SBS 6 haalt ontslagen zenderbaas Oosterman terug

René Oosterman keert tweeënhalf jaar na zijn ontslag als zenderbaas van SBS 6 weer terug in dezelfde functie. Dat heeft de zender vandaag bevestigd aan het AD. Oosterman werd in december 2015 na twee jaar aan de kant geschoven als zenderbaas, vanwege gerommel tussen aanhouders John de Mol en Sanoma. Zijn vertrek volgde kort na het floppen van de dure vrijdagavondshow Mindmasters Live. Tegenwoordig zit SBS met John de Mol als enige eigenaar in een rustiger vaarwater.

Het ontslag kwam destijds hard aan voor Oosterman. De ochtend na zijn ontslag rende hij zich helemaal rot in de bossen van Eemnes. Hij liep 5,03 kilometer hard om al zijn zorgen te vergeten.

Vorig jaar onthulde Oosterman nog dat de sterren van SBS flink gekort zijn op hun salaris. Voorheen ontvingen de topspelers van SBS zo’n 600.000 à 700.000 euro, maar ook de sterren ‘met een C-status’ kwamen nog uit op zo’n 120.000 euro. Nu is dat wel anders en zijn veel presentatoren bovendien niet meer in vaste dienst, meldde hij.

Oosterman belandt nu in een warm bad bij SBS 6. Er is meer mogelijk dan ooit, omdat John de Mol lekker met zijn portemonnee aan het zwaaien is.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen