de buis te bonjouren.
  Buitenhof is een stukje Noord-Koreaanse tv in Nederland.

 4. @Zalmneusje

  Zij praat tenminste fatsoenlijk Engels terwijl de meeste anderen zich bedienen van het vulgaire Amerikaans. Niks fake dus.

 5. Fleur

  Jort Kelder i.p.v Marcia. Wat een afknapper. Dan wordt Buitenhof ‘leuk’, God bewaar me. En als er iemand zuur en links is, is ‘t Paul Witteman wel, die zichzelf natuurlijk onvervangbaar blijft vinden.
  Alle hoop is gevestigd op Matroos.

 6. Zalmneusje

  @ 9.03
  Ik ben zelf van Britse afkomst en zoals zij Engels spreekt, praat echt niemand in de UK. Het is een rare parodie om nog deftiger te klinken dan de queen herself.

 7. Toos

  Matroos? Wahaha. Alsjeblieft zeg, zeker nog niet helemaal uitgeslapen?

 8. Raaf

  Ben wel benieuwd naar Jort.
  Ik denk dat hij iedereen het vuur aan de schenen zal leggen, vriend en vijand.
  Dit staat in schril contrast met de staatspropagandist Marcia Ollongeren die zes jaar lang bevriende politici en cultuur marxistische academici uit de wind mocht houden.
  Zes jaar lang onversneden agitprop. en doofpotten met Policor Marcia.

  Het is meteen het bewijs dat je niks hoeft te kunnen of weten om werkzaam te zijn bij de Orwelliaanse Staatsmedia. Je hoeft alleen maar de ‘juiste’ ideologie te hebben en de juiste connecties te mijnen.

 9. Ad

  @ 9.03
  Heb steeds zitten hopen op een interview in het Engels van haar met Frans Timmermans. Wat had dat leuk geweest!!!!

 10. anonymous

  Kan ik me niet voorstellen.
  Is gewoon een stijf d66/groenlinks meisje, die zijn nooit leuk

 11. Toos

  Jort past niet bij de publieke omroep. Bevriend met de MP en dus niet onafhankelijk. Bovendien geen neutrale uitstraling.

 12. Hein

  @@Zalmneusje

  Mensen die een taalvariant vulgair noemen zijn niet lekker bij hun hoofd. Dat soort nonsens vloeit meestal voort uit een misplaatst gevoel van superioriteit van types die niets van taal weten.

 13. SOLANGE

  Het blijft een stijve trut…..als er drank in die trut gegoten wordt moet je zien wat er dan uitkomt….

 14. scott_0

  Je moet wel in de maat lopen bij de SSTAATSS OMROEP: links links links links

 15. :)

  @SOLANGE Meestal urinе!

 16. Stimpy

  Scott_0, hoe is het nou om alléén maar negаtief te zijn?

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.