Veronica houdt Champions League in huis

Geplaatst op vr 18 mei 2018 om 15:00

Het is John de Mol met zijn Talpa Network gelukt om de uitzendrechten van de UEFA Champions League met drie jaar te verlengen. Hierdoor zal het voetbaltoernooi gewoon bij Veronica te zien blijven. Dat heeft het mediabedrijf laten weten. Peter de Mönnink, de grote baas van Talpa TV: “Drie jaar geleden waren we bijzonder enthousiast dat we als eerste commerciële zendergroep de Champions League mochten uitzenden, en dat hebben we sindsdien naar volle tevredenheid gedaan.”

De Mönnink vervolgt: “Op dit moment is de stemming minstens net zo goed nu we deze uitzendingen voor alle Nederlandse kijkers kunnen continueren. Ook de komende drie jaar kunnen we hen op dinsdag- en woensdagavond het beste voetbal met de grootste sterren en de beroemdste clubs ter wereld aanbieden.

De UEFA Champions League versterkt het profiel van Veronica, dat het sport gerelateerde aanbod na de zomer uitbreidt met de voetbaltalkshow van Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp. “Op de UEFA Champions League-avonden is Veronica al de op een na grootste zender van Nederland (doelgroep 25 – 54 jaar).”

Voordat Veronica het prestigieuze toernooi voor ‘de cup met de grote oren’ uitzond, was de UEFA Champions League te zien bij SBS 6, een van de andere tv-zenders van Talpa Network, dat de rechten in totaal drie jaar in het bezit had.

Foto: SBS
33 Reacties op “Veronica houdt Champions League in huis”


 1. Peter

  Zat er dik in dat de CL uiteindelijk daar zou blijven.

 2. kiekeboe

  En nu maar wachten op de huiliehuil berichten van de NOS & de NPO

 3. Marjolijn

  Nou nou wat een nieuws. Logisch. Alles maar kopen.

 4. Henk

  Ach, wie kijkt er nu nog voetbal. Net als wielrennen doorgestoken kaart.

 5. Jeffrey

  Mooi, dan kunnen Toine van Peperstraten en Ronald de Boer wel naar RTL7 EL doen. Dan mag Hansie hansie lekker live verslag doen en Gijp, Derksen, van Hanegem, Kieft en Boskamp vaste analytici. Opgeruimd staat netjes.

 6. Pieter

  Hoe zit het met de rechten van formule 1 wat nu bij ziggo sport te zien is

 7. Groenig

  @Pieter
  Daar zit De Mol ook achteraan.

 8. Ron

  Terecht, de VI crew toch niet voor niets de overstap gemaakt.

 9. Job

  Formule1 op Veronica zou geweldig zijn… Hoort ook op een open kanaal…

 10. By the way

  Ik kijk gewoon op Ziggo Sport. Niet zoveel van die flauwekul rondom het voetbal. En ook echte voetbalkenners aan tafel in plaats van schreeuwende wannabe experts.

 11. aammehoela

  Geen verrassing. Maar het zal wel eens slikken worden met de kijkcijfers. Vanaf komend seizoen dus wedstrijden om 7 uur en 9 uur. Alleen de “die hards” gaan alles kijken, de meesten zullen selectief kijken.

 12. Bart

  @Jeffrey Toine blijft gewoon te zien bij FOX Sport/Veronica. Evenals Jan-Joost van Gangelen.

 13. A.Zijn

  Formule 1 contract loopt nog voor dit seizoen. Ziggosport ben ik uiterst tevreden over. F1 cafe is ook top tv!

 14. Ook leuk

  @Bart en jeffry
  VI trio gaat nu ook CL avonden en Ned elftal doen ipv Toine en jan Joost.
  Uefa cup komt ook naar veronica

 15. Herman

  @Ook leuk
  Dus niet.

 16. Wolter

  Veronica doet het beter!

 17. Vrede

  Als het VI trio dr maar zit in de rust want nu zitten daar soms types als Royston Drente en Edgar Davids,verschrikkelijk.

 18. Pieter

  @ Herman dus wel

 19. Bart

  @Ook leuk De heren van VI zullen ook bij de voetbal wedstrijden te zien zijn maar daarmee verdwijnen Toine, Jan-Joost en de rest niet.

 20. Bart

  En Pieter

 21. Anoniemantwoord

  RTL7 down the drain.

 22. Pieter

  @ Bart Jan -Joost en toine komen weer ja maar die b artiesten komen niet weer daar heeft johan het al met John de mol over gehad

 23. jammer verschrikkelijke presentatie

  Talpa is weer bezig om de kijker nog verder van zich te vervreemden.

  Het speeltje van Sjon gaat het niet redden. Dumbo tv voor gevorderden. Zelfs voetbal weet hij naar de knoppen te krijgen. Maar dat wisten al jaren.

 24. DC

  EL ook naar Veronica? Als John de Mol slim is moet hij vol op de Formule1 gaan contract loopt af bij Ziggo Sport F1 op open net heb je goud in handen.

 25. Ruud

  F1 is voornamelijk in de middag. Dan heeft Veronica geen uitzendtijden, maar Disney. Er zijn slechts 2 a 3 races prime-time.

 26. Stefan

  Dus als de mol 24uur dekking wil in NL moet die juist de rechten van de formule 1 kopen. Denk je echt dat dan nog disney channel wordt uitgezonden…

 27. DC

  Ruud
  Het hoeft ook niet perse op Veronica. Middag en ochtend races op SBS 6 avond races op Veronica.

 28. Pieter

  europa league en helene hendriks ook naar Veronica . bron volkskrant

 29. Yamilah

  Ik zou Ajax kopen en het grasveld teruggeven aan de koeien.

 30. Lodewijk zelf homo

  Ik wil wel een reclameblok van minimaal 10 minuten in iedere helft. Niet in de pauze maar tijdens de wedstrijd wel consequent blijven Johny, reclame, reclame veel reclame daar houden we van, dag en nacht reclame in dit keigave land. Ondanks je poen blijf en ben je een stumper. CL denk toch na man, daar kijkt straks hooguit 200.000 man naar. En Nederland met hun kleuterniveau van voetballen zal zelfs niet door de voorrondes komen. Vier clubs spekken, RM,Barcelone,Bayern,MU.
  Ohohohho wat spannend die CL. En dan slap dom gezeik van de Nederlandse commentatoren, aaarggg afschuwelijk.

 31. Jan Mastwijk

  John, kun jij ervoor zorgen dat Hoogeveen de welverdiende Intercity-status krijgt? Help ons! Wij willen een intercity!

 32. Peter

  @Ruud

  Dat kan in de nabije toekomst nog wel eens gaan veranderen.

 33. Jodokus

  Maar ben je ook gelukkig JOHN?

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.