Marcia Luyten in het echt veel leuker dan in Buitenhof

Buitenhof-ster Marcia Luyten is in het echt veel leuker dan op televisie. Dat hebben haar vrienden tegen haar gezegd, vertelt ze in Het Parool. Na zes jaar nam Luyten zondag afscheid van Buitenhof, omdat ze een biografie over Máxima gaat schrijven. Bovendien voelde de talkshow een beetje als een keurslijf, bekent ze. “Afgelopen jaren zeiden bevriende collega’s wel­eens: je moet maar eens stoppen met Buitenhof, je bent daar een beetje een stijve tut, terwijl je in het echt wilder en leuker bent.”

Luyten denkt dat haar vrienden gelijk hebben. “Ik heb niet de ruimte om daar heel losjes te zijn. Ik ben wel losser geworden gedurende de jaren omdat je het beter beheerst, maar het programma is strak.”

Graag wilde Luyten er iets naast doen. Ze wilde een reisserie over Limburg maken, maar de NPO schoot het af. “Daar baalde ik enorm van“, zegt ze. “Het leek een formaliteit, maar uiteindelijk moet de netmanager toehappen. Het had mij een prettige vorm geleken om wat meer van mezelf kwijt te kunnen.

Het is te gek om te zien dat Eva Jinek zo goed is geworden in een programma dat op haar maat gesneden is. Zo zag ik die reisserie ook voor me.”

Nu gaat Luyten zich dus concentreren op haar biografie over Máxima. Daarvoor krijgt ze medewerking van de Rijksvoorlichtingsdienst.

Buitenhof kent vanaf dit najaar twee nieuwe presentatoren naast Paul Witteman, namelijk Diana Matroos en Jort Kelder.

Foto: Buitenhof

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen