Johan Derksen ergert zich aan dedain over Telegraaf

Johan Derksen ergert zich enorm aan het dedain over De Telegraaf dat klinkt na de aanslag op het hoofdkantoor van de krant. Dat heeft hij gisteren gezegd in VI Oranje Blijft Thuis op RTL 4. Sommige critici roepen dat je ‘zelfs’ van De Telegraaf moet afblijven. Merkwaardig, vindt Derksen. En het gelach om de grap van Tommy Wieringa over de aanslag vindt hij al helemaal niet kunnen. “Ik vind het helemaal niet grappig. Ik vind die man sowieso niet grappig“, zegt de tv-persoonlijkheid.

Derksen vervolgt: “Gisteren zat bij jou ook zo’n comedian, Raoul Heertje, die dan ook weer even moest zeggen: ‘Ik lees die krant niet.’ Want het is geloof ik not done om in hogere kringen om De Telegraaf te lezen. Maar als je De Telegraaf niet leest, dan ontgaat je ook veel.”

Je kunt geen mening hebben over De Telegraaf, als je de krant niet leest, vindt Derksen. “Ik vind: om een oordeel te mogen vellen over De Telegraaf, dan moet je De Telegraaf wel lezen. Dit zijn van die mensen die met dedain neerkijken op dat volkse krantje, die een oordeel hebben en arrogant staan te doen.”

Ik vind het heel misselijkmakend, want dit is namelijk best een ernstige zaak. Als er een auto binnenrijdt bij één of ander kutauteurtje die 500 boeken verkoopt, dan is leiden in last bij meneer hè. Natuurlijk is hij selectief. Het is een houdinkje. De hele vrijheid van de Nederlandse pers staat op het spel. Dat heeft niets met De Telegraaf te maken, maar ze ontzien niemand meer. Het is gewoon een ernstige zaak in deze langzamerhand totaal verloederde maatschappij.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen