‘Te veel media-aandacht voor AD-diva Angela de Jong’

AD-journaliste Angela de Jong heeft zich in een razend tempo opgewerkt tot een bekende Nederlander. Maar nu is het af en toe wel héél veel Angela de Jong in de media. Dat kritische geluid klonk afgelopen weekend op Twitter. Tim Calis, redacteur bij NPO Radio 2, liet blijken dat hij een beetje Angela de Jong-moe is: “Angela de Jong vindt dit. Angela de Jong schrijft dat. Angela de Jong is vanavond te gast om te praten over zus. Angela de Jong hangt aan de lijn met een mening over zo.

De krantendiva is tegenwoordig regelmatig te gast in praatprogramma’s, wordt her en der geïnterviewd op de radio, is vaste gast in het NPO 1-programma Goedemorgen Nederland en er schijnen ook websites te zijn die ieder meninkje van Angela de Jong opblazen tot een nieuwsartikel.

De tweet van Tim Calis maakt veel los; er zijn al 62 likes. Tv-journaliste Renske Holwerda, ook wel ‘RTL-vrouwtje’ genoemd, is één van hen. Ze las het berichtje en vroeg hem: “Wat vindt Tim Calis daarvan?

Calis: “Die vindt veel redacties nogal lui.

Freelancejournalist Pepijn Nagtzaam (EenVandaag, RTL Z) daarop grappend: “Hoi Tim, kunnen we je daar even over bellen.”

Ik ben dat mens zo zat….“, zegt ene Peter vervolgens. Tim Calis daarop: “De héle dag.

Quest-redacteur Mark Traa: “Benieuwd wat Angela de Jong van deze tweet vindt.

En NU.nl-techredacteur Floris Poort: “Ik snap niet dat al die programma’s er in blijft trappen, zij is zelf de enige die baat heeft bij haar zelfbedachte ophefjes en dingetjes.

Wat is de oplossing? “Angela de Jong emigreert voorgoed naar Christmas Island“, stelt actrice Georgina Verbaan voor.

Foto: KRO-NCRV

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen