Ruud de Wild wil niet meer terug naar Radio 538

Geplaatst op Fri 18 May 2018 om 15:30

Ruud de Wild is er niet voor te porren om weer terug te keren naar Radio 538, de marktleider onder de radiostations van eigenaar John de Mol. Dat zegt de radioster deze week in gesprek met de Nieuwe Revu. De Wild moest bij Radio 538 plaatsmaken voor het radioduo Coen & Sander. Nu, enkele jaren later, is de radiozender het marktleiderschap in de middag verloren aan De Wild en zijn nieuwe show op NPO Radio 2. “Ik ben nog nooit zo nummer 1 geweest als nu“, zo laat hij weten.

Het maakt de pijn van de 538-exit meer dan goed, aldus De Wild. “Het klopt dat mijn vertrek niet leuk was, maar ik was niet kwaad. In dit vak moet je een grote jongen zijn: mijn contract liep af en de zender koos voor Coen & Sander. Dat was hun goed recht.

Hij vervolgt: “Achteraf hebben ze me een enorme dienst bewezen door me te laten gaan. Of ik ooit nog terugga naar 538? Ik zit momenteel op de allerbeste plek van de radio.

Bevrijd zijn uit het 538-keurslijf is volgens De Wild heerlijk. “Dit is de leukste keer nummer 1 van mijn leven, want het is echt, ik mag doen wat ik wil, ik hoef niet naar hits te kijken, het scoort als een malle en ik heb nog nooit zoveel lol gehad als hier. Dit is volmaakt radiogeluk.

Het Nieuwe Revu-interview met Ruud de Wild kunt u lezen via Blendle.

Lees ook: Ruud de Wild: ‘Qmusic moet zich kapót schamen’ (gisteren)

Foto: Jasper Zwartjes, KRO-NCRV
17 Reacties op “Ruud de Wild wil niet meer terug naar Radio 538”


 1. Terugkijker

  en hoeveel belastinggeld schuift dat?

 2. Sander

  Het is hem gegund. Ik gun hem veel meer succes dan Hamster en Coen.

 3. Ron

  Nee natuurlijk gaat hij niet meer terug naar 538, overbodige vragen naar de bekende weg toch altijd van dat journalisten volk.
  Overigens zit hij in datzelfde interview de muziek zo op te hemelen en dat het allemaal onderscheidend is op Radio 2 en in zijn programma met name. Maar noem mijn 1 of meerdere titels van nummers die je op de landelijke FM radio nergens hoort…?

 4. X

  Is ook een heerlijk programma terwijl ik die vent niet kon uitstaan. Luister er graag naar.

 5. Peter

  Altijd dat gezeik over belasting geld vroeg hoor je niemand over.

 6. Lucas D.

  Radio 2 is net zoveel een commercieel station als 538. Neem bijvoorbeeld Black Bird, een 13-in-dozijn zangeresje uit de polder. Haar platenmaatschappij betaalt grif geld om haar gedraaid te krijgen. Nu is ze ook nog ‘gekozen’ tot Top Song. Allemaal dubieuze constructies, maar het lijkt allemaal maar te worden gedoogd door de instanties die hierop zouden moeten toezien.

 7. rob

  Vreselijk programma, wat vroeger Radio3 was qua irritatie, is nu Radio 2 geworden.
  En Ruud de Wild spant dan ook nog eens de kroon, dus jammer dat hij niet verdwijnt van de zender, maar ja de grote mond die hij nu heeft, kan goed over een jaar weer veranderd zijn, laten we hopen !

 8. Jeroen

  Is ook een geweldig programma

 9. Walter

  06.05.2002

 10. Ron

  Brekend: Jeroen Nieuwenhuizen naar Radio 10.

 11. Marianne

  Ach vroeg of laat komen ze allemaal een keer aan de beurt ..zo ook Coen en Sander Contract loopt af wordt niet verlengd… bedankt en tot ziens! en Ruud de Wild is top op NPO2 !

 12. David

  Nieuwenhuize zonder (N)

 13. Dirk

  Ruud hoeft Jeroen iig niet te vrezen

 14. Frankie van der Mast

  Ik kan die man nog steeds niet verstaan. Waarom zo binnensmonds en toch bij de radio werken? Kan hij niet het stemmetje van die Zweedse kok bij de Muppets na gaan doen.

 15. Bart

  @Marianne Eens!
  @rob Ruud heeft de best besluitende middag show op het moment dus die blijft nog wel hoor.

  Op een of andere manier vind ik Coen & Sander nog steeds niet bij 538 passen.

 16. Bart

  @terugkijker Man zeik niet zo!

 17. Fjdj

  Goed en leuk programma!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.