RTL vraagt Rutte om moslims fijne ramadan te wensen

Stephan Koole, de chef van de politieke redactie van RTL Nieuws, heeft minister-president Mark Rutte tijdens zijn wekelijkse persconferentie gevraagd of hij de moslims in Nederland alsnog een goede ramadan wil wensen. Dat is te zien op beelden van het persmoment. Koole vindt het opvallend dat Rutte dit heeft nagelaten. “Drie jaar geleden wenste u aan de vooravond van de ramadan moslims in Nederland een fijne ramadan. Dat heeft u dit jaar niet gedaan. Is daar een reden voor?

Rutte: “Nee. Ik doe dat dit niet ieder jaar bij iedereen, maar af en toe kies ik een groep uit en als ik er dan aan denk van ‘o, het speelt nu’, dan doe ik het.”

Daarop vroeg Koole of Rutte het bij deze alsnog wilde doen. “Zou u het alsnog willen doen?

Rutte: “Nee, niet nu. Ik ga hier niet op commando allerlei mensen feliciteren.”

Koole: “Nou, op commando, op commando, ik vraag het heel vriendelijk. Ik zou het geen commando willen noemen.”

Rutte: “Nee, dat werkt zo niet.”

Koole: “De spanningen in de samenleving zijn de afgelopen drie jaar niet verminderd, dus ik kan me voorstellen dat het een goed signaal zou zijn om het wel te doen.”

Rutte: “Ja, maar die momenten moet ik echt zelf kiezen. Dat doe ik niet elk jaar. Zo af en toe kies je een groep uit waarmee iets bijzonders speelt en dan maak je daar een opmerking over.”

Koole: “Dus u gaat ook de mensen geen fijne Pinksteren wensen?

Rutte: “Nee, dat was ik ook niet van plan nu. Dat ga ik ook niet op commando doen. Ik heb wel allemaal leuke plannen, dus ik ga mezelf een fijne Pinksteren wensen.”

Wie het mooie terrasjesweer met Pinksteren met lede ogen aanziet is oud-politicus Tofik Dibi. Hij zou niet-moslims die tijdens de ramadan lekker eten en drinken op terrasjes het liefst afschieten, grapt hij op Twitter:

Foto: YouTube

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen