Sywert van Lienden vindt M een ‘nakauwshow’

DWDD-bekendheid Sywert van Lienden is niet gecharmeerd van de talkshow van Margriet van der Linden, die het zevenuur-tijdslot van NPO 1 voortaan deelt met De Wereld Draait Door. Dat laat hij blijken op Twitter. M is niet bepaald omarmd door critici en ook de kijker laat het zo nu en dan afweten. Volgens Van Lienden schiet het programma inhoudelijk tekort. Hij vindt de onderwerpen slecht. “M hadden ze misschien beter de nakauwshow kunnen noemen“, zegt hij onomwonden.

Het programma staat bol van de onderwerpen die we overal al voorbij hebben zien komen, aldus Van Lienden. “Erg veel onderwerpen die gisteren in de Volkskrant, eergisteren op Netflix, vorige week op toneel/veld of zondag op NPO 1 te zien waren“, twitterde hij na de uitzending van gisteren.

M moet juist iets nieuws bieden, vindt hij. “Zou de vooruitkijkshow leuker vinden: kijken naar wat je nog niet weet/gezien hebt.

Eigenlijk zette M zelf al een beetje de toon met de allereerste aflevering. Die werd van alle kanten fel bekritiseerd omdat de urgentie volledig ontbrak. Er werd met een paar B-cabaretiers nagepraat over Boer Zoekt Vrouw, Johan Fretz kwam over zijn moeder vertellen die bij de Baghwansekte zat en tot slot kwam Arie Boomsma tien minuten lang zijn boekje promoten.

Foto: BNNVARA

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen