Johan Derksen vindt Femke als burgemeester ‘schande’

Johan Derksen, inwoner van Grolloo, vindt het een schande dat Femke Halsema de nieuwe burgemeester van Amsterdam is geworden. Dat heeft hij laten weten in VI Oranje Blijft Thuis op RTL 4. Politici en diverse BN’ers hebben Halsema van harte gefeliciteerd. “Trots op Amsterdam en op Femke Halsema! Hoera!“, zegt Luizenmoeder-ster Diederik Ebbinge bijvoorbeeld. En Angela Groothuizen: “Jaaaaah! Een vrouw als burgemeester van Amsterdam. Topvrouw.

Derksen deelt hun enthousiasme niet. “Dat is een schande. Femke Halsema heeft geen enkele ervaring daarvoor. Femke Halsema heeft alleen in de Tweede Kamer gezeten en een beetje tegen de regeringspartijen oppositie gedaan.”

Hij kent Halsema persoonlijk. “Ze is daarna president-commissaris geworden van de Weekblad Pers Groep, waar ik met Voetbal International zat. Ik verbeeld me niks, maar ik ben vier jaar weg en na mij hebben ze al zeven hoofdredacteuren gehad en ze balanceren op de rand van het faillissement. Ik heb haar ooit gewaarschuwd en toen was het allemaal niet waar. Ze heeft er niets van gebakken bij de Weekblad Pers.”

Heeft hij nog iets te vertellen over Halsema? “Koert Westerman heeft vroeger een bevriende relatie gehad met Femke. We zeiden altijd: ‘Hoe was Femke in bed?’ Toen zei Koert altijd: ‘Veel discussiëren, weinig neuken.‘”

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen