Talpa Radio zoekt talenten voor zijn radio-opleiding

Geplaatst op Mon 11 Jun 2018 om 9:46

Niet alleen BNNVARA heeft een eigen radio- en tv-opleiding, maar mediatalenten kunnen ook terecht bij de academie van radiogigant Talpa Radio. Op zaterdag 7 juli vindt voor de tweede keer een talentendag plaats. Dat heeft het bedrijf van John de Mol laten weten. Talpa Radio, het bedrijf achter Radio 538, Radio 10, Sky Radio en Radio Veronica, spreekt van een ‘felbegeerde opleiding’ waarbij de radiomakers van de toekomst worden klaargestoomd op het gebied van radio, video en online.

De campus is op zoek naar dj’s, nieuwslezers, producers, online -en social redacteuren en videotalenten. Zij runnen onder begeleiding van de Talpa Radio-professionals met elkaar het online station ‘XM, The Talent Station’. De zender is te beluisteren via xmradio.nl en nederland.fm.

Menno de Boer, radiodirecteur van 538, zegt: “Talent is toekomst! Het is geweldig te zien en te horen wat voor waarde de eerste lichting talenten heeft laten zien voor onze zenders. Door hen onderdeel uit te laten maken van de programmateams kunnen we ze ‘op maat’ coachen en krijgt talent echt vleugels.”

Van de eerste lichting is een aantal direct doorgestroomd, zegt De Boer. “Zo zijn Chantal Hutten en Anoûl Hendriks als dj te horen in de 538 nacht en in het weekend. Milou de Bats en Sydney Smit zijn vaste 538-producers geworden. Elles Lenssen is producer bij Radio Veronica en Bas Booister valt in als nieuwslezer op Radio Veronica en 538. Kortom; we zijn er op gebrand niet alleen talent te scouten, maar er echt iets mee te doen. Dus meld je aan!

Naast de coaching en begeleiding werken de talenten ook actief mee aan programma’s en events van de Talpa Radio zenders zoals 538Koningsdag, de Top 1000 Allertijden en Das Coen und Sanderfest.

Om in aanmerking te komen voor de opleiding is er wel relevante en aantoonbare ervaring nodig. Op de site van de Campus staat alle informatie. Aanmelden voor de Talpa Radio Campus kan via vacatures.talparadio.nl.

Foto: Radio 538
18 Reacties op “Talpa Radio zoekt talenten voor zijn radio-opleiding”


 1. Joop Olienood

  aha dus nog meer eenheidsworsten. Side-kick, zelfde grappen op alle zenders, leuk willen zijn en niet zijn en dan tussendoor de promotiemuziek van Spinning.

  zal wat worden.
  waar blijft de oude radio toch?

 2. Den Draaiert Joost

  Hoezo talent? Je hoeft alleen maar een voorgeschreven lijst te draaien, daar hoef je echt niets voor te kunnen hoor.

 3. Freek

  De interesse bij jongeren om te werken voor traditionele radio en tv neemt sterk af.
  Begin eerst eens om medewerkers goed te betalen en vaste contracten te geven.
  Bijna alle vacatures zijn voor een stage en/of korte werkperiode. Waarom zou je daar aan beginnen?

 4. Bart

  Radio en tv talent ontstaat niet via een opleiding. Dat heb je of dat heb je niet. Kennis moet je zelf op doen en ervaring en stijl leer je in de praktijk. Bijvoorbeeld op eigen inititief bij een lokale omroep, talentenjachten of door zelfs iets te maken en te zorgen dat het bij de juiste mensen terecht komt. Bij zo’n opleiding mag je daarna stage lopen bij de grote jongens en als je je maar genoeg in likt bij de juiste mensen dan mag je misschien blijven. Van rest (het merendeel) horen we nooit meer wat. Bij zo’n opleiding leert iedereen het zelfde volgens het boekje. Je krijgt dan een soort eenheidsworst (de radio en tv wereld heeft hier nu al heel veel last van) van allemaal de zelfde typetjes die in het geval van radio eigenlijk niet heel veel van muziek weten en geen eigen stijl hebben. Het levert voornamelijk alleen maar inwisselbare types als Domien Verschuren en Barend van Deelen op.

 5. Freek

  @Bart helemaal mee eens!

 6. Peter

  Radio wordt pas weer wat wanneer de DJ’s controle krijgen over de playlist ipv van die voorkookte eenheidsworst door die k u t marketeers. Bijvoorbeeld 500x per dag Wulf op Veronica komt je ook de strot uit.

 7. Peter

  O en bij de Talpazenders mogen ze verder vast alleen muziek draaien die John leuk vindt.

 8. Dilis Bergen

  Schaf die ellende maar af. Sinds ze zogenaamd met dit soor onzin zijn begonnen hebben we de slechtste radiomakers ooit gekregen, wat een ellende zeg. Vroeger leerde je het bij de piraten of ziekenomroep. Daar kwamen de beste vandaan en nu met deze onzin is het om te huilen. Sowieso de laatste 20 jaar nog nooit zo slechte radio meegemaakt.

 9. Alex

  Om vervolgens 7 jaar lang ergens in de nacht te zitten zonder kansen op een betere plek.
  Gewoon bij een ander station beginnen.

 10. Otto Groeneveld

  Er zijn maar een paar goede radiozenders geweest in Nederland en dat waren de landpiraten begin jaren 80 vorige eeuw. Hofstad, Keizerstad, Decibel Amsterdam, Randstad radio Rotterdam. Dat waren zenders die nooit gingen vervelen. Helaas komt die tijd niet meer terug en nu moeten we het doen met die commerciële ellende van 538, Q music, Veronica, radio 10, radio NL, enz.
  Gewoon brandhout, mensen die niet zelf mogen bepalen wat er gedraaid wordt. Dat doet de platenmaatschappij. De commercie en ook de privatiseringen in de samenleving heeft een desastreus gevolg voor de kwaliteit en het leefplezier van mensen gehad.

 11. Me

  Ga eens kijken bij groep 3 of 4, jullie doelgroep

 12. stefan

  @johndemol hier mijn tip:
  Gijs Alkemade (the Boom Room), die zit al jaren bij Fresh FM maar zijn talent wordt niet gezien (uhm gehoord). Specialiteit is dance en met een fijne stem de luisteraar laten genieten van de (nieuwste) dance.

  #eindetipvoorjohndemol

 13. Ron

  Nog meer pokdalige jochies die het leuk vinden om iets bij de radio te doen, maar waar het radiomaken eigenlijk niet in hun vezels in bloed zit en zo dus sprekende poppen worden zonder enig eigen karakter op zender. En als er al wat persoonlijks in zit wordt het er uit geramd door de z.g.n. ‘coaches’ omdat ze dat ergens in Amerika hebben geleerd of in een boekje hebben gelezen van goeroe’s.

 14. Ikke

  #Bart Goed gezegd.

 15. Ron

  En dan heb ik het nog niet eens over de stemmen. Veelal amper de baard in de keel, dat klinkt toch niet?! Kom maar terug als je minstens een jaar of 25 bent, iets meer levenservaring hebt opgebouwd en met een beetje geluk ook voorzien bent van een betere stem. Zo niet, dan als radiostation er niet eens aan beginnen…

 16. Alex

  @stefan
  Hij zit nu toch bij SLAM, waar John ook goede banden mee heeft.

  Als hij naar 538 zou gaan, zou The Boom Room niet mee mogen en wordt hij verplicht om EDM te draaien, zoals Dance Department tegenwoordig enkel nog doet.

  Hoor hem liever op Slam, kan hij nog nieuwe artiesten pluggen.

 17. wauter

  Ik mis Robert Jensen op de radio.

 18. Bart

  @wauter Ja dat zou echt top zijn als hij terug komt op de radio.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.