Tv-zenders NPO, RTL en SBS nu ook live op Apple TV

Geplaatst op Tue 29 May 2018 om 12:45

De macht van grote televisie-aanbieders als KPN en Ziggo wordt nóg iets verder ingeperkt door de NPO, RTL en SBS. Hun tv-zenders zijn sinds vorig jaar al rechtstreeks te zien via hun gezamenlijke videoplatform NLZIET, maar vandaag lanceert de videodienst ook nog eens officieel zijn eigen Apple TV-app. Daarmee kan men niet alleen programma’s terugkijken op het grote videoscherm in de woonkamer, maar ook live naar de tv-zenders van NPO, RTL en SBS zappen. 

De bètaversie van de Apple TV NLZIET-app kwam eerder deze maand beschikbaar voor een geselecteerd testteam. Een groep van ruim 1.200 testers heeft afgelopen weken de app op hun televisie uitgeprobeerd en feedback gegeven, waarna de app verder is geoptimaliseerd.

Niels Baas, de directeur van NLZIET, zegt: “We zijn zeer verheugd dat de Apple TV-app nu is uitgekomen. Tot op heden hebben we vanuit ons testteam vooral positieve feedback gekregen op deze nieuwe manier van tv-kijken. Komende tijd zullen we de Apple TV-app continue blijven verbeteren met nieuwe features. Ook zijn we bezig met apps voor nieuwe platformen, waaronder PlayStation 4.”

Overigens waren er al mogelijkheden om NLZIET te koppelen aan het tv-scherm in de woonkamer. Zo is er al een NLZIET-app voor diverse smart-tv’s én kan men streamen met Chromecast.

De nieuwe Apple TV-app is beschikbaar voor de 4e en 5e generatie Apple TV. Met oudere Apple TV’s is het mogelijk om met behulp van AirPlay naar NLZIET op het grote scherm te kijken.

Foto: NLZIET
7 Reacties op “Tv-zenders NPO, RTL en SBS nu ook live op Apple TV”


 1. Kees Jan

  De nieuwste Apple kan ook 4K afspelen. Ik hoop dat het 4K kanaal van NPO 1 voor het WK Voetbaal ook doorgegeven gaat worden.

 2. Pipo

  Als Zigogo terugkijken mogelijk maakt via AppleTV en Chrome komt t goed

 3. Zonder Naam

  Wanneer gaat SBS z’n programma’s, via de Kijk-app, nou eens geschikt maken voor de Chromecast? Het wordt onderhand tijd. John De Mol heeft er genoeg geld voor, lijkt me zo.

 4. jan

  Leuk! Ga ik checken

 5. Alex

  Ach, Ziggo heeft al heel lang hun Go app, wie ze niet via de kabel als klant hebben, hebben ze wel online.

 6. Marc

  @Zonder Naam dat word inderdaad eens tijd ja

 7. Graaf Duckula

  @alex kan dat tegenwoordig? In de GoT-tijd kon ik geen klant worden – ook niet van Go – vanwege de foute postcode. Ging gewoon niet

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.