Humberto wil elk jaar één week verrassings-Late-Night

Humberto Tan zou het heel erg leuk vinden om ieder jaar een soort verrassings-RTL-Late-Night te maken. Dat heeft hij gisteren gezegd in de uitzending op RTL 4. Tan weet in deze allerlaatste week van RTL Late Night aan het begin van de uitzending steeds niet wat hem te wachten staat. Alles is voor hem een grote verrassing. “Het is ook wel weer leuk dit. Misschien moeten we dit gewoon één keer per jaar doen, jongens. Gewoon één keer per jaar dit doen. Ik vind het wel leuk.”

Dat Tan het leuk vindt is niet zo verwonderlijk: het is deze week eigenlijk zijn grote zelffelicitatieshow en de presentator heeft er zoals bekend niet zo veel moeite mee om in het middelpunt van de belangstelling te staan.

Tan vertelde vanochtend op Radio 538 dat deze verrassingsopzet hem goed bevalt. “Ik heb het zelf gewild, ik heb zelf gezegd: ‘Verras me maar een week lang.’ Ik was benieuwd hoe dat gaat, als een experiment. Ik vond het erg leuk. Het publiek is verrast, ik ben verrast. Het is ook een risico, maar tot nu toe is het nog niet in mijn gezicht ontploft, vind ik.”

Een week RTL Late Night per jaar zou volgens Tan prima kunnen, aangezien zijn imago volgens hem een boost heeft gekregen. “Driekwart jaar geleden was op social media bijna alles negatief over het programma en over mij en nu is bijna alles extreem positief. Dat is op zich heel fijn, want normaal gesproken gaat het te paard en komt het te voet. Nu komt het te paard weer terug. Ik kan er alleen maar dankbaar voor zijn. Ik ben blij dat het zo gaat en het niet als een nachtkaars uit gaat.

Tijdens deze zelffelicitatieweek huilt Tan in elke aflevering minstens één keer. “Ik vraag mezelf af waarom ik zo veel huil. Ik probeer in mezelf steeds te denken: Belastingdienst, Belastingdienst, Belastingdienst, niet huilen, niet huilen. Maar het komt door het besef dat het einde nadert, maar ook dat artiesten zo veel tijd en moeite stoppen in zo’n act. Dat realiseer ik me heel goed. Dan denk ik: jeetje miena, ze hóeven het niet te doen. Dat maakt me emotioneel. Echt mooi dat ze dat doen.

De allerlaatste RTL Late Night is vanavond om 22.30 uur te zien op RTL 4.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen