Ramadanjournaal-ster wil niet naar Spuiten & Slikken

Ramadanjournaal-presentatrice Samya Hafsaoui (23) heeft als student van de BNNVARA Academy bedongen dat ze nooit voor Spuiten & Slikken zou hoeven te werken. Dat zegt ze in VARAgids. Andere talenten van de omroepschool als Emma Wortelboer en Jurre Geluk kwamen eerst bij Spuiten en Slikken terecht. Dat wilde zij als moslima absoluut niet. “O, nee. Ik heb twee afspraken gemaakt: ik ga geen Spuiten en slikken presenteren en ik wil niet langer dan twee weken weg.

Hoe viel dat bij de opleidingsleiding? “Kijk, ik wist bij de eerste auditie dat Spuiten en slikken hem gewoon niet ging worden voor mij. Wat moet ik daar gaan doen? Ik drink niet, ik rook niet, ik doe geen drugs en ben getrouwd. Ik zou nooit een 3D-print van mijn borsten maken. Dat gaat er gewoon niet in bij mij.”

Ze ging toch naar de opleiding toe, omdat de BNN Academy tegenwoordig de BNNVARA Academy is. “BNNVARA is een brede omroep geworden en daar geloofde ik in. Als ze me echt willen, maken ze wel plaats, dacht ik. Mijn vader heeft altijd gezegd: wees zo goed dat ze je niet kunnen ontslaan.”

Dus als er iets voorbij kwam dat ik niet wilde doen, gaf ik er vijf ideeën voor terug. Ik geloof er niet in dat je zomaar de ‘ik wil dit niet’-kaart kan trekken. Zo ben ik die zes maanden van de Academy dus doorgekomen.

Als BNN en VARA níet zouden zijn gefuseerd, dan was Hafsaoui naar eigen zeggen nooit naar de omroepschool gegaan; bij alleen BNN zou ze zich niet thuis voelen.

Het interview met Hafsaoui, waarin ze ook vertelde waarom ze is gestopt met muziek luisteren, kunt u lezen via Blendle.

Foto: NTR

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen