Lilian Marijnissen benieuwd naar Twan Huys

Lilian Marijnissen vindt het jammer dat Humberto Tan niet terugkeert op de late avond van RTL 4, maar is ook erg nieuwsgierig naar zijn opvolger Twan Huys. Dat zegt de SP-ster in VARAgids. Marijnissen kijkt graag televisie op de late avond. “Vaste prik zijn Nieuwsuur, Pauw of Jinek, en geregeld ook nog DWDD of Eénvandaag in de herhaling. Voor 22:00 uur kijk ik geen tv. Ik kijk graag naar Pauw vanwege de vele politieke onderwerpen. Jinek behandelt de ontwerpen breder; ook leuk!

Ze vindt Eva Jinek heel fris. “En ik ben fan van het item met Jaïr Ferwerda bij Jinek; hij belicht de politiek net even anders. Néé, ik noem Late Night niet omdat ik het een slecht programma vind, maar volgende week is het al van de buis.

Tan is altijd een fijne gastheer geweest, aldus Marijnissen. “Toen ik nog CAO-onderhandelaar van de FNV was, ben ik menig keer bij Humberto Tan in de bres gesprongen voor goede zorg. Ik ben heel nieuwsgierig hoe zijn vervanger Twan Huys het gaat doen, welke draai hij aan zijn show zal geven.”

Marijnissen was donderdag in RTL Late Night ook nog te zien met een videoboodschap, net als een aantal andere politici. Hierin roemde ze de ontspannen sfeer in zijn programma: “Dat maakt dat je als gast veel meer bereid bent om ook echt iets te vertellen dan wanneer je in zo’n gespannen setting zit met strakke interviews en je op elk woord let.”

De Telegraaf zet dit weekend vraagtekens bij Huys. “Het is de vraag of Humberto’s opvolger Twan Huys de talkshow nieuw leven kan inblazen. Als de Gerard Jolings van deze wereld blijven aanschuiven bij Jinek, en Huys met zijn achtergrond allerlei grachtengordeltypes aan tafel heeft bij het luchtiger bedoelde Late Night, wordt het de omgekeerde wereld. En zit de RTL-kijker daar wel op te wachten?

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen