Laatste LUCKY13 van de week: kijkers winnen 93 cent

De SBS 6-quiz LUCKY13 heeft zijn eerste uitzendweek erop zitten. Eén ding is zeker: rijk gaat de kijker er niet van worden. Zo wonnen de winnaars van het laatste spel van de week gisteren slechts 93 eurocent. Dat was te zien op SBS 6. Qua kijkcijfers is LUCKY13 vooralsnog geen grote hit. Deze week keken er – dinsdag was er geen uitzending vanwege een storing – gemiddeld 189.000 kijkers naar de quiz. Daarmee behaalde het programma een marktaandeel van ruim 5 procent.

LUCKY13 is meer een videobegeleiding bij de app dan een zelfstandig tv-programma. Mensen die de app hebben kunnen per uitzending twee reeksen van dertien vragen beantwoorden. Als ze alles goed hebben, kunnen ze met de andere winnaars de jackpot verdelen.

Als veel mensen alle vragen goed hebben, dan valt het prijzengeld nogal tegen. Gisteren begonnen er ruim 30.000 mensen aan het allerlaatste spel en waren er bij de laatste vraag nog 2.143 mensen over die het goed hadden. Aangezien de jackpot 2.000 euro is, leidde dat tot 93 eurocent prijzengeld.

SBS is tevreden over hoeveel mensen er meedoen. Tijdens de eerste drie uitzendingen waren er gemiddeld 60.000 meespelers. “Dat hadden we niet verwacht. We dachten als we de 50.000 halen dan doen we het waanzinnig goed“, aldus een zegsman tegen het ANP. “En ondanks de klachten zien we dat de spelers wel terugkomen. Dat is positief.

De klachten zijn niet vreemd: een app en een live-tv-programma die met elkaar verbonden zijn is nog steeds iets nieuws. “We kijken iedere dag wat verbeterd kan worden. En dat gaat nog wel even door. De Amerikaanse versie HQ deed er zes maanden over.

LUCKY13 wordt gepresenteerd door Rob Janssen.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen