Ruud de Wild wil niet meer terug naar Radio 538

Ruud de Wild is er niet voor te porren om weer terug te keren naar Radio 538, de marktleider onder de radiostations van eigenaar John de Mol. Dat zegt de radioster deze week in gesprek met de Nieuwe Revu. De Wild moest bij Radio 538 plaatsmaken voor het radioduo Coen & Sander. Nu, enkele jaren later, is de radiozender het marktleiderschap in de middag verloren aan De Wild en zijn nieuwe show op NPO Radio 2. “Ik ben nog nooit zo nummer 1 geweest als nu“, zo laat hij weten.

Het maakt de pijn van de 538-exit meer dan goed, aldus De Wild. “Het klopt dat mijn vertrek niet leuk was, maar ik was niet kwaad. In dit vak moet je een grote jongen zijn: mijn contract liep af en de zender koos voor Coen & Sander. Dat was hun goed recht.

Hij vervolgt: “Achteraf hebben ze me een enorme dienst bewezen door me te laten gaan. Of ik ooit nog terugga naar 538? Ik zit momenteel op de allerbeste plek van de radio.

Bevrijd zijn uit het 538-keurslijf is volgens De Wild heerlijk. “Dit is de leukste keer nummer 1 van mijn leven, want het is echt, ik mag doen wat ik wil, ik hoef niet naar hits te kijken, het scoort als een malle en ik heb nog nooit zoveel lol gehad als hier. Dit is volmaakt radiogeluk.

Het Nieuwe Revu-interview met Ruud de Wild kunt u lezen via Blendle.

Lees ook: Ruud de Wild: ‘Qmusic moet zich kapót schamen’ (gisteren)

Foto: Jasper Zwartjes, KRO-NCRV

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen