Arjen Lubach tegen salarisplafond NPO

Arjen Lubach is geen voorstander van het salarisplafond voor presentatoren bij de NPO. Hij vindt dat presentatoren bij de publieke omroep best meer dan 181.000 euro mogen verdienen. Dat heeft hij gezegd in de podcast 30 Minuten Rauw van Ruud de Wild. De VPRO heeft geen topverdieners gemeld, wat betekent dat Lubach minder dan 181.000 euro per jaar verdient, terwijl hij zo’n beetje eigenhandig de programmering van NPO 3 stut met zijn succesvolle programma Zondag Met Lubach.

Vindt Lubach niet dat hij meer geld zou moeten krijgen als de koning van NPO 3? “Ik ben ook wel voor dat marktwaarde-argument. Niet voor mijn eigen hachje, maar dat vond ik al toen ik nog niet voor de publieke omroep werkte.

Het gat tussen wat publieke presentatoren en commerciële presentatoren verdienen is nu wel heel groot, aldus Lubach. “Dat is gek.

Toch is Lubach tevreden met zijn salaris. “Nee, want ergens voel ik ook wel dat als je van publiek geld betaald wordt, dat je daar dan ook helemaal achter moet staan. Bij de commerciëlen zou ik schaamteloos willen cashen, dat zou ik ook doen en ik zou zeggen: ‘Zo werkt het nu eenmaal.’ Ik verdien echt heel goed, maar ik word hier geen miljonair van.

Hij blijft de NPO trouw, ook al zou hij bij RTL of SBS meer kunnen verdienen. “De publieke omroep heeft me ook bepaalde kansen gegeven en misschien ook meer tijd gegund dan de commerciëlen hadden gedaan.

Zit hij precies op de balkenendenorm van 181.000 euro? “Ik ga dit ontkennen noch bevestigen.

Foto: VPRO

Meer in VPRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen