BNNVARA-ster Tim Hofman maakt reclame voor Bunq

BNNVARA-gezicht Tim Hofman roept zijn jonge fanbase op Instagram op om voor 96 euro per jaar een bankrekening te openen bij de online bank Bunq. Dat is te zien op het sociale medium. De NPO-ster Hofman vindt dat de wereld een stuk beter wordt van Bunq. “Ik ben een heel enthousiast Bunq-gebruiker, dat weten jullie inmiddels wel. Ik denk dat je daar de wereld mee kan redden en ik ga in een paar stories uitleggen waarom dat zo is en waarom jij ook gebruiker van Bunq zou moeten worden.”

Allereerst is Bunq geen bank, begint Hofman. “Dat betekent dat het niet zo’n log bedrijf is met papierwerk en waar je honderd keer naar kantoor moet op een rekening te openen. Je hebt gewoon een app en daarin doe je alles. Je kunt per account 25 rekeningen open. Het werkt snel en goed.”

Verder wordt Hofman blij van de website van Bunq, omdat die rebellie uitstraalt. “Dit vind ik zelf heel erg leuk: als je naar de site gaat – daar word ik heel blij van – dan zie je ‘KOM IN OPSTAND’. Daar gaat mijn hart sowieso sneller van kloppen.”

Verder: ga nog even naar de Instagram van Bunq. Daar vertel ik nog een aantal extra dingen. Geloof mij nou: de wereld wordt een betere plek van bedrijven zoals Bunq, dus word daar gebruiker van. Als ik er niet in zou geloven zou ik het niet zeggen.”

BNR-presentator Thomas van Groningen vindt het twijfelachtig dat een publieke-omroepster als Tim Hofman reclame maakt voor Bunq. “Tim Hofman, programmamaker BNNVARA, krijgt geld van Bunq om reclame te maken voor die bank op zijn sociale media. Dat is toch hoogst opmerkelijk. 🤨

Je kan de ‘wereld redden’ door over te stappen naar die bank, zegt-ie. Dat is onzin. En wat nu als Tim Hofman voor zijn consumentenprogramma #BOOS een klacht over die bank moet behandelen? 🤔 Je hoort mij overigens niet zeggen dat Bunq stom is. En Tim Hofman vind ik top. Ik vind alleen reclame verkopen opmerkelijk. That’s all.

Fansite Bunqlove verdedigt Tim Hofman: “Waarom is dat opmerkelijk? Er is een legio aan BN-ers die reclame maakt voor minimaal net zoveel bedrijven. Of is het gek omdat hij publieke omroepman is en reclame maakt voor Bunq.”

Een rekening bij Bunq is vorig jaar acht keer zo duur geworden. Daar ontstond enige controverse over in de media, vooral toen Bunq die controverse zelf ontkende.

Als het gaat om internationale betalingen is Bunq nog vrij ouderwets; de bank rekent daarvoor een opslag van 1,5 procent. Andere online banken als N26 en Revolut rekenen geen opslag.

Foto: Instagram

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen