Joost Eerdmans zet Paul Witteman klem in Buitenhof

Geplaatst op Mon 11 Jun 2018 om 9:59

Joost Eerdmans, de leider van Leefbaar Rotterdam, heeft Paul Witteman zondag klem gezet in de talkshow Buitenhof. Dat was te zien in de uitzending op NPO 1. Juist terwijl de nieuwe Buitenhof-presentatoren Diana Matroos en Jort Kelder in het publiek zaten om te kijken hoe Witteman het doet, blunderde Witteman met een slechte voorbereiding. Hij verweet Eerdmans te scherp te zijn geweest tijdens zijn politieke campagne, maar kon daarbij geen enkel voorbeeld noemen.

Leefbaar Rotterdam werd bij de verkiezingen van 21 maart de grootste partij met elf zetels, maar zit nu niet in het college. “De vraag is of u persoonlijk – niet alleen uw partij – zo scherp bent geweest dat ze denken: we willen dat niet“, aldus Witteman.

Eerdmans: “Noem eens een voorbeeld. Waarin ben ik nou zo scherp geweest dat u zegt: ‘Nou, Eerdmans, dat had jij niet moeten zeggen.‘”

Witteman: “Dat bijvoorbeeld naar voren kwam – het is lang geleden, dat geef ik toe – de wijze waarop Aboutaleb door Leefbaar werd ontvangen, namelijk met een grote envelop waarin hij zijn paspoort kon doen.”

Eerdmans: “Dat is volgens mij acht jaar geleden. U heeft het over mij, u begon zelfs over mij in persoon. ‘Meneer Eerdmans is blijkbaar uit de bocht gevlogen.’ Ik vraag u: waar en wanneer?

Witteman: “In de campagne eigenlijk voortdurend. Ja, ik heb er zelf bij gezeten.”

Eerdmans: “Geef me nou eens één voorbeeld, want ik vraag dit namelijk ook aan linkse partijen: ‘Wat is het probleem van Eerdmans of van Leefbaar?’ U kunt het zelf niet eens noemen.”

Witteman: “Ik kan geen scherpe voorbeelden noemen – die heb ik ook nog niet opgezocht.”

Eerdmans: “Maar u zegt het wel hier.”

Witteman: “Alle mensen die wij gesproken hebben bij de voorbereiding van dit programma zeggen: ‘Joost Eerdmans en Leefbaar zijn gewoon te scherp geweest.‘”

Eerdmans: “Het is dus het nakwaken van linkse partijen die niet met Leefbaar willen werken.”

EenVandaag-journalist Jan Salden steunt Eerdmans: “Terechte wedervraag van ⁦Joost Eerdmans. Witteman en zijn redactie hebben hun huiswerk niet gedaan.

Het fragment kunt u zien op de website van De Telegraaf.

Foto: Buitenhof
42 Reacties op “Joost Eerdmans zet Paul Witteman klem in Buitenhof”


 1. scott_0

  Niet zo moeilijk, een linkse verzuurde opa klemzetten.

 2. Den Draaiert Joost

  De paniek in de ogen van Paul Witteman was goud waard. je zag hem denken dat zijn linkse denkbeeld nu voorgoed in elkaar was gestort.

 3. rafi

  Joost goed gedaan eindelijk een man als Pim.

  wees kritisch, oprecht en laat niet de programma makers voor je praten.

  knippen, wassen en scheren.

  Durf je weer Paul. Op je oude dag heb je gezichts verlies geleden.

  Joost heeft al die mooie jaren van in 1 keer weggeveegt.

  Je hele leven ga je hiermee tot in je graf. schaam je diep!!!loeihard sukkel paul.

 4. Matty

  Schandalig Witteman! Weinig respectvol! En u wilt Jort Kelder wat leren?

 5. Annoniemus

  Linkse boef Witteman is een echte grachtengraaier !!

 6. q8

  paultje gaat freek de jonge achterna,

  [nazaten van de “knuffelgeneratie” ]

  wat keek ie onzeker …PAULtje
  prima gedaan joost,
  ik blijf t zeggen …BETER DOOD DAN ROOD

 7. Bart

  Het slaat sowieso nergens op dat Paul Witteman daar nog steeds zit. Ik ben er echt niet voor dat alle oudjes van de tv moeten (integendeel zelfs) maar in dit geval we. Waarom zit die man daar nog steeds net zo belangrijk te wezen als als in de jaren 80,90 en ten tijde van P&W. Je moet weten wanneer het klaar is en dat was het voor Witteman eigenlijk de laatste jaren van P&W al. Paul Witteman, Geef het stokje over en maak nog lekker dat programma klassieke muziek, schrijf een boek over al die jaren bij de televisie en ga voor de rest van uw pensioen genieten.

 8. piet

  Zoiets krijg je als je ouder wordt en dan weet je niet wat je zeggen moet.

 9. raket

  de volgende is Eva of Pauw of Jort of …….

  Gasten doe niet dom aan tafel.

  likken en zuigen is verleden tijd .
  laat de tv makers bibberen aan de andere kant van de tafel….

  …. vriend heeft het vreselijk moeilijk met de zwangerschap van ….ze buit die jongen helemaal uit met ik ben zwanger ziek en misselijk. dus. die arme jongen moet alles voor der doen, dit is maar het begin. straks krijg je de baby rekening ook nog!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  paul stop!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!deze beelden gaan je gek maken..

 10. Peter

  Dit linkse gebedshuis op NPO1 staat op instorten.

 11. Mike

  Wat zakt Paul Witteman door het ijs zeg. Ik denk dat dit wel als voorbeeld is de belichaming van Links Nederland. Links is moreel failliet.

 12. Lodewijk

  Ja daar stond het achterbakse gutmenschje goed voor schut. Er zijn journalisten voor minder ontslagen. Die rollator moet gewoon in zijn Haarlemse herenhuis heel de dag naar klassieke muziek gaan luisteren of hij gaat participeren. Bejaarden uit de stront helpen. Toch mooi te danken aan die Farizeeërs van VVD en PvdA.

 13. Marielle

  Gereformeerd gedram van Eerdmans, daar zou de oprichter niets van moeten hebben. Hoe gaat het met de geldschieters van deze partij? Die moeten wel geprofiteerd hebben van de stijgende vastgoedprijzen dankzij het slopen van veel woningen.

 14. Zalmneusje

  Die oprecht verbijsterde blik van Witteman ook, toen Eerdmans zei dat ie de ideeën van links eng vond: “Linkse ideeën eng??” Arme ouwe opa kon zn rimpelige oortjes niet geloven.

 15. kampie

  mooi maar snap de link met de leeftijd van witteman hier niet zo goed. Te hopen dat sommigen nooit bejaard worden dan.

 16. Ljk

  Diana Matroos is dertien in een dozijn. Zonder de juiste kleur had zij er nooit gezeten.

 17. Raaf

  De NPO is de woordvoerder van de Regressive left. Het Orwelliaans mondorgaan van links.
  Dit gaat al decennialang zo.
  Ze hebben ondermeer de heer Fortuyn de dood ingejaagd.
  Dat noemen ze in die inteeltkringen kwaliteitsjournalistiek.
  Het is een grof schandaal dat NL’rs gedwongen worden om deze voortdurende schaamteloze eenzijdige agit.propaganda te financieren.

  Of zoals deze NPO-Gedanken-Ambtenaren in koor brullen:
  “Ignorance is Strength !””

  De NPO zijn de volgevrete decadente zwijnen van Animal Farm. Wonende in de geestdodende cocon Grachtengordel/Hilversum

  “All animals are equal but some are more equal than others”

  In Noord-Korea zouden ze trots zijn op Paul Witteman en consorten.

 18. robb

  Raaf :heb je gelezen hoe jou rechtse vriendjes powned die de mening van jou doelgroep moet verkondigen hun zaken vullen met jullie belastinggeld

 19. Raaf

  Beste Robb

  Ik heb niks met de onderbroekenlol van Powned.
  Sterker nog
  Ik beschouw me nog steeds als gematigd links
  Vrijheid van meningsuiting, scheiding kerk/staat, gelijkheid man/vrouw, homo, hetero, zwart/wit, tegen groepsdrang, vrijheid, zo klein mogelijke staat, vrije pers, een diverse (opinie) universiteit, tegen kindhuwelijken, tegen genitale verminkingen, tegen eerwraak, tegen religieuze dwang etc cetera.

  Ik ben niet van mening veranderd
  Maar het paradigma is verschoven.
  Links van pak ‘m beet de jaren ’70/80 lijkt in niets op het de Regressive Left van nu.
  Mensen hebben niet ‘links’ verlaten
  ‘Links’ heeft de mensen verlaten

  Ephimenco heeft op Trouw jaren geleden daar een mooi stuk over geschreven

  “ik word als ’links-conservatief’ geëtiketteerd. Klopt als een bus. Ik probeer al jaren de linkse waarden uit mijn adolescentie te conserveren en tegen het werk van ondermijnende neoreactionairen te verdedigen: strikte scheiding van kerk en staat, gelijkheid man/vrouw, vrijheid van meningsuiting, enzovoorts. Dat juist deze waarden de laatste jaren door linkse partijen zijn verkwanseld en verraden, maakt me niet schuw voor het etiket”.

 20. K

  Die zag Witteman totaal niet aankomen…beter inlezen de volgende keer…als die er komt.

 21. ycheweiz

  Dit zouden meer gasten moeten doen, zonder de angst om niet uitgenodigd te word en, weerwoord geven aan presentator. Maar die angst kunnen ze laten varen, hoeveel mensen kijken naar Buitenhof 300 duizend. De ophef op social media heeft een groter bereik. Kijk ook eens op de website http://thekarskenstimes.com/weblog/item/678-zwartboek-nosjournaal-6e-vangst

 22. ycheweiz

  Kijk hier eens. http://thekarskenstimes.com/weblog/item/678-zwartboek-nosjournaal-6e-vangst

 23. Betta

  Mwah. Doorzichtige debatingtruc van Joost: lastige vraag niet beantwoorden maar een tegenvraag stellen. Maar inderdaad, Witteman in zijn toptijd had hem met voorbeelden om zijn oren geslagen. Dat Eerdmans liever een Hollandse groenteboer dan een halalslagerij zag, of dat hij sprak over “klein Ankara”, of over die cartoon met de Turken als vijfde colonne. Dat alles bleef nu achterwege.

 24. Arie

  Linkse rat die Witteman

 25. Arie Kootwijk

  Zeik niet Betta Witteman had zijn huiswerk niet gedaan en liep weer te stoken. Witteman is gewoon een KLOTE journalist vreselijk door de mand gevallen vanaf het niet uitzenden van Rudi Carel.

 26. Kirth Gersen

  @betta: En dat is “te” scherp?

 27. Penny Wise

  De extreme reacties op dit artikel spreken voor zich. Die gaan zichzelf, net als Paul Witteman, nog ooit tegenkomen. Levenservaring noemt men dat.

 28. Raaf

  De reden waarom de Staatsmedia ten dode is opgeschreven is dat ze louter een klein deel van het publiek bedienen; de Regressive Left.
  De inteelcocon Grachtengordel/Hilversum.
  Het is een banenmachinerie voor talentloze linkse BN’rs die bijkans een aparte kaste vormen in de samenleving.
  Gelijkgeschakelde robotten.
  De rest van de mensen is inmiddels overgeschakeld naar Netflix, youtube, social media etc.
  Op youtube en social media kan je beide kanten van een kwestie horen, beide kanten bezichtigen, je kunt zelf je oordeel vellen zonder het radicaal linkse deug commentaar van de Staatsmedia en hun verzadigde policor ‘deskundigen’.
  En dan zie je dat de Staatsmedia vaak, veelvuldig en gretig liegt.
  Dus elke Nederlander die zich wil verdiepen, elke Nederlander die een onderwerp -aangesneden door de propaganda bureau van Nieuwsuur, NOS journaal, Jinek, Pauw et cetera- nog eens onder de loep neemt en vervolgens ontdekt dat de Staatsmedia (en RTL) heeft lopen liegen is een verloren kijker.
  Daarom zal de Staatsmedia en RTL het ook nooit hebben over de massaverkrachtingen die overal in Europa plaatsvinden dankzij de massa-immigratie.
  Je zult niets horen over Rotherham, Telford, Oxbridge, Malmo et cetera.
  Je bent volledig afhankelijk van de echte journalisten die actief zijn in de social media.
  En zo druppelen elke dag druppelen honderden kijkers weg.
  En die komen niet meer terug.

  En de policor ideologen van de NPO en RTL zich maar over de aars en kop krassen waarom iedereen wegloopt.

 29. SOLANGE

  WHaaaa wat ging Witteman af zeg….hij moet lekker naar het bejaardenhuis. soep rondbrengen…….. tegen de intelligente Joost Eerdmans kan hij toch niet op ….weg me die grijze duif…..lang genoeg op TV geweest met zn linkse gelul

 30. SOLANGE

  Whaaaaaaaaaaaaaaaaa Joost Eerdmans is een kanjer kan Witteman n iet tegen op…

 31. G.L.G.

  De demonisering door het linkse gespuis gaat gewoon door…
  Ook zoveel jaar na de dood van Pim Fortuyn!
  Gevaarlijke griezels zijn het.

 32. G.L.G.

  Eerdmans for president!

 33. Jeroen P

  De heer Witteman hoort al lange tijd niet meer op TV te komen, hij is gewoon te oud geworden om dit nog te doen. En als hij een beetje sociaal hart heeft, laat hij zijn monsterinkomsten schieten en geeft hij de jeugd de kans om TV te gaan maken.
  Voor het geld hoeft miljonair Witteman het ook niet meer te doen

 34. Joop55

  Eerdmans is een zoveelste erfenis van het nieuwe extreemrechtse injectie van wijlen Janmaat en Fortuyn in Nederland, hoe krom wil je het hebben een stad dat voor meer dan 50% bewoond wordt door allochtone medelanders en wordt dan geregeerd door een licht fascistische partij.

 35. chris

  Jeroen P, Wel eens naar Podium Witteman gekeken ? Waarschijnlijk niet. In zowel Buitenhof als Podium Witteman is hij zijn geld waard. Weet U niet dat hij het maximum verdient namelijk 181.000 Euro. Dank voor Uw aandacht.

 36. chris

  @ G.L.G. Het linkse gespuis. Weet U wel waar U het over heeft.
  Wat betekent GLG Grote leugenaar gevraagd ?

 37. Henriette

  Hij was gewoon net zo onbeleefd als Ali B. in dat veelbesproken tv fragment. En dan nog een smakeloos lila jasje aan ook. Onbeleefd, ongemanierd en respectloos tegenover een oudere presentator met een grote staat van dienst.

 38. toxilogic

  Ach meneer Witteman is thuis in de klassieke muziek en interviewen van componisten en muzikanten, hij heeft bij Buitenhof niks meer te zoeken.

 39. Bart

  LR heeft de gewone Rotterdammer in de steek gelaten. Veel van die mensen worden de stad uitgedreven door de gentrificatie (een soort omvolken) en zij die niet weg kunnen vinden de stad niet leuker geworden.

 40. jos

  Hij bedoelde eigenlijk: eerdmans ben je niet gewoon een grote l*l

 41. Claire

  Het fossiel Paul Witteman kan je natuurlijk niet meer serieus nemen. Dit fossiel is vooringenomen en staat wederom voor L*L.

 42. Henk

  Hoezo heeft Eerdmans Paul Witteman ‘klem gezet’? Witteman was gewoon de interviewer van dienst, die geen enkel belang heeft bij de Rotterdamse politiek.

  Op zich is het ‘knap’ dat Eerdmans en Leefbaar Rotterdam er met 11 van de 45 zetels in de raad in geslaagd zijn om buìten het College van B&W te blijven. Dat fiasco hebben ze helemaal zelf gecreëerd; door te veel te eisen, partijen uit te sluiten en domme halsstarrigheid. Andere partijen onderhandelden gewoon veel slimmer en mogen nu de stad besturen. Die procedure was 100% democratisch, wat Eerdmans ook allemaal in de woestijn heeft geroepen..

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.